Újra a Red Bull mögött – Vettel egyelőre csak a pályán volt bosszús

írta: M4Sport
2016. augusztus 26. 16:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel a pályán bosszankodott – de a Ferrari spái formájával sem lehet teljesen elégedett. Ismét a Red Bull mögött találták magukat a nap végén.

„Miért?” – kérdezett vissza Sebastian Vettel a Belga Nagydíj második szabadedzése után, amikor a Sky Sports riportere fölvetette, igencsak bosszúsnak tűnt péntek délután. A négyszeres bajnok az edzés elején előbb Carlos Sainznak mutogatott, mivel kétszer is összetalálkoztak a pályán, később az egyik Manor-versenyzőt próbálta előrébb tessékelni a boxutca kijáratánál, hogy elvégezhesse rajtgyakorlatát, ráadásul a rádióban is ingerült megjegyzéseket tett.

„Ez csak a forgalom” – folytatta aztán Vettel. „Olykor jobban is csinálhatnák az emberek, magamat is beleértve. De nem mindig könnyű jókor a jó helyre félrehúzódni.”

Vettelnek bosszankodnia azonban a Ferrari nyári formája miatt is lenne miért. A Red Bull jelenleg előttük áll a tabellán, és azok után, hogy ma kettős sikerrel zárták a második szabadedzést, ugyanolyan gumikon közel 1 másodpercet adva a 4. Vettelnek, nem úgy tűnik, hogy sokat változott volna a helyzet Hockenheim óta. Pedig Spa talán a korábbiaknál jobb esélyeket kínál: Lewis Hamilton büntetésével az egyik Mercedes biztosan eltűnik a sor elejéről.

„Nem tudom, mennyire kerül hátra, ez majd holnap kiderül” – mondta erről a német. „Elég meleg van most Spában. Kicsit mindenki küszködött ma a gumik életben tartásával. Azokkal az autókkal, amelyeket én láttam, legalábbis így volt. Valamilyen megoldást kell találnunk erre, mert holnapra és vasárnapra is hasonló hőmérsékleteket mondanak. Ami a versenyképességünket illeti, még nehéz bármit mondani, mivel nem hinném, hogy mindenkinek összejöttek a tiszta etapok” – értékelt Vettel.

A fölvetésre, a Red Bull legyőzése-e a minimális céljuk ezen a hétvégén, hozzátette: „A minimális célunk az, hogy minden versenyen a legjobb formánkat hozzuk, akármit is jelent ez. Van, hogy a Red Bull legyőzését, máskor a Mercedes legyőzését, ezen leszünk.”

Csapattársa, Kimi Räikkönen elégedetlenebbnek tűnt a nap végén. A finn kedvenc pályáján délelőtt még szárnyalt, s nagy előnnyel győzte le Vettelt, délutánra azonban visszacsúszott a 7. helyre. „A délelőtt egész jó volt. Aztán a délután is jól indult, de utána valamiért nagyon szenvedtem a szuperlágy gumin. A hosszú etapomon nagyon küszködtem. Nem élveztem túlzottan, de holnapra biztosan jobb lesz. Egyelőre nem tudom, a többiek mit csináltak. Nem kezdtünk rosszul, és bár a végén nem éreztem valami jól magam, de abban biztos vagyok, hogy ha minden jól megy, elöl leszünk. Hogy ez a győzelemhez elég lesz-e, azt nem tudom, majd kiderül” – fogalmazott 2007 bajnoka.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Bredio
#1 Bredio 2016. augusztus 26. 19:23  

Hiába, a sz*pórolleren nincsen fék...FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája