Új generáció: Schumacher Fittipaldi, Alesi és Newey ellen!

írta: M4Sport
2016. január 27. 10:12
FOTÓ: ©ADAC Motorsport

Új kategóriában próbálja ki magát a hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick. A német versenyző több F1-ből ismert névvel is összecsap Indiában!

Az MRF Challenge szezonzáró versenyén áll rajthoz Mick Schumacher a hétvégén az indiai Csennaiban (korábbi nevén Madrász). Az előző idényt a Forma–4-ben végigversenyző német számára új terepet jelent majd a 2013 óta zajló sorozat, melyben Dallara-karosszériával és 1,6 literes Ford-, valamint 2,0 literes Renault-motorokkal küzd meg egymással a mezőny. A téli sorozat október és január között ázsiai helyszínekre látogat el, főként Indiában, Malajziában és a Közel-Keleten rendezik versenyeit, idén összesen 14-et. A szezonzáróra január 30-án és 31-én kerül sor a Madras Motor Race nevű versenypályán.

Az évadzáró futamon nem Mick Schumacher lesz ugyanakkor az egyetlen Forma–1-es kötődésű résztvevő. Ott lesz például Emerson Fittipaldi unokája, Pietro, aki az egész idényt végigversenyezte, s jelenleg vezeti a bajnokságot a kolumbiai Tatiana Calderon előtt. De Michael Schumacher barátjának, Jean Alesinek a fia, Giuliano is feltűnik majd – a kategóriában ez lesz a második versenye –, továbbá Adrian Newey gyermeke, Mick volt F4-es csapattársa, Harrison is.

Pietro FittipaldiSchumacher jövője kapcsán egyelőre vannak még kérdőjelek: a 2015-ös idényt a Van Amersfoort versenyzőjeként teljesítő németnek a hírek szerint jó esélye van bekerülni a Prema F4-es csapatához. Alkalmi ellenfeleinek sorsa mindeközben már tisztázódott. Pietro Fittipaldiról kiderült, a Forma–3-as Európa-bajnokság után a Renault-világszériát váltó Forma–V8 3.5-ös bajnokságban folytatja; Harrison Newey eközben az F4-ből a Forma–3-ba szerződött a Van Amersfoorttal.

Az francia F4-ben edződött ifjabb Alesi pedig a következő évnek már a GP3-as sorozatban vág neki – legalábbis édesapja elmondása szerint. „Számomra ez egy álom” – nyilatkozta az új generációról az egyszeres futamgyőztes francia. „Sok éven át versenyeztem az F1-ben, és sosem terveztem ilyesmit a fiam számára. De Giuliano az első gyermekem, és a motorsport világában nőtt fel, szóval elég világos, miért akart versenyző lenni. Most már van időm rá, sokat vagyunk együtt, tanítgatom és tanácsokkal látom el.”

Pietro Fittipaldi 2004-ben Michael Schumacherrel és nagyapjával, Emersonnal

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"