Változások a maláj pályán

írta: M4Sport
2016. április 24. 05:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Forma–1-es pilótáknak új kihívásokkal kell szembenézniük az újraaszfaltozott malajziai versenypályán, a felújítási munkálatokkal párhuzamosan ugyanis néhány kanyart is átalakítanak Sepangban. A kivitelező ígérete szerint a módosítások „több előzést hozhatnak.”

Akárcsak a Magyar Nagydíj helyszínén, Malajziában is jelentős munkálatok vették kezdetüket a téli szünet alatt: a szervezők újraaszfaltoztatták versenypályájukat, valamint a rázóköveket is kicseréltették. És ez még nem minden! Az olasz Dromo Circuit Design néhány kanyaron is módosított, erre pedig a helyszín 1999-es debütálása óta nem volt példa.

Azon túl, hogy kicserélték a rázóköveket és igyekeztek javítani a pálya vízelvezetésén, az utolsó, a célegyenesre visszavezető hajtűkanyar valamivel szűkebbé vált; akárcsak a második forduló. A létesítmény képviselője az F1Fanaticnak is beszélt a változásokról, elmondása szerint azonban maga a vonalvezetés „nagyjából” ugyanolyan marad, mint eddig.

A most végrehajtott módosításokra a Nemzetközi Automobil Szövetség és a Nemzetközi Motoros Szövetség is áldását adta (a maláj pályán a Forma–1 mellett mindkét motoros világbajnoki széria, vagyis a Superbike és MotoGP is megfordul). Az új aszfalt élesben május második hétvégéjén debütál a superbike-világbajnokság futamai alkalmával.

A Dromo nem először hajt végre ekkor volumenű beruházást, korábban ugyanis ők újították fel Imolát, és az argentin Autodromo Termas de Río Hondón is dolgoztak. A cég főtervezője, Jarno Zaffelli a malajziai módosítások kapcsán elmondta, az utolsó kanyar az autósokat és a motorosokat is új kihívások elé állítja, a másodikban pedig valamivel „könnyebben lehet majd előzni.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ