Újonc debütál Austinban – esélyes lehet a 2017-es ülésre?

írta: M4Sport
2016. október 17. 11:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Újonc debütál a hétvégi Amerikai Nagydíjon. Egy ifjú brit élete első F1-es szabadedzését teljesítheti – s egyúttal a Manor jövő évi egyik ülésére is bejelentkezhet.

A 26 esztendős Jordan Kingről van szó, aki idén második szezonját teljesíti a GP2-ben, ahol a bajnokság 5. helyén áll, két győzelemmel a neve mellett. A brit 2015 óta a Manor fejlesztő versenyzője, korábban már három alkalommal tesztelt a csapattal, legutóbb pedig az idei barcelonai és silverstone-i évközi teszten ült volán mögé. F1-es nagydíjhétvégén azonban most először kap szerepet azzal, hogy Austinban az első szabadedzésen ő vezetheti az egyik autót.

„Köszönöm a csapatnak, hogy ezt lehetővé tették. Nagy lépés ez számomra a két eddigi idei teszt után. Egy álmom válik valóra. A pénteki szabadedzésen mindent megteszek, hogy hasznos visszajelzéseket adjak a csapatnak” – nyilatkozta a Manor elnökségi tagjának, Jordan Kingnek a fia.

„Jó alkalom ez Jordan számára arra, hogy teljesítse élete első szabadedzését. Jó munkát végzett eddig fejlesztő versenyzőként, a mostani bevetése része a programunknak” – nyilatkozta Dave Ryan versenyigazgató.

Miután jó esély van arra, hogy a Manor mindkét jelenlegi versenyzője elhagyja a csapatot, a mostani teszt egyfajta lehetőség is King számára annak bizonyítására, hogy vele is érdemes számolni 2017-re. A Mercedes a hírek szerint Pascal Wehrleint és Esteban Ocont is szívesen előléptetné – előbbi neve a Force Indiánál, utóbbié az indiaiaknál és a Renault-nál is felvetődött. A Manornak egyelőre nincs versenyzője a következő szezonra.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#2 Balrog 2016. október 17. 14:02  
Toti:
Na de hogy lesz szuperlicensze?

tavaly év végén részt vett a Manorral egy Pirelli teszten Abu Dhabiban, ahol 59 kört teljesített, amivel a régi szabályok szerinti 300 km-es teszt követelménynek éppen eleget tett, szóval ha szemfülesek voltak, akkor még gyorsan igényeltek neki szuperlicenszet, az új szabályok alatt meg már elég megújítani azt, maximum egy ellenőrző teszt kell még hozzá és az FIA engedélye. :) De idén utoljára lehet ezzel szórakozni.

Toti
#1 Toti 2016. október 17. 12:36  

Na de hogy lesz szuperlicensze?FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

12016.10.21. 22:31

Rosberg Ricciardo előtt húzta be a második edzést – törmelékhullás Austinban

Folyamatosan "morzsolódtak" az autók a kerékvetőkön

02016.10.21. 21:49

Úgy tűnik, eldőlt a tesztvita

A felek megtalálták a közös nevezőt

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak