Újabb vezetőtársat kap Ecclestone?

írta: M4Sport
2016. szeptember 26. 10:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Megújulás előtt a Forma–1 vezetősége? Pletykák szerint egy, a paddockban nagy tiszteletnek örvendő szakember lehet a kategória új marketingvezetője.

Az új tulajdonos érkezésével komoly átszervezések várhatóak a Forma–1 vezetőségében? A Liberty Media által elnökké kinevezett Chase Carey szingapúri első nyilvános fellépésén előrebocsátotta, terveznek újjászervezéseket, ám arról még nem beszélt, konkrétan milyeneket. Annyit árult csupán el, hogy az eddig elhanyagolt területek fejlesztését tűzték ki elsődleges célul, mint amilyen a digitális média vagy a szponzoráció.

„Én értek ahhoz, hogyan kell vezetni egy üzletet, és ahhoz is, hogy a legjobb csapatot állítsam össze, amely majd Bernie-vel együtt dolgozik” – nyilatkozta. „Mindenkit nem lehet egyszerre boldoggá tenni, de azt ki lehet deríteni, hogy ki mit akar, és lehet megoldást találni. Ez nem egy bizottság feladata lesz, mert a bizottságok túlságosan bürokratikusak. De diktatúrát sem tudunk elképzelni.”

A hírek szerint az általa megálmodott vezetői csapat egyik tagja Zak Brown lehet. Mindez azok után terjedt el, hogy a marketingszakember vasárnap bejelentette, év végével lemond a CSM Sport & Entertainment nevű cége ügyvezető igazgatói posztjáról. A motorsportmarketinggel foglalkozó vállalkozás még 1995-ben alakult, s azóta nemcsak a terület legnagyobb ügynökségévé nőtte ki magát, de a Forma–1-gyel is számos ponton összekapcsolható. Brown volt például az, aki összehozta a Williamst a Martinivel, a Ferrarit a UPS-szel vagy éppen a McLarent a Johnnie Walkerrel – de már magának az F1-nek is szerzett támogatót.

Források szerint mostani lemondása csak az előzménye annak, hogy Chase Carey őt kérje fel a Forma–1 marketingvezetőjének. Nemrég a Liberty Media főnöke arról beszélt, hogy Ecclestone többek között a sportági szponzoráció területét is alaposan elhanyagolta, és a kategóriának jóval nagyobb támogatói bázissal kellene rendelkeznie a mostaninál. Brown ennek megalapozásában lehetne tökéletes segítség.

„Kiváltságosnak érzem magam, hogy része lehettem ennek a nagyszerű csapatnak” – nyilatkozta Brown hétfőn a távozásáról kiadott közleményben. „Elégedett vagyok azzal, amit eddig elértem, felkészítettem a CSM-et a jövő üzleti sikereire. Ezeket a tapasztalataimat most továbbviszem a pályafutásom következő fejezetébe is, egy olyan területen, amit a legjobban ismerek: a motorsportban” – utalt arra, hogy a sportágon belül tervezi folytatni.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. szeptember 27. 07:49  

:) csak kitúrják Börnit?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat