Újabb 20 lóerő adhat még nagyobb lendületet az egyre optimistább Red Bullnak

írta: M4Sport
2016. július 05. 10:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

További 20 lóerőt vár a Red Bull a Renault új motorjától. Max Verstappen második dobogós helyezése után optimista a hangulat az osztrákoknál.

Miközben a Ferrari egész szezonban azon bosszankodik, hogy rendszeresen képtelen kihozni a maximumot autójából és lehetőségeiből, a Red Bull – persze az elvesztegetett monacói győzelmet leszámítva – épp annak köszönhetően képes a vártnál jobb szereplésre, hogy többnyire sikeresen használja ki az ellenfelek megingását.

Max Verstappen tud mesélni arról, hogyan is csinálják: a két Mercedes idei mindkét ütközésének a holland volt a legnagyobb nyertese. Barcelonában a győzelmet, Ausztriában pedig a második helyet örökölte majd védte meg a németek kakaskodása után, és kimagasló eredményei nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a Red Bullt kilenc futam után csupán 24 pont választja el a második Ferraritól a konstruktőri bajnokságban.

„Még sok munka vár ránk. Ezen a pályán vannak szakaszok, amelyeken még le vagyunk maradva. De az első félévünk jó volt, és a másodiktól még többet várunk. Még mindig csak a szezon első felében járunk, de már van egy futamgyőzelmünk, többször is rajtoltunk az első sorból – ez nagyon pozitív mérleg” – értékelt Christian Horner csapatfőnök Ausztriában.

Miközben az elmúlt hétvégéken hosszú egyenesekkel tűzdelt erőpályákon versenyzett a mezőny, Silverstone-ban a Red Bull reméli, ki tudja majd használni aerodinamikai erényeit, miközben a Hungaroringre hasonlóan nagy lehetőségként tekintenek, mint Monacóra vagy Szingapúrra. „Ott megoldást kell találnunk az eddigi gumikopásunkra. Ha ez sikerül, akkor biztosan esélyesek leszünk a dobogóra” – nyilatkozta Max Verstappen a hungaroringi kilátásaikról.

Horner csak dicsérni tudja a Danyiil Kvjat helyére év közben érkező tini eddigi teljesítményét. „Az előző versenyein nagyon jó volt. Nagyon jól boldogul a gumikkal, és a nyomással is. Semmi sem zökkentheti ki. Az időmérőkön viszont Daniel legyőzhetetlen. Nagyszerű érzés, hogy két egyformán erős versenyzőnk van, akik kölcsönösen hajtják egymást.”

Csapata teljesítményével és hazai futamával a tulajdonos, Dietrich Mateschitz is elégedett volt. És ami még nagyobb szó: a Renault eddigi munkájával is! „Az általuk ígért harminc lóerőt megkaptuk Montrealban. Japán környékére egy újabb húsz lóerős ugrást várunk, ami körönként két-három tizedmásodpercet hozhat majd” – árulta el az osztrák, aki szerint a Renault-nál történt változások csak jót tettek kapcsolatuknak. „A változás a vezetőségben meghatározó volt. Most újra igazi versengő típusok vannak a gyárukban, akik lelkesek és szenvedélyesek. Ezért is hosszabbítottuk meg a szerződésünket 2018-ig.”

A Red Bull tehát az eddiginél is erősebb folytatásban bízik. Horner azonban jelezte, aerodinamikai téren a 2017-es változások közeledtével egyre kevesebb fejlesztésre számíthatunk tőlük. „A többség már a következő évre fog összpontosítani. De lesznek még bizonyos csomagjaink, például a monzai és spái pályára. Ezek pályafüggő fejlesztések, melyek a következő évre nézve is hasznosak lesznek számunkra” – bocsátotta előre a csapatfőnök.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#1 Masters_Of_Hardcore 2016. július 06. 14:37  

A felső képre kéne tenni Ricciardo fogsorát. :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

12016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához