„Ütköztek a srácok? Ilyen a versenyzés!”

írta: M4Sport
2016. június 17. 10:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Kanadai Nagydíj után Romain Grosjean arra kérte a Haast, keressen megoldást a „kiábrándító” szárnyproblémákra, a csapatvezető azonban egyértelművé tette, versenyzője nem tervezési hiba miatt került hátrányba múlt vasárnap. Günther Steiner az új fejlesztésekről is beszélt.

Grosjeannak a szezon során több alkalommal is meggyűlt a baja a Haas első szárnyával: az elem a felkészülési időszak alatt, a bahreini és a spanyol hétvégén, valamint a Kanadai Nagydíjon is megsérült. A legutóbbi esetet követően a francia a probléma megoldását sürgette, csapatvezetője azonban kijelentette, Montrealban nem egy tervezési hiba okozta a problémát, hanem a csapattárssal való koccanás, ami után a Haas rossz döntést hozott.

„A szárny akkor sérült meg, amikor a srácok koccantak a verseny elején” – nyilatkozta Steiner. „A boxkiállás alatt úgy ítéltük meg, Romain szárnya a sérülés ellenére ki fogja bírni a versenyt, de tévedtünk. Nem egy strukturális hiba okozta a bajt, hanem a sérülés. Nagy kár érte. Azt hittük, kibírja, ezért nem cseréltük le, de nem” – ismételte, hol hibázott a csapat a kanadai futam során. „Nem hiszem, hogy újra megtörténne, de nem mondhatom azt, hogy egészen biztosan nem, mert lehet, holnap újra megtörténik. Most azonban nem aggódom emiatt” – tette hozzá.

Noha az említett problémához a két versenyző koccanása vezetett, Steiner szerint nem kell komolyabban megvitatni a történteket, hiszen az ilyen incidensek is hozzátartoznak az autóversenyzéshez. „Ilyen a rajt. Ilyen a sport. Ilyen a versenyzés. Mindketten szerettek volna előrébb kerülni. Biztosra veszem, hogy nem akartak egymásnak menni, és nem hiszem, hogy ezt el kell magyaráznom nekik. A startnál történt, és ilyen a versengés. Nem kell nagy ügyet csinálni ezekből a dolgokból, hiszen ez is hozzátartozik a sport egészéhez” – magyarázta.

Az amerikai alakulat az előző három versenyen egyetlenegy pontot sem szerzett, egyre távolibb emlék tehát a ragyogó évkezdés (Grosjean kétszer is bekerült a legjobb 6 közé), a Brit Nagydíjon azonban tehetnek egy „jó lépést” a helyes irányba, hiszen ők is megkapják a Ferrari továbbfejlesztett erőforrásait, amit a gyári csapat pilótái már Kanadában pályára vittek. Az újítással ők roppant elégedettek voltak, Steiner azonban most óvatosabban nyilatkozott.

„Ez egy viszonylag jó lépés. A nagy előrelépés az mindig relatív, de biztos, hogy egy jó lépés volt. Láttuk, mekkora különbséget jelentett, és itt Bakuban még ennél is többet számíthat a hosszú egyenes miatt” – elmélkedett a tapasztalt szakember, majd elintette, Nagy-Britanniában több fejlesztést is pályára visznek az új erőforrás mellett. „Remélem, pár új alkatrész is érkezik. De ez még nem 100%. A jövő héten ezen dolgozunk majd. A hátsó fékről és a hűtőnyílásról van szó, nem többről. Van néhány apróság, de azok jelentéktelenebbek” – zárta gondolatát.

Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary