„Valami beindult a Ferrarinál”

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 03. 14:09
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Ferrari Mexikóban megmutatta, valami mozgásban van Maranellóban – legalábbis csapatfőnökük szerint. Maurizio Arrivabene kijelentette, időmérős gyengélkedésük okát is sikerült végre megérteniük.

Utólag ugyan megfosztották dobogós helyezésétől Sebastian Vettelt, a Ferrari így is elmondhatja magáról, hogy Mexikóban képes volt felülkerekedni a Red Bullon. A német 32 kört teljesített a lágy gumikon, és stratégiája hozta végül abba a helyzetbe, hogy támadni tudja a régebbi abroncsokon lévő Max Verstappent a 3. helyért.

A vörös autó tempója ráadásul egész verseny alatt biztató volt. Maurizio Arrivabene ki is jelentette, ez még a büntetésük miatti keserűséget is felülírja. „Számomra a legfontosabb, hogy jól dolgoztunk, hogy előreléptünk, hogy valami beindult” – nyilatkozta az olasz csapatfőnök.

A Scuderia csupán egyvalami miatt kesereghet: jó pénteki és vasárnapi tempójuk ellenére szombaton a 6-7. helyre kvalifikálták magukat, és ez a vasárnapi versenyükre is rányomta a bélyegét. „A legfontosabb, hogy a csapat jól reagált. Nem akarom azt állítani, hogy boldog vagyok, hiszen nem nyertük meg a versenyt. De bizonyítottuk, hogy milyen fából faragták ezt a csapatot, és azt is, hogy valami elindult nálunk” – közelítette meg a helyzetüket optimistána Arrivabene.

„Mindenki rádiózását hallgatom, és néha meg is őrülök tőle. Mindenki végzi a saját munkáját, és nagyon összeszedett. A fiúk kerékcseréje tökéletes volt. Nem hihetetlenül gyors, csak tökéletes – azok után, hogy erre kértem őket. A csapat tehát bizonyította, hogy igazi küzdőkből áll, és én pont ezt vártam el tőlük” – utalt Kimi Räikkönennél látott austini fiaskójukra.

Az időmérő edzésen mutatott gyengélkedésükre viszont szerinte is megoldást kell még találniuk. „Ami most nem működött, az valójában az egész évben jellemző, visszatérő problémánk. Bakuban, Spanyolországban, Monacóban, amikor a hőmérséklet hirtelen fölemelkedett, általában volt ilyen gondunk. Már elemeztük a helyzetet, és mostanra már feltártuk az okait. Már dolgozunk a megoldáson.”

Az időmérős nehézség ezúttal is visszaütött a versenyen. Vettel körökön keresztül volt kénytelen a lassabb Felipe Massa mögött autózni, mivel a Williams olyan gyors volt az egyenesekben, hogy tempófölénye ellenére sem tudott túljutni rajta. „Ha előrébbről rajtolhattunk volna, gond nélkül meglett volna a harmadik hely. Talán még a Mercedesre is nyomást gyakorolhattunk volna – de ezt persze nem tudhatjuk biztosan” – mondta a négyszeres világbajnok.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#9 Masters_Of_Hardcore 2016. november 04. 12:50  

De bizonyítottuk, hogy milyen fából faragták ezt a csapatot.
9 éve bizonyítják. Tréfából. :D

Thibczy
#8 Thibczy 2016. november 03. 20:00  
Go.Michael:
és akkor Suzuka? Szerintem édes mind1 hol vannak, vagy betalálnak a beállításokkal vagy nem. Annyira érzékeny ez az autó, marha nehéz finomhangolni egy pályára. Tiszta rulett az idei csomag, vagy működik és akkor jó, vagy sehol sincsenek vele. Viszont Vettel versenytempója nagyon pöpec volt, lágy gumis etapja végig gyors volt, Hamiltonnal fej-fej mellett dobálták a legjobb köröket, sőt kb 3 másodpercet rá is vert. Időmérős betegséget viszont év eleje óta képtelenek javítani.

Suzuka inkább a kivétel volt, ami a szabályt erősíti, de nem csak nekik. A Haas is kiugróan jól ment ott, szerintem a felfüggesztéshez és a gumikhoz lehet köze az ottani jó formának. A felfüggesztés asszem ugyanaz mind a két csapatnak. Az ellenpélda pedig a McLaren. Egész évben a top10 határán táncoltak, mind kvalin, mind versenyen, voltak pályák ahol erősebbek voltak, volt ahol nem mentek jól, aztán hirtelen jött egy olyan hétvége Suzukában, ahol egy az egyben a tavalyi vergődést mutatták, utána pedig visszatértek a nagyjából megszokott helyükre.

Utoljára módosítva: 2016. november 03. 20:01

Go.Michael
#7 Go.Michael 2016. november 03. 17:37  
kulcsarb:
Mexikóban nem számított az aero csomag, ami máskor a RedBull előnyét biztosítja, így most utol tudták őket érni, Brazíliában az 5. helynek is örülhetnek.

és akkor Suzuka? Szerintem édes mind1 hol vannak, vagy betalálnak a beállításokkal vagy nem. Annyira érzékeny ez az autó, marha nehéz finomhangolni egy pályára. Tiszta rulett az idei csomag, vagy működik és akkor jó, vagy sehol sincsenek vele.
Viszont Vettel versenytempója nagyon pöpec volt, lágy gumis etapja végig gyors volt, Hamiltonnal fej-fej mellett dobálták a legjobb köröket, sőt kb 3 másodpercet rá is vert. Időmérős betegséget viszont év eleje óta képtelenek javítani.

Thibczy
#6 Thibczy 2016. november 03. 16:04  

Azért azzal nem igazán dicsekszik el, hogy erőből kikaptak a Force Indiától az időmérőn, és ha nem veszik el Vetteltől a 3. helyet, akkor ez mindössze a második dobogó lett volna 10 futam alatt.

kulcsarb
#5 kulcsarb 2016. november 03. 16:03  

Mexikóban nem számított az aero csomag,
ami máskor a RedBull előnyét biztosítja, így most utol tudták őket érni,

Brazíliában az 5. helynek is örülhetnek.

f1m12
#4 f1m12 2016. november 03. 15:44  
Quivver:
"A műtét sikerült, a beteg elhalálozott..." :D Egy kuplerájt csinált az új vezetés a Ferrariból, konkrétan Alonsónak jobb traktort adtak, mint ennek a két szerencsétlennek. Közben minden a legnagyobb rendben, az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, igaz, már dobogóra se jutottak hónapok óta, de mostantól már tényleg semmi nem áll a győzelem útjába.

kihagytad a hangulatot!!! a hangulat, ami a legfontosabb!!! és az csodálatos.

Quivver
#3 Quivver 2016. november 03. 15:13  

"A műtét sikerült, a beteg elhalálozott..." :D

Egy kuplerájt csinált az új vezetés a Ferrariból, konkrétan Alonsónak jobb traktort adtak, mint ennek a két szerencsétlennek. Közben minden a legnagyobb rendben, az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, igaz, már dobogóra se jutottak hónapok óta, de mostantól már tényleg semmi nem áll a győzelem útjába.

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. november 03. 14:46  

Valami biztos elindult, csak nem biztos h jó irányba.

fist1
#1 fist1 2016. november 03. 14:21  

Csak egy autóval volt viszonylag jó tempójuk, a másik eleve elvérzett az elbaltázott stratégia miatt. De ez az egész folyamat már szombaton, sőt pénteken elindult. Egyelőre pont a csapat menedzselése terén látni inkább hiányosságokat.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél