Újabb Red Bull-junior debütál

írta: M4Sport
2016. június 27. 17:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Brit Nagydíj után újabb Red Bull-junior kap Forma–1-es lehetőséget, a Toro Rosso ugyanis az Forma–3-as Európa-bajnokságon szereplő Sergio Sette Camarát ülteti autóba a második szezonközi teszt utolsó napján – derült ki a csapat közleményéből.

A 18 éves brazil versenyzőt az idei év elején igazolták le a bikások, miután első F3-as szezonjában (vagyis 2015-ben) két dobogós helyezést is szerzett az Európa-bajnokság mezőnyében. Ezt a számot már idén is elérte, miközben rendszeres pontszerzővé vált, júliusban pedig újabb mérföldkőhöz érkezhet, a silverstone-i teszten ugyanis kipróbálhatja a Toro Rosso F1-es autóját.

Sette Camara első hivatalos F1-es gyakorlásra a tesztsorozat második és egyben utolsó napján kerül sor (az első napon Carlos Sainz viszi pályára a Toro Rossót). „Nagyon boldog és izgatott vagyok a Toro Rosso-teszt miatt” – idézte szavait a csapat hivatalos közleménye. „Komoly lehetőség ez, amiért nagyon keményen dolgoztam, és amiért sokaknak hálával tartozom, különösen a Red Bullnak. Ez lesz az első F1-es tesztem; hasznos akarok lenni a csapat számára, de ki is akarom élvezni a napot!”

„A silverstone-i pálya nagyszerű; elég jól ismerem már, hiszen korábban is vezettem ott, és úgy hiszem, ez a segítségemre lesz majd, hiszen csak az autóra és a beállításokra kell majd összpontosítanom nem pedig arra, hogy megtanuljak egy számomra idegen vonalvezetést. Már izgatottan várom, hogy kihajthassak a garázsból. Biztosra veszem, hogy ez egy olyan pillanat lesz, amikor életem során sohasem fogok elfelejteni” – magyarázta a dél-amerikai pilóta.

A tesztbeosztás ismertetésekor a csapatvezető, Franz Tost érdekes megjegyzést tett: elmondta, a silverstone-i egy roppant fontos teszt lesz, hiszen az istálló felmérheti, hogy tud védence megbirkózni az F1 jelentette nyomással. Ezzel egyébként csak aláhúzta azt, amit eddig is tudni lehetett a bikások programjáról: a fiatalok felkészítése és szűrése során nagyon komoly hangsúlyt fektetnek a mentális képességekre, és arra, hogy kiválasztottjaik jól kezeljék a nyomást és a stresszhelyzeteket.

„A Toro Rossónál már megszoktuk, hogy betekintést adunk a fiatal versenyzőknek – főleg a Red Bull juniorprogramjából érkezőknek – az F1 világába” – kezdte az osztrák, majd gyorsan a tárgyra tért. „Érdekes megfigyelni, hogyan reagálnak ezek a fiatal pilóták a nagyobb teljesítmény és a növekvő leszorítóerő mellett arra, hogy egy napig ott vannak a reflektorfényben. Ez azt is megmutathatja, hogyan fejlődnek majd a jövőben. Ezért is örülök, hogy Sergio egy napig csatlakozik a csapatunkhoz. Remélem, ez a teszt mindkét fél számára hasznos tapasztalat lesz” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

vacsad
#1 vacsad 2016. június 28. 00:04  

De minek.... inkább próbálnák ki Niko Kari-t, Camara kutyaütő, nem lesz belőle semmi.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa