Újabb futamgyőzelem Schumachertől

írta: M4Sport
2016. április 18. 14:46
FOTÓ: ©ADAC Motorsport

Oscherslebenben megszerezte idei első győzelmét a német Forma–4-ben Mick Schumacher. A hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia második az összetettben.

Azt követően, hogy egy héttel korábban Misanóban elindította olasz F4-es karrierjét, Mick Schumacher a múlt hétvégén már a kategória németországi változatában tekerte a kormányt – itt is a Prema Powerteam színeiben. Az együlésesek világában tavaly debütáló 17 éves versenyző 2015-ös oscherslebeni hétvégéjét másolta. Akkor is ezen a pályán tartották a szezonnyitót, és akkor is sikerült megnyernie a három verseny egyikét.

Ezúttal a harmadik viadalon intették le elsőként, melynek a hatodik pozícióból vágott neki. A verseny elején egy balesetet követően a biztonsági autó fogta vissza a mezőnyt, melynek távozása után Schumacher hamar a 3. helyen találta magát. Aztán nem sokkal később csapattársa, az észt Juri Vips áthajtásos büntetésével már a vezető helyért csatázhatott Sophia Flörschsel. Az ifjú versenyzőhölgy ugyan nem adta könnyen a pozíciót, a kis Schumi végül az élre állt, és 1,3 másodperces előnnyel nyert a tavalyi csapatát, a Van Amersfoort Racinget erősítő Joey Mawson előtt, aki korábban megnyerte az első két futamot.

„Az utolsó verseny megnyerésével tökéletesen zártam ezt az amúgy nem éppen túl tökéletes hétvégét. Egész boldog vagyok, hogy a hatodik helyről sikerült nyernem, és szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak azért, hogy ilyen jó autót adtak nekem, valamint hogy támogattak” – nyilatkozta Mick, aki az előző két versenyen egyaránt negyedikként ért célba.

Az összesített tabellán az ausztrál Mawson 19 pontos előnnyel előzi meg Schumachert, aki Németországban legközelebb április 4-e és május 1-e között versenyez majd a Sachsenringen, miközben az olasz F4-ben egy héttel később, május 8-án ül autóba.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

MP4/4
#5 MP4/4 2016. április 19. 10:11  

https://www.driverdb.com/drivers/joseph-mawson/

F1890
#4 F1890 2016. április 18. 17:55  

ket futamot lattam volt egy kis szerencseje is mert kiestek elole 3an. stabilan megy okosan higgadtan viszont a nyers tempot en tovabbra is hianyolom tole.mawson elegge a mezony folott all ebben a szeriaban remelem vki felkapja majd ot is es tovabblephet innen

sába
#3 sába 2016. április 18. 15:31  
andrea1:
Ebből a hétvégéből csak a 3. versenyének az első két percét majd kb az utolsó 10 percét kaptam el, meglepett hogy került első helyre. Onnantól meg nagyon szépen (a köridőket nézve nagyon precíz szektoridőket futott) tartotta az első helyet, pedig Mawson nagyon jött a végén. Szép győzelem Figyelve a dobogón és van összehasonlítási alap tavalyhoz képest sokat lazult Mick, sokkal fesztelenebb a viselkedése.

Néhány perces összefoglaló video, ha érdekel. Ezen az oldalon mindig van live stream és live timing is.
http://www.adac-motorsport.de/adac-formel-4/de/videos/video-highlights-oschersleben-405

sába
#2 sába 2016. április 18. 15:22  

Az olasz futamok jobban tetszettek. Ott csak az utolsó futamon volt egy nagy baleset, de legalább plusz köröket mehettek a sc után. A németeknél a háromból egy sem volt tiszta verseny a sok baleset és sc miatt. Az egykörös teljesítményén javítania kell, mert a futamon megvan a sebessége, de a 6-8. helyekről nem könnyű előre jönni. Nem lesz egyszerű felvennie a versenyt a tapasztaltabb Mawsonnal, mert igen gyors a srác. Elnézve a felvételeket, rendes gyerek lehet Mick, mert mindenki nagyon kedvesen bánik vele. Az utolsó futama jól sikerült, volt szép előzése is, kerülte a bajt, szerencsére futotta az előnyéből a rohamosan közeledő Mawsonnal szemben.

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 15:23

andrea1
#1 andrea1 2016. április 18. 15:15  

Ebből a hétvégéből csak a 3. versenyének az első két percét majd kb az utolsó 10 percét kaptam el, meglepett hogy került első helyre. Onnantól meg nagyon szépen (a köridőket nézve nagyon precíz szektoridőket futott) tartotta az első helyet, pedig Mawson nagyon jött a végén. Szép győzelem


Figyelve a dobogón és van összehasonlítási alap tavalyhoz képest sokat lazult Mick, sokkal fesztelenebb a viselkedése.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”