Újabb akadály az új időmérős szisztéma előtt

írta: M4Sport
2016. február 27. 17:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az új, folyamatos kieséses időmérős lebonyolítás bevezetése egészen a Spanyol Nagydíjig is elcsúszhat, miután a szezonnyitóig nem készül el a hozzá szükséges szoftver.

Ahogy arról a héten beszámoltunk, a Forma–1 legbefolyásosabb alakjai a keddi genfi csúcstalálkozójukon megállapodtak egy új időmérős rendszer bevezetésében, amely ugyan továbbra is három szakaszra lenne osztva, mint eddig, ám az etapok vége helyett mostantól már a szakaszok közben elkezdenének kiesni a versenyzők. Az ellentmondásos elképzelést még nem is ratifikálta a Motorsport Világtanácsa (WMSC), ám máris új aggályok merültek fel vele kapcsolatban: alkalmazásához ugyanis jelentősen át kellene alakítani az időmérés eddig használt szoftverét, amellyel leghamarabb az európai szezon kezdetére végezhetnek a programozók.

„Melbourne-ben még nem lesz új időmérő” – nyilatkozta Bernie Ecclestone az Independent nevű angol napilapnak. „Nem fogunk tudni mindennel időben végezni. Eredetileg már az év elejétől fogva ezt szerettük volna használni, de addigra nem fogjuk tudni megírni az új szoftvert. Úgyhogy valószínűleg csak Spanyolországtól kezdve változik az időmérő. Ausztráliában még a régi időmérő lesz. Az egész szoftvert meg kell még írni, úgyhogy nem túl könnyű a dolog.”

Az új lebonyolítás szerint a kvalifikáció első szakasza (Q1) 16 percig tartana és a huszonkettőből hét versenyzőt ejtene ki, mégpedig 7 perc után másfél percenként egyet-egyet, a második szakasza (Q2) 15 percig tartana és a maradék tizenöt pilótából újabb hét búcsúzna – 6 perc után másfél percenként egy –, míg a szétlövésben (Q3) 14 perc alatt a maradék nyolc versenyző vívna úgy, hogy 5 perc után másfél percenként eggyel kevesebben maradnak a pályán. Ecclestone egyébként nem ezt akarta – a találkozón állítólag előkerült egy másik ötlet, egy „időballasztos” ötlet is, és a Forma–1 első embere most bevallotta, hogy ez utóbbi az ő agyszüleménye volt.

„Végül is én nem is azt akartam, amiben végül megállapodtunk” – jegyezte meg. „Én csak próbálom összekuszálni a rajtrácsot, hogy az a srác, aki a leggyorsabb a kvalifikáción, az ne a pole-ból induljon, és ne tűnjön el a többiek szeme elől az első kanyar után – mert egyébként ez van, elvégre miért lenne ő lassú a versenyen, ha egyszer gyors volt az időmérőn? Én nagyon egyszerű dolgot kértem. Azt kértem, hogy az időmérő maradjon úgy, ahogy most van, mert most jó, és aztán ha a srác, aki megszerezte a pole-t az meg is nyerte az előző futamot, akkor ennyi vagy annyi másodpercet hozzáadunk az idejéhez, hogy át kelljen vágnia magát azon az átkozott bolyon ahhoz, hogy átvegye a vezetést – ami egyébként végül úgyis sikerülne neki. És amíg ő ezzel szórakozik, addig legalább érdekes lenne a verseny.”

Az időbüntetések gyakorlatilag egyfajta fordított rajtrácsot eredményeztek volna, amellyel kapcsolatban alig egy nappal a genfi csúcs előtt Ecclestone már előadott egy elképzelést – a részben fordított rajtrácsok ötletét – a Daily Mail nevű angol napilapnak adott egyik interjújában. Megszólalása akkor nagy port kavart, hiszen ez volt az az interjú, amelyben a brit üzletember kijelentette, hogy soha nem volt még olyan rossz a Forma–1, mint most, és hogy a nagycsapatok gyakorlatilag kartelleznek a sportban. Elmondása szerint a csúcstalálkozón is az utóbbi miatt nem ment át a víziója.

„A csapatok nem akarnak fordított rajtrácsokat. Kismillió dolgot megtehetnének, de sajnos teljesen lököttek. Én egyedül nem tudom végigvinni ezt a tervet, mert ahhoz, hogy itt valamit megszavazzanak, ahhoz annak előbb át kell jutnia az F1 Bizottságon, ahol meg a csapatok döntenek” – mondta elkeseredetten.

Oszd meg!

25 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#25 GreenHonda 2016. február 29. 12:29  

Szerintem meg nem is kell időmérő, hanem legyen két verseny teljesen véletlenszerűen összekevert, random sorrenddel!:D

daviid
#24 daviid 2016. február 28. 23:27  
zuzmó:
Durr tankolás vissza! Amennyi benyával mentél időmérőn annyival indulsz versenyen. De nehéz :O :D

Nem lenne jó megoldás. Az egyik, hogy alaposan megnőnének a költségek, a másik, hogy ezzel az előzések számai nem nőnének meg, hiszen mindenki a bokszutcában akarná megelőzni a másikat. Nem volt véletlen, hogy 2010-re betiltották a tankolást.
Nem mondom, hogy nem lennének érdekesek a tankolásos versenyek, csak az a baj velük, hogy ott a stratégiáé lenne a főszerep, nem a tiszta versenyé, ami az előzések csökkenéséhez vezetne. Ha ezt szeretnénk növelni, akkor a tankolás újbóli bevezetése lenne a legrosszabb megoldás.

Utoljára módosítva: 2016. február 28. 23:28

zuzmó
#23 zuzmó 2016. február 28. 23:19  

Durr tankolás vissza!
Amennyi benyával mentél időmérőn annyival indulsz versenyen.
De nehéz :O :D

daviid
#22 daviid 2016. február 28. 22:58  
albutr:
ennél már csak a 2005-ös időmérő volt a legrosszabb.

Ott szerencsére időben kapcsoltak, és pár futam után törölték is. Viszont szerintem az a koncepció sem volt teljesen rossz, csak az volt a fő probléma, hogy a két időmérőt nem egymás után, hanem két különböző napon futották (az elsőt szombat délután, másodikat vasárnap délelőtt, és a két időmérőn futott leggyorsabb kört összevonták (ha wikipédián megnézzük, mindenkinek 3 perces ideje van, pont ezért); azoknak, akik akkoriban nem követték még az eseményeket)
De a legjobb szerintem abszolút a mostani, főleg, ha kiegyenlítettek a küzdelmek, melyekből sajnos hiányérzete van az embernek a Mercedes-dominancia miatt, de ettől függetlenül a mostanival nincsen semmi baj, amit a pilóták is mondanak. A vicces az, hogy Mr. E-n kívül senki nem akarja a rendszert megváltoztatni, mert nem is kell.
Én nem lepődnék meg azon sem, ha a mostani elképzelés 2017-re , vagy egyáltalán nem valósulna meg, mert ahhoz a gumiszabályokat is meg kellene változtatni, amit kötve hiszek, főleg hogy mindenen spórolni akarnak a mai f1-ben. Én most erre látok nagy esélyt, hogy marad minden ahogy van most is. Lehet izgalmasabb lenne az új időmérő, de ahogy a pilóták is elmondták, a gumiszabályok miatt kevésbé lesz izgalmasabb, mint azt sokan várják

Utoljára módosítva: 2016. február 28. 23:17

albutr
#21 albutr 2016. február 28. 18:30  
Zasalamel:
Remélem elfelejtik ezt a marhaságot és békén hagyják a jelenlegi időmérős rendszert. Semmi baj nincs ezzel.

ennél már csak a 2005-ös időmérő volt a legrosszabb.

F1890
#20 F1890 2016. február 28. 13:27  
Balrog:
nekem pont ezért tetszik a versenytáv felosztása, aminek csak egy részén büntetjük a leggyorsabbat, mert a legjobb autó + pilóta kombó egy átlagos hétvégét is nyerne összességében, de elhozni a max megszerezhető pontot, már nem biztos, hogy minden alkalommal sikerülne. Plusz egy valamivel gyengébb képességű autót is bizonyos mértékben kompenzálhatna a jó helyezkedés/előzési képesség (vagy egy jó autót gyengíthetne ezen képességek hiánya :D)

a mai szabályrenszerint ez nem jó. egy rönó ferrarival nem lehet könnyebben áthámozni magadat a mezőnyön mint egy mercedessel. és monaco hungaroring féle pályákon meg ugyanúgy unalom lenne. ha tényleg vmit tenni akarnak akkor kötelezni kéne a gyártókat h kötelességük mindenkinek motort biztosítani, első hátsó szárny egy lapból állna és máris könnyebb lenne előzgetni csatázni, és hibázni is a kisebb leszorítóerő miatt

Balrog
#19 Balrog 2016. február 28. 13:19  
F1890:
én amúgy úgy csinálnám mint motogp-ben első kettő marad ott ahol most 3,4 meg eltolva balra h ha kilő a 3,4 akkor ne legyen útban az első kettő. senna idejében hányszor indult a poleból legjobb kocsival és nyert , vagy msc vagy vettel. ez erről szól, ha leggyorsabb az autód akkor te indulsz az élről. sohasem lesz olyan az f1 h mindenkinek tetszen, ha meg bevezetnék az egyen kocsikat az lenne a baj h jaj egyen kocsi nem egyeztethető össze az f1 szellemiségével. akkor meg nyeljük le azt h minden érában voltak legjobb autók.ha már mindenáron vmit tenni akarnak akkor tényleg basszanak a legjobb kocsira plussz súlyokat, de nekem az sem tetszene h őszinte legyek. de időmérővel variálni fölösleges h büntessük a leggyorsabbat

nekem pont ezért tetszik a versenytáv felosztása, aminek csak egy részén büntetjük a leggyorsabbat, mert a legjobb autó + pilóta kombó egy átlagos hétvégét is nyerne összességében, de elhozni a max megszerezhető pontot, már nem biztos, hogy minden alkalommal sikerülne. Plusz egy valamivel gyengébb képességű autót is bizonyos mértékben kompenzálhatna a jó helyezkedés/előzési képesség (vagy egy jó autót gyengíthetne ezen képességek hiánya :D)

Utoljára módosítva: 2016. február 28. 13:20

F1890
#18 F1890 2016. február 28. 13:10  
Balrog:
Ezt az érvet továbbra sem értem. Most igazából az már eleve előny, hogy a legjobb kocsival még legelölről is indulsz, most - pusztán elméleti síkon, tisztában vagyok vele, hogy ez gyakorlati szempontból 1. veszélyes 2. nehezen kivitelezhető - nem az lenne fair, ha teszem azt egy vonalból indulnának, mint motocrossban? :D

én amúgy úgy csinálnám mint motogp-ben első kettő marad ott ahol most 3,4 meg eltolva balra h ha kilő a 3,4 akkor ne legyen útban az első kettő.

senna idejében hányszor indult a poleból legjobb kocsival és nyert , vagy msc vagy vettel. ez erről szól, ha leggyorsabb az autód akkor te indulsz az élről. sohasem lesz olyan az f1 h mindenkinek tetszen, ha meg bevezetnék az egyen kocsikat az lenne a baj h jaj egyen kocsi nem egyeztethető össze az f1 szellemiségével. akkor meg nyeljük le azt h minden érában voltak legjobb autók.ha már mindenáron vmit tenni akarnak akkor tényleg basszanak a legjobb kocsira plussz súlyokat, de nekem az sem tetszene h őszinte legyek. de időmérővel variálni fölösleges h büntessük a leggyorsabbat

Balrog
#17 Balrog 2016. február 28. 12:56  
F1890:
ha izgalmassá akarnák tenni akkor törölnék a kvalit és fordított rajtsorrend szerint kezdenék a futamot. ha már mindenképpen felakarják borítani az időmérő szerepét, és megakarják erőszakolni a futamgyőzelem presztizsét...

Ezt az érvet továbbra sem értem. Most igazából az már eleve előny, hogy a legjobb kocsival még legelölről is indulsz, most - pusztán elméleti síkon, tisztában vagyok vele, hogy ez gyakorlati szempontból 1. veszélyes 2. nehezen kivitelezhető - nem az lenne fair, ha teszem azt egy vonalból indulnának, mint motocrossban? :D

F1890
#16 F1890 2016. február 28. 11:55  
Lewisthebest:
Az lehet, hogy fordított rajtráccsal is nyernének, de izgalmasabb egy tavalyi Silverstonei győzelem mint egy Melbournei szvsz :D Egyébként meg, ha nagyobb jelentősége lesz annak, ha valaki hibázik azzal nem előtérbe hozzák megint azokat akik tényleg jók 1 körön? :D Jelenleg ha elb*szod mehetsz még egyet aztán még egyet aztán még egyet addig amíg le nem telik az idő. Ez egy profinak nem kihívás kivéve, ha elvan cseszve az autó beállítása ez az a 1% amikor meglepetés születik mint a tavalyi Szingapúri kvali vagy a 14-es Osztrák. Ezért szerettem én az 1 körös kvalis rendszert az csak az időjárás miatt volt unfair és voltak benne hibák, meglepetések ráadásul mindenkit megnézhettünk 1 kör erejéig még a legutolsó Minardit is.

ha izgalmassá akarnák tenni akkor törölnék a kvalit és fordított rajtsorrend szerint kezdenék a futamot. ha már mindenképpen felakarják borítani az időmérő szerepét, és megakarják erőszakolni a futamgyőzelem presztizsét...

Balrog
#15 Balrog 2016. február 28. 10:18  
Zasalamel:
És? Ez az erősorrend, szánalmasnak tartom pl azt h valaki 10 hellyel esélyes lehet a győzelemre és az is szánalmas h valaki 4-5 helyekkel több pontot gyűjthet össze mint aki szerzett egy dobogót. Ez a rendszer kárt tenne a statisztikákban és leértékelné a győzelmet.

Jobb helyeken úgy oldják ezt meg, hogy a fordított rajtrácsos győzelem legfeljebb annyit ér, mint egy harmadik hely. Tehát aki harmadik lett az első futamon és aztán nem bír előrejönni fordított rajtrácsnál, szerez 19 pontot, aki pedig 8., de képes megnyerni a fordítottat, az szintén. Ebben mi unfair? F1-ben még csak nem is egyformák a kocsik, tehát ha valaki harmadik hely után nem tud előrekapaszkodni, az eleve lúzer és megérdemli. :D

Zasalamel
#14 Zasalamel 2016. február 28. 01:46  
Lewisthebest:
Az már a fordított rajtrács meg a két futamos hétvége. Egyelőre a visszaszámlálós kvalinál tartunk ami semmilyen szempontból nem lenne unfair.

Annak meg kb semmi értelme, a merci és a ferrari ugyanúgy lefut 1-1 kört és mennek is be a boxba míg a többiek köröznek, ergo nagyobb előnyük lesz a gumikkal. Nézőbarátibbá akarják tenni az f1-et, ezzel csak bonyolítanának.

Lewisthebest
#13 Lewisthebest 2016. február 27. 23:55  
Zasalamel:
És? Ez az erősorrend, szánalmasnak tartom pl azt h valaki 10 hellyel esélyes lehet a győzelemre és az is szánalmas h valaki 4-5 helyekkel több pontot gyűjthet össze mint aki szerzett egy dobogót. Ez a rendszer kárt tenne a statisztikákban és leértékelné a győzelmet.

Az már a fordított rajtrács meg a két futamos hétvége. Egyelőre a visszaszámlálós kvalinál tartunk ami semmilyen szempontból nem lenne unfair.

Zasalamel
#12 Zasalamel 2016. február 27. 23:00  
Lewisthebest:
tényleg nem tavaly kb a futamok felénél ez volt a helyzet, hogy Mercedes 1-2 Ferrari 3-4 Williams 5-6 Red Bull 7-8 és akkor esetleg a top 10 végétől kezdett el izgalmasabbá válni a helyzet, de az meg már kit érdekel? még a versenyzőket se. Valahogy fel kell rázni ezt az egészet addig is amíg ilyen óriási távolságok vannak csapatok között. Az, hogy milyen sorrendben rajtolnak el nagyban meghatározza, hogy mennyire lesz izgalmas a másnapi verseny és jelenleg amikor mindenkinek csomó lehetősége van összerakni azt a gyors kört akkor nincs túlzottan nagy esély arra, hogy valami meglepetés szülessen.

És? Ez az erősorrend, szánalmasnak tartom pl azt h valaki 10 hellyel esélyes lehet a győzelemre és az is szánalmas h valaki 4-5 helyekkel több pontot gyűjthet össze mint aki szerzett egy dobogót. Ez a rendszer kárt tenne a statisztikákban és leértékelné a győzelmet.

Lewisthebest
#11 Lewisthebest 2016. február 27. 22:52  
F1890:
de az időmérő arról szól h aki a leggyorsabb az várhassa legjobb helyzetből a startot. fölösleges ebbe belekavarni. arról nem az FIA tehet h most ekkora különbség van gyártók között, pontosabban tehetnek, mert a motorszabályokkal a rb-t lehetetlen helyzetbe hozták :D mellesleg fordított rajtráccsal is lazán a merci nyerne :D

Az lehet, hogy fordított rajtráccsal is nyernének, de izgalmasabb egy tavalyi Silverstonei győzelem mint egy Melbournei szvsz :D Egyébként meg, ha nagyobb jelentősége lesz annak, ha valaki hibázik azzal nem előtérbe hozzák megint azokat akik tényleg jók 1 körön? :D Jelenleg ha elb*szod mehetsz még egyet aztán még egyet aztán még egyet addig amíg le nem telik az idő. Ez egy profinak nem kihívás kivéve, ha elvan cseszve az autó beállítása ez az a 1% amikor meglepetés születik mint a tavalyi Szingapúri kvali vagy a 14-es Osztrák. Ezért szerettem én az 1 körös kvalis rendszert az csak az időjárás miatt volt unfair és voltak benne hibák, meglepetések ráadásul mindenkit megnézhettünk 1 kör erejéig még a legutolsó Minardit is.

F1890
#10 F1890 2016. február 27. 21:47  
Lewisthebest:
tényleg nem tavaly kb a futamok felénél ez volt a helyzet, hogy Mercedes 1-2 Ferrari 3-4 Williams 5-6 Red Bull 7-8 és akkor esetleg a top 10 végétől kezdett el izgalmasabbá válni a helyzet, de az meg már kit érdekel? még a versenyzőket se. Valahogy fel kell rázni ezt az egészet addig is amíg ilyen óriási távolságok vannak csapatok között. Az, hogy milyen sorrendben rajtolnak el nagyban meghatározza, hogy mennyire lesz izgalmas a másnapi verseny és jelenleg amikor mindenkinek csomó lehetősége van összerakni azt a gyors kört akkor nincs túlzottan nagy esély arra, hogy valami meglepetés szülessen.

de az időmérő arról szól h aki a leggyorsabb az várhassa legjobb helyzetből a startot. fölösleges ebbe belekavarni. arról nem az FIA tehet h most ekkora különbség van gyártók között, pontosabban tehetnek, mert a motorszabályokkal a rb-t lehetetlen helyzetbe hozták :D

mellesleg fordított rajtráccsal is lazán a merci nyerne :D

Utoljára módosítva: 2016. február 27. 22:18

aw123
#9 aw123 2016. február 27. 21:32  
Igorcsuk:
Szerintem az első hat mehetne fordítva, a wtcc ben is van ilyen, és izgisebb is volt. Az időmérőért pedig lehetne pontokat is adni, hogy legyen értelme megnyerni...

Jah mert igy nincs ertelme mi, kimondottan hatrany polebol indulni ezert csomoan direkt nem nyerik meg :)) Kb arra lenne csak jo, hogy az aktualis favorit megjobban elhuzzon a bajnoksagban.

Igorcsuk
#8 Igorcsuk 2016. február 27. 21:03  

Szerintem az első hat mehetne fordítva, a wtcc ben is van ilyen, és izgisebb is volt. Az időmérőért pedig lehetne pontokat is adni, hogy legyen értelme megnyerni...

Lewisthebest
#7 Lewisthebest 2016. február 27. 20:54  
Zasalamel:
Remélem elfelejtik ezt a marhaságot és békén hagyják a jelenlegi időmérős rendszert. Semmi baj nincs ezzel.

tényleg nem tavaly kb a futamok felénél ez volt a helyzet, hogy
Mercedes 1-2
Ferrari 3-4
Williams 5-6
Red Bull 7-8
és akkor esetleg a top 10 végétől kezdett el izgalmasabbá válni a helyzet, de az meg már kit érdekel? még a versenyzőket se. Valahogy fel kell rázni ezt az egészet addig is amíg ilyen óriási távolságok vannak csapatok között. Az, hogy milyen sorrendben rajtolnak el nagyban meghatározza, hogy mennyire lesz izgalmas a másnapi verseny és jelenleg amikor mindenkinek csomó lehetősége van összerakni azt a gyors kört akkor nincs túlzottan nagy esély arra, hogy valami meglepetés szülessen.

hammertime
#6 hammertime 2016. február 27. 20:13  

Ezzel az erővel minek időmérő? Induljanak a bajnokság fordított sorrendjében.

Még ha olyan szabályok lennének, hogy lehetne előzni DRS nélkül is, de a jelenlegi helyzetben abszurd az egész.

Masters_Of_Hardcore
#5 Masters_Of_Hardcore 2016. február 27. 20:04  

Itt csak egy lökött ember van: maga mr. Ecclestone. Csapkodja az asztalt, mondja évek óta a hülyeségeit, azután kitalálja hogy ő ilyet sose mondott és az ellenkezőjét akarta... Szedhetne valami gyógyszert. Mielőtt még késő lesz. Minden 3. futamon locsolják fel a pályát, és kész. Nem kell semmit változtatni. Na?

Zasalamel
#4 Zasalamel 2016. február 27. 19:19  

Remélem elfelejtik ezt a marhaságot és békén hagyják a jelenlegi időmérős rendszert. Semmi baj nincs ezzel.

daviid
#3 daviid 2016. február 27. 18:53  

Ideje lenne nyugdíjaztatni Bernie-t. Túl öreg már, eljárt felette az idő. Nagyon sokat köszönheti neki a Forma-1 (ha ő nincs, akkor talán soha nem lett volna olyan népszerű, olyan sikeres a Száguldó Cirkusz), de az elmúlt években az abszurdabbnál abszurdabb ötletekkel áll elő. Ilyen volt az éremrendszer, és ilyen volt a dupla pontos finálé. Ez csak kettő a rengeteg falnak megyek a hülyeség miatti ötletei közül. És, akkor jön az időmérő megreformálása....
Nagyon örülök, hogy az időmérő ballaszt mindenki leszavazta, megjegyzem, épeszű ember nem is támogatná. És Bernie ezen mondatára reagálva: "Én csak próbálom összekuszálni a rajtrácsot, hogy az a srác, aki a leggyorsabb a kvalifikáción, az ne a pole-ból induljon..." Az időmérőnek pont ez a lényege, mióta autóversenyzést kitalálták. Ez az érdeme, hogy a leggyorsabb pilóta induljon az első helyről. 2000-es években pont ez volt az időmérőkkel a legnagyobb probléma, hogy nem mindig a leggyorsabb indulhatott az első helyről, nem véletlen, hogy évente változtatták az egészet.
Amit végül terveznek bevezetni, attól pedig még továbbra is az-az érzésem, hogy egyes emberek túl sokat gondolnak bele, miközben nagy változások nem lesznek, pláne nem a jelenlegi gumikkal. Nem Barcelonáig, hanem 2017-ig kellene azt halasztani, mert véleményem szerint az izgalmakat a jelenlegi abroncsokkal nem dobná meg. És továbbra is kitartok azon véleményem mellett, hogy a Q3 super pole-ként fog üzemelni, hiszen az új gumiszabály végett, és nem elfelejtve a Pirelli abroncsait, a pilótáknak csak 1 érdemi köre lesz/lehet.
Nem szabad kapkodni, és én javasolnám, hogy az időmérőt úgy változtassák meg, hogy abban figyelembe veszik azt is, hogy milyen abroncsok állnak rendelkezésre a csapatoknak.Jelenleg a Pirelli gumik miatt, véleményem szerint pont a fordítottja fordulna el, mint ami miatt beszeretnék vezetni. Nincs elég, tartós(!) gumiabroncs, amivel több gyors kört is lehetne futni.

szabb
#2 szabb 2016. február 27. 18:24  

„Végül is én nem is azt akartam, amiben végül megállapodtunk” – jegyezte meg. „Én csak próbálom összekuszálni a rajtrácsot, hogy az a srác, aki a leggyorsabb a kvalifikáción, az ne a pole-ból induljon, és ne tűnjön el a többiek szeme elől az első kanyar után – mert egyébként ez van, elvégre miért lenne ő lassú a versenyen, ha egyszer gyors volt az időmérőn? Én nagyon egyszerű dolgot kértem. Azt kértem, hogy az időmérő maradjon úgy, ahogy most van, mert most jó, és aztán ha a srác, aki megszerezte a pole-t az meg is nyerte az előző futamot, akkor ennyi vagy annyi másodpercet hozzáadunk az idejéhez, hogy át kelljen vágnia magát azon az átkozott bolyon ahhoz, hogy átvegye a vezetést – ami egyébként végül úgyis sikerülne neki. És amíg ő ezzel szórakozik, addig legalább érdekes lenne a verseny.”

Ezt még olvasni is rossz volt komolyan mondom! Arra Bernie nem is gondolt, hogy ebben az esetben nem is törekednének sokan a pole-ra, hanem egy átláthatatlan taktikai elem lenne csak az időmérő?

A másik meg az, ha már nem tudják bevezetni egyből idén az új rendszert, akkor már szezon közben nem kellene ezt erőltetni.

Utoljára módosítva: 2016. február 27. 18:31

velorex
#1 velorex 2016. február 27. 18:12  

A kapkodás és átgondolatlanság még soha sem vezetett jóra. Ebben az új időmérősdiben is hasonlót érzek.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ