Újabb fiatal pilóta a Renault-nál

írta: M4Sport
2016. március 15. 15:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault szerződést kötött Nicholas Latifivel, aki 2016-ban – GP2-es szerepvállalásával párhuzamosan – a csapat tesztversenyzőjeként dolgozhat. A 20 éves kanadai pilóta a jelenlegi tervek szerint „legalább egy szabadedzésen” is vezetheti az RS 16-ot.

A franciák már gyári csapatuk bemutatásakor kiemelték, a folytatásban komoly hangsúlyt fektetnek a fiatal versenyzők támogatására. 2016-ban például útjára indítják saját juniorprogramjukat, melyben több ifjoncnak is lehetőséget adnak, végső céljuk pedig az, hogy a legjobbakat eljuttassák a Forma–1-ig. Korábban négy fiatal igazolását jelentették be, most pedig a többéves formaautós tapasztalattal bíró Latifit is felkarolták, a tervek szerint idén már F1-es autót is vezethet.

„Igazán különleges dolog, hogy én lehetek a Renault gyári csapatának tesztversenyzője” – mondta a kanadai pilóta. „A Renault-nak komoly Forma–1-es történelme van, és az, hogy egy gyári csapat tagja lehetek, hogy tőlük tanulhatok, nagyban hozzájárulhat a fejlődésemhez. Mindig is arról álmodtam, hogy egy nap bekerülök a királykategóriába. Még nagyon sok munka vár rám, de most tettem egy lépést afelé, hogy bizonyítsak és kiérdemeljek egy helyet a rajtrácson” – tette hozzá.

„Nicholas egy gyorsan fejlődő fiatal tehetség, aki rövid pályafutása során több kategóriában is versenyzett már” – vette át a szót a Renault csapatvezetője, Frédéric Vasseur. „Örülünk, hogy támogathatjuk őt. Akárcsak a GP2-ben – ami tökéletes terep a bizonyítani vágyó fiatalok számára – a mi programunkban is fejlődhet. Szeretnénk, ha megszerezné a szuperlicencet, ezért legalább egy szabadedzésen is autóba ültetjük idén” – tette hozzá a francia szakember, kinek csapata a hivatalos tartalékversenyzőnek, Esteban Oconnak is lehetőséget biztosít majd néhány pénteki edzésen.

Latifi 2012 óta versenyez formaautókkal, az elmúlt években pedig – ahogyan azt csapatfőnöke is megállapította – rengeteg kisebb kategóriában kipróbálhatta már magát. Versenyzett például az olasz Forma–3-as bajnokságban, az új-zélandi Toyota Racing Seriesben, a brit Forma–3-ban és az F3-as Európa-bajnokságban is, de indult GP2-es futamokon és a brit Porsche Carrera-kupa néhány viadalán is. Tavaly a Renault világsorozat királykategóriájában tekerte a kormányt (itt 11. lett a pontversenyben), 2016-ban pedig a DAMS GP2-es alakulatát fogja segíteni.

Nicholas Latifi

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához