Vállalkozó a rajtrácson: Hülk nem beszél, cselekszik!

írta: M4Sport
2016. október 05. 13:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár aktív pályafutásának még eszében sincs véget vetni, máris vállalkozásba kezd Nico Hülkenberg! Mobilos alkalmazásba fekteti pénzét!

Miközben az F1 folyamatban lévő tulajdonosváltása óta a paddockban állandó beszédtéma a sorozat digitalizáció terén való elmaradása, a Liberty Mediának pedig feltett szándéka, hogy fejlessze a sportágat ezen a területen, Nico Hülkenberg beszéd helyett inkább cselekszik. A Force India versenyzője úgy döntött, a virtuális világban fekteti be pénzét, s kipróbálja magát vállalkozóként.

A motorsporttól nem szakadt el: a MotorMiles vállalkozásában kíván részt venni, amely ingyenes mobilos alkalmazásokat kínál a németországi autórajongók számára, melynek segítségével naponta motorsporttal kapcsolatos kvízekkel szórakoztathatják magukat, ingyenesen fogadhatnak, amiért pontokat gyűjthetnek, csakúgy, mint autóval megtett kilométereikért. Ezeket aztán például a motorsporttal kapcsolatos termékek megvásárlásánál kedvezmények beváltására használhatják fel.

„Már régóta szerettem volna vállalkozásba kezdeni, és a MotorMiles-ban szerintem hatalmas lehetőségek rejlenek, hiszen Németországban huszonkilencmillió potenciális autórajongót tudnak összekötni a digitális világban” – nyilatkozta a német versenyző. A vállalkozás tervei szerint egyébként 2017-től globálissá növi ki magát.

„Én nagyon izgalmasnak találom a digitális piacot. Magam is használom a közösségi médiumokat, aktív vagyok a Twitteren, a Facebookon, az Instagramon is. Véleményem szerint ez a jövő. Számomra ez a befektetés logikus lépés volt. Szupernek találom, amit jelenleg a MotorMiles alkalmazása kínál. Autórajongó vagyok, Forma–1-es versenyzőként pedig szenvedélyem a pontgyűjtés. Már csak azt sajnálom, hogy a Forma–1-ben nem lehet olyan könnyen pontokat szerezni, mint itt…” – viccelődött.

Befektetésének viszont a fele sem tréfa – egyfajta ízelítőt ad abból, milyen irányba kellene/milyen irányba fog elindulni a Forma–1 az egyelőre gyengéjének számító, egyre többet emlegetett digitális világban.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt