Új szakember a Haasnál – a Ferrari ajánlásával

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. január 15. 14:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

A vörösök stratégiai részlegén dolgozó Ruth Buscombe elhagyja a Ferrarit és csatlakozik az idén debütáló Haas-istállóhoz. A csapatvezető, Günther Steiner elárulta, a szakembert a Ferrari technikai igazgatója ajánlotta figyelmükbe.

Buscombe az egyetemi diploma megszerzése után kapott állást a Ferrari Forma-1-es alakulatánál, ahol a fő stratéga, Inaki Rueda csapatában dolgozott. Idén már ő is ezen a poszton bizonyíthat, igaz, nem a vörösöknél, hanem az egylet partnercsapatánál, a Haas-istállónál, ahol a versenyhétvégék során a stratégia részleg vezetéséért felel majd.

A szakember érkezése kapcsán az amerikai alakulat csapatvezetője, Günther Steiner elmondta, szerződtetését a Ferrari technikai igazgatója, a széles körben elismert James Allison javasolta. A Ferrari ezzel párhuzamosan sajnálatát fejezte ki a stratéga távozása miatt, ugyanakkor örül annak, hogy a folytatásban komolyabb pozícióban dolgozhat és szerezhet fontos Forma-1-es tapasztalatokat az istálló kiemelt technikai partnerénél.

Az Olaszországot elhagyó Buscombe a Haas európai főhadiszállásán, Banbury-ben dolgozik majd (korábban a Manor székelt épületükben, tavaly azonban megvásárolták azt a sereghajtótól), ahol az állandó személyzet főbb tagjai közül egyelőre csak ő mondhatja el magáról, hogy a Ferraritól érkezett, noha akkor, amikor kiderült, hogy az amerikaiak szoros együttműködésbe kezdenek a csapattal, sokan biztosra vették, hogy több szakember is átigazol majd.

A napokban több, a Haasszal kapcsolatos hír is napvilágot látott; a múlt hét végén kiderült, hogy autójuk már teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) töréstesztjét, ezzel pedig biztossá vált, hogy részt vehetnek az első barcelonai teszten. Ma hivatalossá vált, hogy autójukat február 21-én mutatják be (a versenygép az interneten keresztül debütál majd). A vezetőség ezt megelőzően a célokat is ismertette: az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén mindkét autójukkal bekerülnének a második szakaszba, a futamon pedig pontot, pontokat szereznének.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

szaki
#3 szaki 2016. január 17. 18:40  
Wolverine:
Hát, könnyebb egy autót megbízhatóvá tenni mint gyorssá, úgyhogy hajrá kockáztassanak csak.

Év közben a motoron lehet fejleszteni és javítani tokenek felhasználása nélkül ha ez elősegíti a megbízhatóságot!

Wolverine
#2 Wolverine 2016. január 16. 19:01  
Hombre B:
A híres kamerás hölgy, sok sikert neki a Haas-nál. Ha már részben Ferrari-s hír, az Omnicorse cikke szerint a Ferrari érdekes fejlesztésbe kezd motorilag, viszont kockázatot is vállal megbízhatóság terén. Kíváncsi leszek mi fog belőle kisülni.

Hát, könnyebb egy autót megbízhatóvá tenni mint gyorssá, úgyhogy hajrá kockáztassanak csak.

Hombre B
#1 Hombre B 2016. január 15. 17:31  

A híres kamerás hölgy, sok sikert neki a Haas-nál.

Ha már részben Ferrari-s hír, az Omnicorse cikke szerint a Ferrari érdekes fejlesztésbe kezd motorilag, viszont kockázatot is vállal megbízhatóság terén. Kíváncsi leszek mi fog belőle kisülni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra