Újabb jogi ügy a Saubernél

írta: M4Sport
2016. január 14. 17:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Úgy tűnik, a Saubernek ismét fel kell készülnie egy jogi hercehurcára, a csapat korábbi versenyzője, az idő előtt menesztett Adrian Sutil ugyanis kártérítést követel. Az ügy kísértetiesen hasonlít a tavalyi szezon elején kirobbanó „szerződés-botrányra”.

A 2015-ös Ausztrál Nagydíj előtt bombaként robbant a hír, hogy a svájci alakulat korábbi tesztpilótája, Giedo van der Garde jogi úton szeretné megszerezni az egyik versenyzői ülést, amit a csapat vezetői neki ígérték azt az előző szezon végén, végül azonban Felipe Nasr és Marcus Ericsson kettősével vágtak neki az idénynek. Bár a bíróság a holland pilótának adott igazat, ő azonban kártérítés ellenében lemondott követeléséről, így a Sauber megtarthatta „eredeti” pilótapárosát.

Később felmerült, hogy Adrian Sutil is követi a korábbi márkatárs példáját, hiszen az ő szerződése is érvényes volt a tavalyi szezonra (a német 2014-ben csatlakozott az alakulathoz, ahonnan a vártnál gyengébb eredményeket hozó versenyévad végén távoznia kellett). Most több svájci lap – például a francia nyelvű La Tribune de Genève – is arról ír, hogy a tapasztalt pilóta 2,4 millió eurós kártérítést követel, amiért az istálló egy év után menesztette.

A fent említett lap cikke szerint a Sauber azért nem kártalanította Sutilt a 2014-es szezon végén, mert a vártnál rosszabb eredményeket szállított, miközben több alkalommal is bírálta az istállót a sajtó nyilvánossága előtt, ráadásul a csapat a beígért 27,8 millió eurós szponzori pénzt sem kapták meg a német támogatóitól. Ezek az érvek azonban nem győzték meg a bíróságot, sőt határozatuk szerint az eljárás összegét (7 ezer euró) is a csapatnak kell állnia.

Nem kizárt, hogy a felek – akárcsak a tavalyi botrányt követően – peren kívül egyeznek majd meg, a Saubernek azonban ebben az esetben is fizetnie kell pilótájának (a kérdés csak az, mennyit), és bár az ügy valószínűleg több hétig is elhúzódik majd, mindez talán a lehető legrosszabbkor jön az istálló számára. A svájciak szerény költségvetésből dolgoznak, sőt 2015 végén előleget kértek a Forma-1 Menedzsmenttől (FOM), nekik tehát minden tényleg pluszkiadás hátrányt jelenthet.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

benczeb90
#4 benczeb90 2016. január 15. 08:10  
ddb:
A Mumm pezsgőgyár fel is bontotta a szerződését a Forma 1-gyel.

:D Tényleg, a kettő minden bizonnyal összefügg :D

ddb
#3 ddb 2016. január 14. 20:38  
Jadeite:
Pedig jobban járnak, ha Sutillal nem húznak ujjat.

A Mumm pezsgőgyár fel is bontotta a szerződését a Forma 1-gyel.

Utoljára módosítva: 2016. január 14. 20:38

albutr
#2 albutr 2016. január 14. 20:24  
Jadeite:
Pedig jobban járnak, ha Sutillal nem húznak ujjat.

XD

Jadeite
#1 Jadeite 2016. január 14. 19:11  

Pedig jobban járnak, ha Sutillal nem húznak ujjat.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ