Újra bevetésen a Mercedes 2014-es autója!

írta: M4Sport
2016. július 02. 09:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Egyszerre két autóval tesztel a Mercedes a Brit Nagydíjat követő silverstone-i gyakorláson. 2014-es gépükkel a Pirelli munkáját segítik.

Újra bevetésen a Mercedes első konstruktőri világbajnoki címét megszerző versenyautója. A jövő hétvégi silverstone-i verseny után kedden és szerdán kétnapos tesztet tart a mezőny a brit pályán, amelyen az aktuális gépek mellett a Mercedes 2014-es autója is részt vesz – Pascal Wehrleinnel a volánnál.

A W05-ös konstrukció a Pirelli gumitesztjének köszönheti „reaktiválását”: Wehrlein két napon át az olaszok 2017-es keverékeit próbálgatja majd, melyek méretükben azonban még mindig a mostani abroncsokkal azonosak. „Ez érdekes lesz a Pirelli számára, a csapat számára, és még számomra is, hiszen tapasztalatot szerezhetünk a jövő évi gumikról. Várom már a gyakorlást” – nyilatkozta a német.

A csillagos márka 2016-os autóját eközben mindkét nap Esteban Ocon tesztversenyző vezeti majd.

A Pirelli jelezte, augusztusban viszik először pályára a szélesebb, a jövő évivel megegyező méretű gumikat a tesztre 2015-ös autókat átalakító három csapattal. Az viszont még nyitott kérdés, hogy is alakul a tesztprogram. „A Ferrari, a Red Bull és a Mercedes átalakított régi autóival fogjuk tesztelni a szélesebb 2017-es gumikat. Azért régi autókkal, hogy a többi csapat ne érezze úgy, ez a három csapat előnybe kerül, mert bepillantást nyer, mire számíthatunk 2017-ben. De nem olyan egyszerű tesztidőpontokat találni. Minden idők leghosszabb versenynaptárja a mostani, huszonegy futamunk van, ezért nehéz megtalálni az üres időszakokat” – nyilatkozta Mario Isola, a Pirelli fejlesztéseket irányító mérnöke.

Az FIA összesen 25 napot engedélyezett a gyártónak a tesztelésre, ám mivel három csapat segédkezik nekik, csak 24-et használnak fel, hogy igazságosan oszthassák el az alkalmakat.

Isola hozzátette: „A következő F1-es szezonban az autók számításaink szerint 4,5 másodpercet gyorsulnak. A gumik révén ebből 2,5 másodperces gyorsulás várható, a többi kettő az aerodinamikának lesz köszönhető.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 02:01

Mire fel a változás? – Wolff elbeszélgetett Hamiltonnal a szuzukai balhéról

"Jól tudja, mi a feladata az autóban és azon kívül"

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”