Újra szólt a Vettel-remix – jogosan?

írta: M4Sport
2016. október 11. 14:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

A szuzukai csoportos bosszankodás után Max Verstappen szerint beszélni kell a lekörözöttek problémájáról. De ki mondta, hogy a lekörözöttek nem panaszkodhatnak?

„Kék zászló! Gyerünk már, kék zászló!” – Sebastian Vetteltől már megszokhattuk, hogy e mondattal állandóan a lekörözöttekre panaszkodik a versenyek hevében. Kreatív F1-es rajongók már remixet is készítettek a négyszeres bajnok „előadásáról”. Japánban viszont a megszokottnál is többször elhangzott e bűvös mondat.

A lekörözöttek miatt vasárnap a német mellett Max Verstappen és Kimi Räikkönen is a haját tépte volna idegességében, ha nem lett volna sisak a fején. Szitokszók is elhangzottak a rádióban, volt, hogy nevetségesnek, máskor őrültnek nevezték a nem félreállókat, a finn világbajnok pedig a futam után még azt is megjegyezte: „Nem olyan nehéz elengedni valakit.”

Szuzuka gyors, egymásba folyó kanyarjaiban és szűk vonalvezetésén viszont a megszokottnál nehezebb. „Voltam olyan balszerencsés, hogy mindig olyan kanyarokban értem mögéjük, amelyekben nehéz félreállni” – mondta Vettel a verseny után már higgadtan, utalva például arra, hogy Pascal Wehrleinnek a hajtűben mutogatott, miután az képtelen volt hamarabb kitérni az útjából.

Az egy éve még szintén a mezőny második felében küzdő Max Verstappen szerint égető kérdésről van szó, ezért legközelebbi megbeszélésükön tisztázni kellene pár dolgot a lekörözések kapcsán. „Voltak aggályaim a kék zászlók miatt. Sosem beszélünk erről. Én is voltam ilyen helyzetben tavaly és idén év elején. Megértem az ő szempontjukat is, de akik lekörözik őket, a dobogós helyekért harcolnak, szóval más hozzáállásra lenne szükség velük szemben” – vélekedett a híresen engedékeny (…) holland.

A manoros Esteban Ocon szerint viszont éppen az élmezőny tagjai lehetnének megértőbbek: az ő küzdelmük tétje is lehet hasonlóan komoly, mint a legjobbaké. „A szuzukai pálya annyira keskeny, és olyan sok gyors kanyar van rajta, hogy automatikusan hátráltatjuk a mögöttünk haladót, ha az egy másodpercen belülre kerül hozzánk” – mondta.

Kiemelte ugyanakkor, hogy ettől ők még nem fognak vörös szőnyeget gördíteni az élen állók elé. „Ha utolérsz valakit, az autó aerodinamikája romlik, és ezzel lassulni kezdesz. Nem egyszerű. De nem fogunk már akkor félreállni, amikor még csak három másodpercre vannak tőlünk. Minden egyes körből ki akarunk hozni minden tizedmásodpercet. De ha mindenkit már akkor elengednénk, amikor még csak három másodpercre van tőlünk, újra és újra három másodperceket veszítenénk. Muszáj kompromisszumokat kötni” – mutatott rá.

Vasárnap ráadásul tovább nehezítette a résztvevők helyzetét, hogy az ideális ív mellett egyes helyeken igencsak sok gumidarabka borította a pályát. Ezekre ráhajtva mind a lekörözött, mind a leköröző tapadást veszíthet – minél előzékenyebb valaki, annál rosszabbul jár. „Mi és ők is a saját lehetőségeink szerint küzdünk. Végső soron mindannyian a saját versenyünket futjuk, és próbáljuk mi is a legjobbunkat nyújtani. Olykor vannak problémák. Talán majd miattam is panaszkodni fognak egyszer. De engem ez nem érdekel” – jelentette ki a fiatal francia újonc.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#1 Balrog 2016. október 11. 20:57  

igazán igényes szórakozást a Kimi bwoah remix nyújt
https://www.youtube.com/watch?v=gc7av-OXMygFORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája