Újabb szög az új időmérős tervek koporsójába?

írta: M4Sport
2016. március 01. 15:04
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Scuderia elnöke szerint nem biztos, hogy az új időmérős elképzelés elfogadható a Ferrari számára.

A csapatok és Bernie Ecclestone múlt heti csúcstalálkozóján egy új, folyamatos kieséses időmérő edzés terve árnyékolta be a tényt, hogy a résztvevőknek nem sikerült időben megegyezniük az új 2017-es aero-szabályok ügyében, s hogy a hatalmasok április végéig újabb haladékot adtak maguknak a megállapodásra. Az időmérős ötlet azonban már a kiszivárgása óta ezer sebből vérzett – csúszás a szükséges szoftver megírása miatt, teljes eltörlés lehetősége – most pedig Sergio Marchionne Ferrari-elnök is szkepticizmusának adott hangot az ötletet illetően.

„Azt hiszem, még meg kell beszélnünk néhány dolgot az új időmérős formátummal kapcsolatban” – jegyezte meg Marchionne egy genfi autószalonon adott interjújában. „Vigyáznunk kell, hogy nehogy megborítsuk a jelenlegi, jól működő rendszert. Nem vagyok biztos benne, hogy a Ferrari el tudja fogadni Bernie ötleteit, jobban meg kell értenünk a dolgot – és azt hiszem, hogy jelenleg más csapatok számára sem elfogadható a javaslat.”

Mint ismeretes, az Ágaskodó Lónak egyedülálló vétójoga van a Forma–1 szabályaváltoztatásait illetően, jóllehet, ezt a jogot eddig rendkívül ritkán, többnyire csak valóban kifejezetten húsba vágó kérdesekben gyakorolta – legutóbb tavaly ősszel, a motorok árának maximalizálása ügyében.

Ami a maranellóiak idei kilátásait illeti, Marchionnét sem hagyta hidegen a Mercedes vészjósló megbízhatósága és az a tény, hogy legfőbb riválisuk az első teszten teljes nyugalommal tartotta a legnagyobb titokban a lapjait.

„Továbbra is remélem, hogy már az első versenytől kezdve ott lehetünk az első sorban, de még várnunk kell egy kicsit, hogy megtudjuk, hogy ez így lesz-e – nem bízom a Mercedesben; amikor ők nyugodtak, az általában azt jelenti, hogy nekünk lehet aggódnivalónk. A legfontosabb dolog az az, hogy a mi kocsik extrém versenyképesnek tűnik. És majd meglátjuk, hogy ez elég lesz-e a győzelemre vagy sem.”

A Ferrari eddig négyből három tesztnapot az első helyen zárt a téli teszteknek helyet adó Barcelonában, viszont a Mercedes az első négy napon egyáltalán nem futott a lágyabbik keverékeken.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary