Új nap, két új büntetés Spában (frissítve)

írta: M4Sport
2016. augusztus 27. 12:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

Szombaton sem maradt munka nélkül az FIA versenybírósága. Lewis Hamiltonnak máris kiosztották hétvégi harmadik büntetését – Esteban Gutiérrez pedig újra galibát okozott…

A Mercedes követte eredeti terveit – és ez esetben ez jó hírnek tekinthető szempontjukból. A csapat már pénteken jelezte, szombat reggel harmadszor is motort tervez cserélni Lewis Hamilton autójában, ám erre csak abban az esetben kerít sort, ha elégedettek lesznek az 5 módosító pont felhasználásával továbbfejlesztett új hajtóegység teljesítményével.

Nos, elvégezték az újabb cserét. A brit versenyző a szombati utolsó szabadedzés előtt megkapta idei 6. belső égésű motorját, és kinetikusenergia-visszanyerő rendszerét, 8. MGU-H-ját és turbóját, valamint újabb, ezúttal 25 rajthelyes büntetését. Összesen 55-nél tart – és ez talán már a végeredmény.

A versenybíráknak aztán az edzést követően is csináltak munkát, mégpedig Esteban Gutiérrez. Az előző két versenyen a kék zászlók figyelmen kívül hagyása miatt büntetett és kritizált mexikói ezúttal az amúgy nyugalmából nehezen kizökkenthető Pascal Wehrleint bosszantotta fel. Az Eau Rouge tetején lévő gyors jobbosban vágott be a német elé, aki nagy tempóval a fűre hajtott.

Wehrlein nemes egyszerűséggel „leidiótázta” kollégáját, majd a leintés után meghallgatásra mehetett ügyében. Az FIA végül 5 rajthelyes hátrasorolással és 3 büntetőponttal jutalmazta Gutiérrezt, aki ezzel már a negyedik versenyző, aki pozíciókat veszít a rajtrácson.

Rajtuk kívül még Kevin Magnussennek is jelenése volt a bírák előtt. A dán Sebastian Vettelt tartotta fel a Buszmegállóban, majd ő is megkapta az „idióta” jelzőt német ellenfelétől.

FRISS: Az FIA végül nem érezte szükségét Magnussen büntetésének.

FIA
Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Tuareg
#2 Tuareg 2016. augusztus 27. 13:14  

Gutierez egy igazi balf*sz. Haaséknak nem lesz nehéz jobb pilótát találni a helyére.

szabb
#1 szabb 2016. augusztus 27. 12:59  

Gutiérrez tanulhatna már a hibáiból.

HairHungary