Új partnerrel erősít a Red Bull

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. december 01. 16:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull megerősítette, 2017-től együttműködésbe kezd az Exxon/Mobillal, vagyis új üzemanyagpartnerrel vág neki az új szezonnak. Az amerikai cég a McLarennek mond búcsút a bikások kedvéért, véget vetve ezzel egy két évtized óta tartó partnerségnek.

Több megbízható forrás már októberben tényként kezelte, az Exxon elhagyja a McLaren-Hondát és a következő szezontól kezdődően a Red Bull F1-es alakulatával fog dolgozni (a csapat berkeiből érkező hírek szerint a cég maga kereste fel az istállót, hogy az együttműködésről tárgyaljon). A megállapodásról a bikások ma adtak hírt, új partnerük érkezése tehát már hivatalos.

„A Mobil 1 és a Red Bull két globális márka, emellett pedig a versenyzés, a magasabb teljesítmény és az innováció iránti szenvedély is közös bennük” – mondta a csapatvezető, Christian Horner a bejelentés kapcsán. „A Mobil 1 Forma–1-en belül is globális márkának számít, hiszen több mint 30 éve jelen van, az együttműködésnek hála pedig mi is megtapasztalhatjuk az Exxon világhírű szakértelmét. Végül szeretnék köszönetet mondani a Totalnak az eddigi sikerekért” – tette hozzá.

Az új szerződés értelmében a Mobil 1 és az Esso márkaneve kerül fel a versenyautókra, a csapattagok egyenruháira valamint a pilóták sisakjaira is, de megjelenik majd az istálló különböző sajtóeseményein és rendezvényein is. Azon túl, hogy a bikások az új partner üzemanyagait használják, az új szezonban az amerikaiak gondosnak majd a kenőanyagokról és a motorolajról is.

Noha a McLarennel való „szakítás” ténye még nem tekinthető hivatalosnak, a Red Bull bejelentésével szinte biztossá vált, hogy hamarosan a britek is megnevezik új partnerüket. Az Exxon/Mobil távozásával egyébként rövid időn belül a második évtizedes partnerüket veszítik el (tavaly a TAG Heuer intett búcsút a csapatnak), ráadásul mindkettőt a bikások happolták el előlük. Külön fájó lehet, hogy a hírek szerint a TAG Heuer is maga kereste fel a Red Bullt, hogy váltani akar…

Woking egyébként – egy korábbi jelentés szerint – már megtalálta az Exxon utódját. Üzemanyagot a brit BP, motorolajat pedig a Castrol biztosít majd számukra, ez a megállapodás azonban állítólag nem lesz annyira előnyös számukra, mint az előző volt. A BP ráadásul a Renault-val is tárgyal, előfordulhat tehát, hogy a McLaren nem „kizárólagos” partner lesz számukra…

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#5 Denis Hunter 2016. december 02. 11:27  

majd megszerzik a MOL-t mint olaj es uzemanyagszallito
Go McLaren!!!

lönczi
#4 lönczi 2016. december 02. 07:39  

nagyon vakvágányon van a csapat. Zak-nek eléggé fel kell szívnia magát, hogy szponzorokat találjon, de ahhoz eredmények is kellenek. Itt már teljesen jelentéktelen, hogy mekkora csapat is volt valaha a Mclaren.

Lewisthebest
#3 Lewisthebest 2016. december 01. 18:53  
zenon:
Én csak azt nem értem, hogy ha az üzemanyagszállítók szorosan együtt szoktak működni a motor tervezőivel, akkor itt most hogy lesz ez, ha a Renault-nak más a partnere.

Lehet, hogy úgy vannak vele, hogy ha két gyártó is fejleszt 1 motorhoz az segít majd nekik a fejlődésben mert így majd teljesen nyilvánvaló lesz, ha az egyik üzemanyag jobb valamiben mint a másik és nem mondhatják azt, hogy mi mindent jól csinálunk, de azzal a fos motorral nem sok mindent lehet kezdeni. A másik meg az, hogy lehet, hogy a Red Bullt most, hogy szabad motorfejlesztés van elindítják egy kicsit a saját útjukon és adnak nekik valami alap csomagot aztán mondják nekik, hogy akkor ezzel csináljatok amit akartok. Szerintem inkább az előbbi a valószínű.

ryanmckane
#2 ryanmckane 2016. december 01. 18:32  

Tucatcsapat leszünk.

zenon
#1 zenon 2016. december 01. 17:22  

Én csak azt nem értem, hogy ha az üzemanyagszállítók szorosan együtt szoktak működni a motor tervezőivel, akkor itt most hogy lesz ez, ha a Renault-nak más a partnere.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél