Új kísérleti gumikat tesztelnek a csapatok Spában

írta: M4Sport
2016. augusztus 25. 16:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fekete oldalfalú, jelöletlen gumiabroncsok hevertek a spái paddockban csütörtökön. A Pirelli elárulta, új prototípusokat próbálnak ki pénteken.

Éppen az egy évvel ezelőtti spái hétvége hozott egyfajta fordulatot a Pirelli számára. Akkor pénteken Nico Rosberg, vasárnap Sebastian Vettel kapott defektet az Eau Rouge-kanyar után, és bár a gumigyártó kizárta annak lehetőségét, hogy egyszerű gumihiba idézte elő a bajt, s jelezte, külső sérülés (vélhetően a kerékvetők) következménye volt a kísértetiesen hasonló két defekt, a következő futamtól kezdve a korábbinál szigorúbb nyomásértékeket tett kötelezővé. Ezen gyakorlatát a mai napig követi a beszállító.

A Pirelli most Belgiumba visszatérve csütörtökön hivatalosan is bejelentette, a két pénteki szabadedzésre valamennyi istálló rendelkezésére bocsát egy kísérleti gumitípust, melyet úgy terveztek meg, hogy ellenállóbb legyen a törmelékekkel és külső behatásokkal szemben. „A jelöletlen prototípus gumit módosítottuk, hogy még jobban védelmet nyújtson a kerékvetőkkel és más idegen tárgyakkal való érintkezés következményei ellen” – állt közleményükben.

Az extra szett gumik használatát a sportszabályzat is lehetővé teszi, mely kimondja: a gyártó tesztcélzattal biztosíthat a versenygumikétól eltérő típusokat a csapatok számára.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt