Újabb távozó a McLarennél?

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 17. 17:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Brit sajtóértesülés szerint egyelőre az sem elképzelhetetlen, hogy Ron Dennis távozását követően a csapathoz szeptemberben érkező Jost Capitónak is el kell hagynia a McLarent. Állítólag a német szakember vezeti a listát, ami Dennis azon „csatlósait” számlálja, kinek posztja veszélyben van.

Régen benne volt már a levegőben, és hosszú ideje pletykáltak már róla, mégis furcsa volt olvasni, hogy a McLarent 35 éve vezető Ron Dennisnek távoznia kell vezérigazgatói posztjáról. A brit hivatalosan januárban hagyja majd el a céget, addig azonban kényszerszabadságon lesz, a vezérkar ugyanis azonnali hatállyal „pihenőre” küldte, miután nem tudta megmenteni pozícióját.

Úgy tűnik, ezzel nem ért véget a McLarennél zajló szerkezeti átalakítás, legalábbis a Daily Mail információi szerint: a brit lap arról ír, a jövőben több szakember is áldozatául eshet az elmúlt 36 év legnagyobb csapaton belüli átszervezésének. A „veszélyeztetett” munkatársak listáját értelemszerűen Dennis emberei vezetik, akik közül állítólag az a Jost Capito foglalja el a legelőkelőbb pozíciót, aki néhány hónappal ezelőtt csatlakozott a McLarenhez.

„Capito csak szeptemberben érkezett, és akkoriban úgy tűnt, a szerződtetésével Éric Boulliernek távoznia kell a versenyigazgatói posztról, most azonban úgy tűnik, Boullier túléli a szerkezeti változtatásokat” – írja a lap. A francia szakember helye tehát biztosnak tűnik, ellenben kollégáéval, akire egyébként a csapat már az év eleje óta várt.

Csatlakozása előtt ugyanis a Volkswagennek meg kellett találnia utódját a motorsportprogram élére, addig pedig, amíg ez a folyamat le nem zajlott, a németek nem engedték el szakemberüket. Capito egyébként a hivatalos közlemények szövege szerint az eredeti elképzelés értelmében Dennis és Boullier között helyezkedett el a csapat felépítésében, a vezérigazgató távozása azonban már egészen biztosan át fogja írni ezt a tervet. A kérdés csak az, a német a fedélzeten marad-e.

Woking eközben elkezdte Dennis utódjának keresését. Első körben az elismert marketingszakembert, Zak Brownt keresték fel (ezt több megbízható forrás is tényként kezeli), aki korábban több csapatnak és az F1-nek is segített már a szponzorkeresésben. A McLaren állítólag gyors választ vár a szakembertől, akit állítólag az F1 út többségi tulajdonosa is szívesen alkalmazna.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HannaLill
#8 HannaLill 2016. november 18. 20:08  

Teljesen szét fogják baszni ezt a csapatot .
Eric Boullier alkaltmatlan volt alkalmatlan most is és a későbbiekben is alkalmatlan lesz csapatvezetőnek .

robgell
#7 robgell 2016. november 18. 00:03  

Ez elképesztő! Ron Dennis maga a Mclaren, ha így nézzük mindenki az ő csatlósa... Rugjanak ki mindenkit! Alonsot is. Hozzanak arab pilótákat, az ISIS legyen az üzemanyag szállító és a főtámogató is, a Honda motort tudják használni gyújtószerkezetnek. Kitolják a rajtrácsra és bumm.

Dobi83
#6 Dobi83 2016. november 17. 21:55  

Eric Boullier-t kéne elküldeni onnan de minnél hamarabb...

Denis Hunter
#5 Denis Hunter 2016. november 17. 21:11  
Balrog:
Zak Brown nevét csak én nem hallottam korábban? mostanság meg szinte minden F1-el kapcsolatos nyitott pozíciónál felmerül lehetőségként.

remelem Ross Brawn alneven :D
Go McLaren!!!

Balrog
#4 Balrog 2016. november 17. 21:02  

Zak Brown nevét csak én nem hallottam korábban? mostanság meg szinte minden F1-el kapcsolatos nyitott pozíciónál felmerül lehetőségként.

albutr
#3 albutr 2016. november 17. 20:31  

azért ez eléggé durva

khristiank
#2 khristiank 2016. november 17. 19:12  
ernike:
Érdekes lenne, eddig ő volt a messiás.

minden tálalás kérdése. a lényeg itt az hogy a pilotákkal és az autóval mi lesz

ernike
#1 ernike 2016. november 17. 18:34  

Érdekes lenne, eddig ő volt a messiás.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél