Ütköző Ferrarik – Arrivabene nem erre vágyott…

írta: M4Sport
2016. augusztus 29. 13:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kettős dobogós helyezést ünnepelhetett volna a Ferrari Belgiumban – ehelyett két versenyzője ütközése miatt bosszankodhatott. Maurizio Arrivabene elmondta, mit gondol két versenyzője balesetéről.

Komor arcok a Ferrari spái motorhome-jában. Idén másodszor fordult elő, hogy a csapat két versenyzője már az első kanyarban összeütközött, tönkretéve ezzel az egész csapat futamát – és már sokadszor, hogy a Scuderia elszalasztott egy nagy lehetőséget. Hiába rajtoltak a 3. és 4. pozícióból, hiába tűnt ígéretesnek időmérős tempójuk és stratégiájuk, végül esélyük sem nyílt a dobogóra – ezúttal sem.

Pedig akár Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is pezsgőzhetett volna vasárnap. „Egy normál futam esetén meglett volna a tempónk ahhoz, hogy a második és harmadik helyen végezzünk” – állapította meg Vettel. „Mindkettőnk autója sérült volt, de még így is erősek voltunk, sikerült is visszakapaszkodnunk. Nálam a padlólemez hátuljának teljes jobboldala sérült. A baleset után elég furcsán is viselkedett az autó, tudtam, hogy megsérült, de szerencsénk volt, hogy folytatni tudtuk és nem volt defektünk sem. Később jó volt a tempónk, de a kocsi sérült volt.”

Hasonlóan látta esélyeiket Kimi Räikkönen is. „Jó volt az autónk ezen a hétvégén. Az eredmény nem mutatja ezt meg, de már nincs értelme arról találgatni, mi lett volna, ha simán alakul a versenyünk. Eléggé megsérült az autóm, és az első gumim is tönkrement, ami miatt aztán az autóm alja is kigyulladt. Egész hétvégén jó volt az autó, és bár nem segített, hogy harcolnom kellett másokkal, az első kör után még sokkal rosszabbnak tűnt a helyzet. Két pont nem túl sok, de több a semminél. Kár ezért, de a versenyzés már csak ilyen” – értékelt 2007 bajnoka.

Kimi Räikkönen

„Hallhatták Kimit”

És hogy mit szólt főnökük az újabb ütközéshez? Maurizio Arrivabene elsőként igyekezett rövidre zárni futamot követő sajtótájékoztatóját… „Nincs sok időm, mert mennünk kell. Nagy a forgalom, tudják…” – fogta már a kérdések előtt menekülőre.

„Mindkét versenyzőnket a dobogón akartam látni” – jelentette ki. Majd a rajt utáni balesetről elmondta: „Nem szeretnék belemenni a ’Ki a vétkes?’ játékba. Én inkább a tényekre hagyatkozom. Tény, hogy a versenyzőink jól rajtoltak, majd az első kanyarban ütköztek. Ez meghatározta a futam alakulását. Sérültek az autók, de a köridők jók voltak, ami biztató Monza előtt.”

„Szerintem Kimi tökéletesen fordult, és ha nincs a harmadik versenyző olyan szorosan mellette, akkor mindkét versenyzőnk elfordulhatott volna egymás mellett a kanyarban. Nem szabad elfelejtenünk, hogy Sebastian nem láthatta igazán az ellenfelei nem éppen ideális ívét.”

Max Verstappen versenyzése kapcsán hozzátette: „Ami a versenyzők pályán mutatott viselkedését illeti, majd beszélünk erről bizonyos helyeken. A versenyzők beszélhetnek róla Charlie Whitinggal, mi, csapatfőnökök pedig minden lehetőséget átgondolunk. Mindenki láthatta a versenyt, hallhattátok Kimit! Ennél többet nem is mondhatok.”

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#8 Thibczy 2016. augusztus 30. 15:32  
f1m12:
a régi érában fokozatosan fejlődtek visszafelé a vb címtől a majdnem megnyerjük a vb-t át egészen a nincs esélyünk semmire-ig. az új érában meg mélységes mélyről indultak Domival és Alonsoval. hogy a fenébe lehet összehasonlítani ezeket??? vagy te nem vetted észre, h 2014-ben mindenki tiszta lappal indult, és köze nem volt semminek ahhoz, h mi volt előtte?? vagy nem Domiék voltak a felelősek a 2014-es autóért? egyébként meg ha esély van a címre, ne gondold, h 2 vb pilótájuk nincs ott a szeren. hát azért vb-k, h ha esély van, meg is nyerték. felhívnám a figyelmedet, h nem csak 1 vb van jelenleg a mezőnyben.

Az lehet, hogy 2014-et csúnyán benézték, de a 2015-ös felzárkózás sem Marchionne és Arrivabene érdeme volt. Most viszont eljutottak oda, hogy a következő új érára egy épkézláb mérnökük sem maradt, szerintem örülhetnek, ha nem fognak még jobban lebőgni, mint 2 éve.

f1m12
#7 f1m12 2016. augusztus 30. 13:40  
Jadeite:
Ha Domenicali még maradhatott volna, a csapat már előrébb járna véleményem szerint, vele legalább meccsben voltak a VB-ért. Persze, ehhez Alo is kellett.

a régi érában fokozatosan fejlődtek visszafelé a vb címtől a majdnem megnyerjük a vb-t át egészen a nincs esélyünk semmire-ig.
az új érában meg mélységes mélyről indultak Domival és Alonsoval.
hogy a fenébe lehet összehasonlítani ezeket??? vagy te nem vetted észre, h 2014-ben mindenki tiszta lappal indult, és köze nem volt semminek ahhoz, h mi volt előtte?? vagy nem Domiék voltak a felelősek a 2014-es autóért?
egyébként meg ha esély van a címre, ne gondold, h 2 vb pilótájuk nincs ott a szeren. hát azért vb-k, h ha esély van, meg is nyerték. felhívnám a figyelmedet, h nem csak 1 vb van jelenleg a mezőnyben.

Jadeite
#6 Jadeite 2016. augusztus 30. 02:01  

Ha Domenicali még maradhatott volna, a csapat már előrébb járna véleményem szerint, vele legalább meccsben voltak a VB-ért. Persze, ehhez Alo is kellett.

Thibczy
#5 Thibczy 2016. augusztus 29. 22:01  

Ez az Arrivabene is mehet a levesbe Marchionnéval együtt. Domi se volt nagyon a helyzet magaslatán, de nála legalább nem menekült magától minden épkézláb mérnök a csapattól, na meg a pilóták se ütötték ki egymást futamon.

oltaag5
#4 oltaag5 2016. augusztus 29. 16:19  

Majd Monzában srácok.

andrea1
#3 andrea1 2016. augusztus 29. 15:12  

Annyira sajnáltam tegnap Kimit. Jó rajtot vett, semmi rossz kormánymozdulata nem volt erre ő szívja a legnagyobbat, a többit ne, is lehet kommentálni.

Vagy az egész nyara... összességében jó tempót megy, az időmérőn önmagához képest jól megy akár a ringen is emg tudta volna verni Sebet ha nem ilyen bénán küldik ki így 4-3-szor verte 4-4 helyett.

Az egész nyári szezon alatt egy rajtból jött ki gyengén a német nagydíjon majd bakuban lényegtelen hiba miatt kapott egy időbüntetést. Aztán még nem ütötte fel a fejét technikai gond, az 5. mgu-k-.t kapta meg, kelleni fog a 6. ami büntetélssel jár. Ez csak első körben. Nagyon nagyon peches.

f1m12
#2 f1m12 2016. augusztus 29. 13:51  

azért remélem odahatott, ahova kell zárt ajtók mögött
ha Vettelnek meg valami baja van, azt oldja meg ne az első kanyarban, hanem mondjuk időmérőn szedje össze magát

Hombre B
#1 Hombre B 2016. augusztus 29. 13:29  

Tényleg kár az ütközésért mert ennél sokkal jobb eredményre lettek volna képesek, hazai pályán lehet bizonyítani, hogy ez sikerül is majd, illetve remélhetőleg az új motor is tökéletesen fog működni, aztán kb. több fejlesztés nem is várható. Egyébként egy új/módosított padlólemezt használtak a hétvégén ha jól tudom.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

562016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta