Új mérnököt nevezett ki a Ferrari aerodinamikai részlege élére

írta: M4Sport
2016. szeptember 01. 12:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Egy, a GT-részlegéről átemelt mérnökkel erősíti meg F1-es gárdája aerodinamikai csapatát a Ferrari.

Tovább folytatódik a Scuderia újjászerveződése. James Allison technikai igazgató távozását a Német Nagydíj előtt jelentették be, később pedig kiderült, a brit által a Lotustól Maranellóba hozott aerodinamikai mérnök, Dirk de Beer is elhagyja a vörösöket. Sergio Marchionne és Maurizio Arrivabene is hangsúlyozta, a távozókat házon belül, saját mérnökeikkel szeretnék pótolni, és azt is kiemelték, fontosnak tartják, hogy csapatuk a jövőben a korábbinál nagyobb mértékben építsen saját olasz szakembereikre.

Az új struktúra már nem piramisszerű lesz: ahelyett, hogy mindenkit alárendelnének egy irányt mutató technikai igazgatónak, mostantól nagyobb szabadságot kínálnak a vezető pozíciókban lévőknek, s a McLarenhez vagy a Red Bullhoz hasonló módon inkább egy mérnökcsoport irányítja majd technikai részlegüket.

A Motorsport arról számolt be, az aerodinamikai részleget is hasonló elvek szerint újítják meg. A részleg eddigi vezetőjének, Dirk de Beernek a helyére a GT-részlegük aerodinamikai vezetőjét, Enrico Cardilét ültetik, akinek jobbkeze a még Pat Fry által 2012-ben szerződtetett francia David Sanchez lesz. Pontosabban már az is – a lap ugyanis megtudta, a Scuderia valójában már a nyári szünet óta ezen szisztémában dolgozik.

Maurizio Arrivabenének meggyőződése, csak erősödnek az átalakulásnak köszönhetően. „A mi feladatunk, hogy célokat tűzzünk ki, aztán lehetővé tegyük azok elérését. Ha a koncepció letisztult, szerintem nincs szükségünk Maranellón kívül új mérnökök után kutatni. Nem keressük a megatehetséget. Egy megatehetséggel a csapat technikai részlege mindig csak őt követi, azt csinálja, amit mond. Nekünk már nincs ilyen emberünk. Mi horizontális struktúrát alakítunk ki, melynek irányítója Mattia Binotto technikai igazgató lett” – nyilatkozta még korábban az olasz.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

DUdi
#9 DUdi 2016. szeptember 02. 09:19  
Zasalamel:
Konkrétan kimásoltad a cikket.... gondolod nem olvasom el?

Nem vagyok sem gondolatolvasó, sem távolbalátó, így nem tudhattam, hogy elolvastad-e a cikket vagy sem. Feltettél egy kérdést találtam rá választ így bemásoltam. Azt gondoltam segítek. De ezek szerint nem. Ennyi.

Zasalamel
#8 Zasalamel 2016. szeptember 02. 08:18  
DUdi:
Elnézést. Legközelebb nem fárasztom magam ennyire sem.

Konkrétan kimásoltad a cikket.... gondolod nem olvasom el?

DUdi
#7 DUdi 2016. szeptember 02. 08:15  
Zasalamel:
Nem a fél cikket kértem, hanem egy kicsivel részletesebb infot.

Elnézést. Legközelebb nem fárasztom magam ennyire sem.

Zasalamel
#6 Zasalamel 2016. szeptember 02. 07:45  
DUdi:
"....... a nyári szünet alatt olasz lapok arról számoltak be, hogy leváltották a korábbi aerodinamikai vezetőt, Dirk de Beert és David Sanchezt helyezték ki a helyére. A Motorsport.com megtudta, hogy az értesülés alapvetően helytálló, de Sanchez nem önállóan kapta meg a feladatot, hanem egy olasz szakember, Enrico Cardile oldalán dolgozhat a továbbiakban. Cardile eddig a Ferrari sikeres GT-projektjeivel foglalkozott aerodinamikai területen, mostantól viszont ő lesz az F1-es aero részleg vezetője, Sanchez pedig az aerodinamikai főmérnök tisztjét veszi át. A posztról korábban leváltott Dirk de Beer egyelőre nem hagyta el a Ferrarit, de más feladatot kapott, ennek részletei még nem kerültek nyilvánosságra....."

Nem a fél cikket kértem, hanem egy kicsivel részletesebb infot.

Go.Michael
#5 Go.Michael 2016. szeptember 01. 22:52  

Monzában jön az új motor? elég nagy a csend róla. :/

DUdi
#4 DUdi 2016. szeptember 01. 20:51  
Zasalamel:
Valaki tud vmit az új mérnökről? Semmit se találok a neten róla.

"....... a nyári szünet alatt olasz lapok arról számoltak be, hogy leváltották a korábbi aerodinamikai vezetőt, Dirk de Beert és David Sanchezt helyezték ki a helyére. A Motorsport.com megtudta, hogy az értesülés alapvetően helytálló, de Sanchez nem önállóan kapta meg a feladatot, hanem egy olasz szakember, Enrico Cardile oldalán dolgozhat a továbbiakban.

Cardile eddig a Ferrari sikeres GT-projektjeivel foglalkozott aerodinamikai területen, mostantól viszont ő lesz az F1-es aero részleg vezetője, Sanchez pedig az aerodinamikai főmérnök tisztjét veszi át. A posztról korábban leváltott Dirk de Beer egyelőre nem hagyta el a Ferrarit, de más feladatot kapott, ennek részletei még nem kerültek nyilvánosságra....."

Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. szeptember 01. 14:13  

Valaki tud vmit az új mérnökről? Semmit se találok a neten róla.

Hombre B
#2 Hombre B 2016. szeptember 01. 14:01  

Mindenki foglalt, a kényszer pedig ezt jelenti, ettől függetlenül lehet még be is jön.

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. szeptember 01. 13:34  

"Nem keressük a megatehetséget.....Nekünk már nincs ilyen emberünk"

:DDD

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt