Újabb nézeteltérés a Mercedes és a Red Bull között

írta: M4Sport
2016. október 03. 16:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ismét nézeteltérés támadt a Red Bull és a Mercedes között: a címvédő szeretné elérni, hogy legalább az egyik téli tesztet Bahreinben rendezzék, míg a bikások kitartanak az európai helyszínek mellett, és nem tetszik nekik, hogy a rivális „rá akarja kényszeríteni” akaratát a többiekre.

Bár voltak viták, a csapatok korábban már megegyeztek, hogy a 2017-es év előtt is Barcelonában tesztelik autóikat. Tették mindezt annak ellenére, hogy a Pirelli jelezte, ők mindenképpen a közel-keleten szeretnének gyakorolni, az ottani körülmények között ugyanis sokkal hasznosabb adatok gyűjthetők (többek között a széles abroncsokról), mint a „hideg Spanyolországban”.

A Maláj Nagydíj helyszínén aztán kiderült, még változhat a tervezet (ha minden csapat beleegyezik a módosításba), a Mercedes ugyanis el szeretné érni, hogy Bahreinben rendezzék a második tesztet, vagy a résztvevők maguk dönthessék el, a közel-keleten vagy Barcelonában akarnak gyakorolni. Bár a Pirelli a címvédő mellett áll, egyelőre úgy tűik, nem lesz változás, hiszen a Mercedes „örök ellenlábasa”, a Red Bull már jelezte, nem támogatja a javaslatot.

„Én személy szerint azt a felvetést támogatom, hogy maradjunk Európában” – mondta a csapatvezető, Christian Horner. „A mezőny nagyjából 65-75 százalékának gondjai vannak a költségvetéssel és a pénzügyekkel. Anyagi szempontból felelőtlennek tűnik, hogy az év azon pontján, amikor az új autókat fejlesztjük, másfél óránál távolabbra utazzunk a főhadiszállásoktól, miközben február végén, március elején Spanyolországban is egyre melegebb lesz” – magyarázta.

„Abban az esetben, ha nincs komoly anyagi támogatás, ami azt hiszem, nem áll rendelkezésre –hacsak a Mercedes nem akarja kifizetni mindenkinek a bahreini utazást – szerintem egy kissé felelőtlen, hogy valaki diktálni kezd, és rá akarja kényszeríteni az akaratát a többi csapatra. Mi megengedhetjük maguknak, hogy Bahreinbe menjünk, mégis úgy gondolom, jobb lenne, ha Barcelonába utaznánk” – folytatta gondolatmentét a brit szakember.

Horner nyilatkozata során azt is megkérdőjelezte, valóban értékesebb lenne-e a bahreini teszt a gumik szempontjából, hiszen az év végén három csapat is tesztel hasonló körülmények között – a szezonzárónak otthon adó Abu-Dzabiban – a Pirellivel. „Háromszor teszteljük ezeket a gumikat Abu-Dzabiban, ráadásul az egyik alkalom egy kollektív gyakorlás lesz. Az első versenyekre szánt gumikiosztást ezen tesztek alapján fogják meghatározni, szóval én nem látom, hol a logika egy ilyen szükségtelen költekezésben” – zárta gondolatát egy éles megjegyzéssel.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

F1890
#1 F1890 2016. október 03. 18:15  

Majd a pirelli szamlajara titokban tesztelnek bahreinben

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást