„Ütköztünk, mert semmit sem láttam”

írta: M4Sport
2016. november 14. 19:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault brit újonca, Jolyon Palmer saját elmondása szerint semmit sem látott, amikor nekiütközött Danyiil Kvjat autójának a vasárnapi Brazil Nagydíjon. Ő is úgy érzi, a körülmények hihetetlenül nehezek voltak az év utolsó előtti futamán.

Több ütközést és kicsúszást is hozott az interlagosi megmérettetés, ezek közül pedig az egyik legfurcsább a Renault és a Toro Rosso pilótájának balesete volt. Palmer a futam 21. körében egy ártatlannak tűnő szituációban csúszott bele riválisa autójába, az ütközés pedig a verseny feladására kényszerítette. Kvjat ugyan folytathatta a körözgetést, autója azonban megsínylette a „találkozást”.

„Amikor ütköztem, semmit sem láttam” – jelentette ki határozottan az Autosportnak nyilatkozó Palmer, amikor a történtekről faggatták. „Sokkal jobb volt a tapadásom, mint az előttem haladó srácoknak a teljes esős gumikon, viszont egyszerűen semmit sem láttam. Kvjat mögött haladtam, és úgy döntöttem, belülre húzódok. Nagyjából tudtam, hol van, de csak a lassú tempó miatt. Ahogy elkezdtünk gyorsítani, egyszerűen túl sok vizet vert fel, és már nem lehetett látni” – tette hozzá.

A futamot több alkalommal is megszakították – az öt biztonsági autós szakasznak és a két piros zászlónak köszönhetően három óránál is hosszabbra nyúlt – az időjárási körülmények, a várható időjárási körülmények és a balesetek miatt. A Renault pilótája szerint a legnagyobb gondot a célegyenesben található vízátfolyások jelentették.

„Nagyon sok volt a víz, és az autóknak nagyon nagy a nyomatéka, ráadásul a huplis részeken még több víz gyűlt össze. Ráadásul azok a srácok, akik a mezőnyben harcolnak, tényleg nagyon keveset látnak, hiszen nem választhatnak ívet maguknak. Ha száraz a pálya nem is aggódsz ezek miatt a részek miatt, akkor azonban, amikor vizes nagyon jól kell tudnod, hol vannak az átfolyások. Ahol megállt a víz, ott egyszerűen semmit sem láttunk” – hangsúlyozta.

A balesetről Kvjat is beszélt a leintést követően. Bár neki nem kellett feladnia a küzdelmet, úgy érzi, az esélyei abban a pillanatban szálltak el, amikor Palmer eltalálta, autója ugyanis onnantól kezdve vezethetetlen volt. „Nehéz volt bármit is kezdenem vele” – mondta. „Őrült futam volt. Jól rajtoltam, és a legjobbkor váltottunk a köztes abroncsokra, de sajnos defektet kaptam a biztonsági autós fázis alatt. Nem adtam fel, és elkezdtem a felzárkózást, de az autó megsérült… onnantól nagyon nehéz volt vezetni ezek között a körülmények között. Kár érte, mert jobb eredményben reménykedtem.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”