Úgy tűnik, Pérez sorsa is eldőlt

írta: M4Sport
2016. szeptember 03. 19:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Monzában a „kirakós” több darabja is a helyére került, néhány nap leforgása alatt ugyanis kiegyenesedtek a kérdőjelek Felipe Massa és Jenson Button jövőjével kapcsolatban, és nagyon úgy tűnik, Sergio Pérez sorsa is biztossá vált. Csapata legalábbis közölte, 2017-ben is velük marad.

Bár a Brit Nagydíj helyszínén az indiai istálló tulajdonosa, Vijay Mallya meglehetősen egyértelműen nyilatkozott pilótái jövőjéről (elmondta, mindketten a csapattal maradnak, hiszen érvényes szerződéssel rendelkeznek 2017-re), Pérez többször is jelezte, még nem tudja, hol versenyez a következő szezonban, a döntést pedig támogatóival fogja meghozni.

Nem sokkal később a mértékadó Autosport magazin közölte, a Renault érdeklődik a mexikói pilóta iránt, más források pedig a Williamsszel is szóba hozták. Tény, Pérez vonzó opció lehet a középmezőny csapatai számára, hiszen komoly szponzorok állnak a háta mögött, miközben eredményeire sem lehet panasz és egyre tapasztaltabbá válik (ez elsősorban a Renault-nak jönne kapóra a fejlesztések során), hiszen már 6. évét tölti a királykategóriában.

Most azonban úgy tűnik, mégis marad minden a régiben, vagyis Pérez valóban a Force India pilótájaként folytatja pályafutását. A csapat ügyvezetője, Otmar Szafnauer ugyanis a BBC-nek (és a Sky Sportsnak) is megerősítette, a mexikói „minden kétséget kizáróan” a csapatnál marad.

Noha hivatalos bejelentés még nem érkezett, nemrég maga Pérez is erősen utalt arra, hogy 2017-ben is az indiai csapatot fogja erősíteni. „Az utóbbi időben többször elmondtam, nagyon boldog vagyok ennél az alakulatnál. Továbbra is így érzem, és azt hiszem, teljesen helytálló az, amit Otmar nyilatkozott” – tette hozzá a mexikói, aki a csütörtöki sajtónapon azt is elhintette, a végleges megerősítés a Szingapúri Nagydíj helyszínén érkezhet majd jövőjével kapcsolatban.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

32016.10.21. 16:15

Amerikai Nagydíj – első szabadedzés

Beszámoló az eseményről

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

82016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"