Újabb kemény bírálat Hamiltontól

írta: M4Sport
2016. február 25. 15:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton ismét bírálta a Forma–1 döntéshozóit. A súlyhatár emelése után most egy másik újítás hasztalanságáról beszélt.

Szerdán számos szabályváltozásról és újítási tervezetről adott hírt az FIA: az új időmérős szisztéma mellett a 2017-es autók tervezett átalakulásáról is közzétett adatokat. Lewis Hamiltont már aznap megkérdezték, mit is szól a friss hírekhez, ám ő elsőre nem szívesen kommentálta azokat. „Ilyenkor megégetheted magad” – jelezte. Aztán mégis véleményt formált, s elmondta, nem tetszik neki, hogy tovább növelik az autók minimális tömegét, valamint azzal sem ért egyet, hogy a versenyzőket rendszerint meg sem kérdezik arról, mit szólnak bizonyos új szabályokhoz.

A csütörtöki tesztje végeztével a sajtó előtt ismét szóba kerültek az újdonságok – s a háromszoros világbajnok ezúttal egy másik újdonságot kezdett kritizálni: a „Nap versenyzője-díj” bevezetését, melynél a nézőket szavazással próbálják közelebb hozni az eseményekhez a futamok alatt. „Talán a fiataloknak ez jó lesz, de a ’nap versenyzője’ elnevezés szerintem nem hangzik túl jól. Egy értelmetlen lépésnek tartom. Nem igazán tudok semmi jót mondani ezekről a szabályokról. Szerintem a most felhozott szabályjavaslatok alapvetően nem jók” – fogalmazott.

Majd amikor megkérdezték, szeretne-e többet beszélni az érintettekkel az efféle módosításról, hozzátette: „Nem igazán. Nem tudom, a többi versenyző mit akar, de engem nem érdekel, hogy konzultálunk-e róla. Egyszerűen úgy gondolom, ezek nem számítanak sem különleges ötleteknek, és a látványhoz sem járulnak hozzá. Nem hiszem, hogy ezt kéne tennünk. A versenyhétvégéken például korlátozott számú gumi és motor áll rendelkezésünkre, ami miatt kevesebbet vagyunk a pályán. Ezek az emberek elköltenek egy csomó pénzt arra, hogy tesztnapokat nézzenek, sokszor viszont semmit sem látnak a pályán, mert mi spórolunk a gumikkal. Sok olyan dolog van, amiről szerintem túl sokat beszélnek, miközben nem is jelentenek nagy különbséget.”

Hamilton tegnap egyébként az új időmérős szisztéma kapcsán is megszólalt, és elárulta, ő attól sem vár túl nagy változást. „Remélem, tévedek, de nem hiszem, hogy sok minden változik. Többet leszünk a pályán egész idő alatt, és ez jó a nézőknek.”

FIA
Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

NYA.
#4 NYA. 2016. február 26. 08:58  

Most is igaza van. A fiatalabb korosztályból szurkolóknak talán tetszik,de hát mindegyik a kedvencére fog voksolni.

Utoljára módosítva: 2016. február 26. 09:01

daviid
#3 daviid 2016. február 25. 17:05  

A Nap versenyzője-díjnak abszolút nincsen semmi értelme. Pilótákat szerintem teljesen hidegen hagyja az ilyen hülyeségek, mert ez az. Kutyát nem fogja érdekelni. Tudtommal a Forma-1 egy komoly sportág, akkor olyan szabályok is kellenének, ami egy komoly sportághoz illik. És komoly sportág révén, a pilótákkal is illene konzultálni, hogy ők mit gondolnak 1-1 szabályváltozásról (itt nem a technikai szabályokra gondolok, de azért lehetne néha-néha felméréseket mérni ez ügyben náluk is).

Utoljára módosítva: 2016. február 25. 17:05

Enveblo
#2 Enveblo 2016. február 25. 16:40  
Balrog:
Megjelenik szemeim előtt, ahogy kioszt mindenkit, aztán tovább suhan azon az egykerekű micsodán a kutyát maga után vonszolva. :D

kár, hogy amúgy teljesen igaza van

Balrog
#1 Balrog 2016. február 25. 16:38  

Megjelenik szemeim előtt, ahogy kioszt mindenkit, aztán tovább suhan azon az egykerekű micsodán a kutyát maga után vonszolva. :DFORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

12016.10.21. 22:31

Rosberg Ricciardo előtt húzta be a második edzést – törmelékhullás Austinban

Folyamatosan "morzsolódtak" az autók a kerékvetőkön

02016.10.21. 21:49

Úgy tűnik, eldőlt a tesztvita

A felek megtalálták a közös nevezőt

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak