Ügyes húzás – ezért küldte vissza a Sauber Nasrt 15 perc szerelés után

írta: M4Sport
2016. szeptember 05. 14:02
FOTÓ: ©xpbimages.com

Negyed óra szünet után újra a pályán? A már kiesni látszó Felipe Nasr szokatlan okból tért vissza a versenybe…

A Sauber brazil versenyzőjének Olasz Nagydíja gyakorlatilag egy kör után véget ért. Felipe Nasr az első sikánból kigyorsítva Jolyon Palmerrel vívott csatát, és bár előrébb volt, nem annyival, hogy amikor keresztezte a sárga autó útját, elkerülhették volna egymást. A két kerék összeért, a Sauber pedig egy rövid repülés után a folytatást ellehetetlenítő sérülésekkel döcögött vissza a boxba.

Nasrt már be is tolták a garázsba, amikor jött az üzenet: az FIA őt találta vétkesnek a balesetben, ezért 10 másodperces büntetéssel sújtotta. Egy kiesett versenyző esetében ez már nem sok vizet zavar – gondolhatnánk. Csakhogy Beat Zehnder, a hinwiliek csapatmenedzsere épp ellenkezőleg gondolta.

Miután megtudta, mi a versenybíróság ítélete, azonnal visszarendelte az autóból már kiszálló Nasrt, s mivel még nem vette le sisakját, 15 perccel később újra kiküldték őt két körre. Nem „tesztelni”: a szakember attól tartott, hogy ha Nasr már nem töltheti le büntetését, azt a következő hétvégére lesz kénytelen átvinni valamilyen formában. „Lehet, hogy máskülönben büntetést kapott volna a következő versenyen. Tíz másodperc elvileg három helyes hátrasorolást érhet. Csak a versenybírákon múlik. Nem szerettünk volna idáig jutni” – magyarázta az egyébként rafinált húzásukat.

Tapasztalata késztette cselekvésre: korábban Esteban Gutiérrez egyszer már kapott náluk ilyen formában büntetést.

Miután a szerelők kellően biztonságossá tették autóját, Nasr 15 perces várakozás után visszatért a pályára. Körét a boxutcában fejezte be, letöltötte büntetését, körbedöcögött még egyszer, majd végleg föladta a küzdelmet.

A csapatfőnök, Monisha Kaltenborn egyébként jogtalannak tartotta versenyzője büntetését. „Nem értem, hogy kaphatott büntetést. Számomra egyértelmű volt, hogy nem az ő hibája volt ez. Egyértelműen elöl volt, nem láthatta, mi történik mögötte, szóval nyilvánvaló, ki hibázott. Eszembe sem jutott, hogy büntethetik” – értetlenkedett az osztrák. „Az autó végül annyira megsérült, hogy nem folytathatta. A padlólemez szikrázott, és ezzel a futamának vége is volt.”

Először 15 percre, aztán végleg.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#2 GreenHonda 2016. szeptember 05. 18:37  
trialboj:
Okos húzás, jó látni hogy kisebb csapatokban is van aki figyeljen az apróságokra.

Ez a futam elég gyengus lett volna mindkét csapat részéről, ha valahol, itt ütközzenek inkább, mint máshol. Gyakorlatilag utolsó két erők lettek volna, Ocont ne nézzük most mert itt nem úgy nézett ki hogy felvette a fonalat. Még bele kell jönnie.

Érdekes, Palmer és Nasr az év második felére láthatóan többször tud felülkerekedni csapattársán. Év első felében nagyon a másik pilóta fele billent a mérleg

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 05. 18:39

trialboj
#1 trialboj 2016. szeptember 05. 15:16  

Okos húzás, jó látni hogy kisebb csapatokban is van aki figyeljen az apróságokra.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Mexikó

12016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek