Választhatnak a Mercedes partnerei

írta: M4Sport
2016. február 16. 09:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes partnerei önállóan dönthetnek arról, egy vagy két plusz kipufogócsövet kérnek a gyár Forma–1-es erőforrásaihoz – árulta el az elismert motormérnök, Andy Cowell, miután csapata bemutatta saját megoldását.

Hétfőn a stuttgartiak is közzétettek egy videót új hajtóegységük beindításáról és megmutatták új kipufogójukat is, ami a 2016-os előírások értelmében már több csőből áll. A Nemzetközi Automobil Szövetség azért döntött úgy, hogy el kell különíteni egymástól a turbinától és a megkerülőszeleppel összeköttetésben álló kipufogókat, mert hangosabbá szeretné tenni az erőforrásokat.

Az szövetség azt nem írta elő, hány csővel kell kiegészíteni a fő csövet, a gyártók tehát maguk dönthetik el, milyen irányba indulnak. A Mercedes videójából kiderült, ők két kisebb csövet is elhelyeztek a nagy alatt, ez azonban nem jelent egyet azzal, hogy a gyár partnerei (a Williams, a Force India és a Manor) is ezt az elrendezést használják majd.

„Erről a csapatok döntenek” – idézte a stuttgartiak motormérnökének szavait az F1i. Az elismert szakember kiemelte, ők nem határozzák meg partnereik számára, melyik utat válasszák, hiszen a szabályokban megalkotásakor sem erre került a hangsúly. Elmondása szerint az év elején érdekes lesz megfigyelni, ki melyik lehetőség mellett voksol majd.

Persze ő már jól ismeri a partnerek választását, a jövő héten pedig mi is közelebb kerülünk az igazsághoz, Barcelonában ugyanis kezdetét veszi az első kollektív tesztsorozat, amin a Mercedes ügyfelei már 2016-os autóikkal vesznek részt. A jelenlegi tervek szerint mindhárom versenyautó az első napon, február 22-én (hétfőn) debütál.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HannaLill
#1 HannaLill 2016. február 16. 11:22  

Jobban örülnének ha ők is megkapnák a plusz lóerőket mint a plusz csöveket:) :) :) :)FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 02:01

Mire fel a változás? – Wolff elbeszélgetett Hamiltonnal a szuzukai balhéról

"Jól tudja, mi a feladata az autóban és azon kívül"

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”