Változik a Renault festése: Ez lesz a legszebb autó!

írta: M4Sport
2016. március 07. 12:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault ismét nyerni akar, ehhez azonban fejlesztésekre van szüksége, mind az autó, mind az erőforrás, mind a rendelkezésekre álló források tekintetében – jelentette ki a Cyril Abiteboul a gyár sportrészlegének vezetője. A szakember a Red Bullról és a végleges festésről is beszélt.

Noha egyes források már a nyáron biztosra vették, hogy a Renault 2016-ben ismét gyári csapatot indít a Forma–1-ben, a Lotus felvásárlásáról szóló szerződésen csak tavaly decemberben száradt meg a tinta. Ahogy az arany-feketék átvétele, úgy a csapat újjáépítése során sem akarják elsietni a dolgokat: bár komoly tervekkel rendelkeznek, nem számítanak korai sikerekre, sőt tudják, hogy több évnek is el kell telnie, míg visszatérnek a győztesek közé. De ez egy cseppet sem zavarja őket.

„Ismerjük ezt a játékot, és a játékosokat is. Tudjuk, hogyan kell sikeressé válni. Most az a legfontosabb, hogy erős motorokat építs; mi is ezen dolgozunk. Viszont lépésről lépésre akarunk haladni” – jelentette ki Abiteboul az AutoMotoTV-nek nyilatkozva. „Fel kell építenünk Enstone-t, új emberekre van szükségünk és növekedtünk kell, de nem túl gyorsan. Nagyon fontos, hogy a gyárnak van egy hosszú távú terve, és vannak elvárásai is. Ugyanakkor türelmesek vagyunk, tudjuk, hogy időbe telik, míg felépítünk valamit, ami sikeresen működik a Forma–1-ben” – tette hozzá.

A Renault 2010 és 2013 között komoly sikereket ért el a Red Bull partnereként, a 2014-es szabálymódosítások után azonban elveszítette a fonalat, sőt a bikásokkal is megromlott a gyár kapcsolata. „Nem vagy egyszerű helyzetben, amikor motorszállítóként tevékenykedsz” – magyarázta a francia szakember. „Amikor nyersz, akkor a legtöbben azt mondják, a siker a karosszériának köszönhető, de amikor kikapsz, akkor azt a motor számlájára írják. A Red Bull egy nagyszerű márka, nagyon erősek, de mindent az irányításunk alatt akarunk tartani, ezért döntöttünk úgy, hogy visszatérünk és saját gyári csapatot indítunk” – indokol.

Jolyon Palmer, Kevin Magnussen„Mi szeretnénk dönteni a stratégiáról és a kommunikációról is. Mi akarjuk meghatározni, mire költjük a pénzünket. Amikor nem állunk túl jól az erőforrásokkal, akkor az erőforrásokra akarunk költeni, és nem a karosszériára. Amikor a Red Bull-lal dolgoztunk, akkor nem dönthettünk önállóan ezekről a dolgokról” – folyatta, majd a csapat pilótapárosáról is beszélt, amivel egyes vélemények szerint meggyűlhet a bajuk, hiszen két viszonylag rutintalan pilótát alkalmaznak.

Abiteboul nem aggódik emiatt. „Jolyon Palmernek már szerződése volt a csapattal, úgy volt igazságos, ha megadjuk neki ezt a lehetőséget, és egyébként is, megérdemli, hogy bizonyíthasson. Két évvel ezelőtt megnyerte a GP2-es bajnokságot, a Renault pedig tisztában van azzal, hogy ez egy lépés volt a komoly sikerek felé. Kevin Magnussen érkezése egy kissé váratlan volt, de az ő szerződtetése egy nagyon jó lehetőség volt, ezért nem is gondolkodtunk rajta. A Renault-világsorozatban ő is nagyon sikeres volt. Még fiatal, és nagyon sok potenciál van benne.”

A beszélgetés során a 2016-os autó fényezése is szóba került, hiszen a teszteken egy ideiglenes dizájnt használtak. Abiteboul kiemelte, az új festéssel egyértelművé akarják tenni, hogy a Renault számára rendkívül fontos a prémium minőség. „Nem csak egy egyszerű autógyártó vagyunk, aki beszállt a Forma–1-be. Melbourne-ben egy teljesen új külsővel állunk elő; nagyon izgalmas lesz. Azt akarjuk, hogy a mi autónk legyen a legszebb az egész mezőnyben. Idén talán nem a mi autónk lesz a leggyorsabb, de legalább ez lesz a legszebb a pályán” – ígérte, majd zárásként jelezte, „érdekes megoldásokon dolgozunk, 2017-ben már mi is ott leszünk az élen a többiekkel.”

Cyril Abiteboul

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#3 albutr 2016. március 07. 18:31  

legjobb lenne a kék-sárga.

Enveblo
#2 Enveblo 2016. március 07. 14:44  

Végre nem lesz +1 fekete kocsi, hanem SZÍNES LESZ juhú

Balrog
#1 Balrog 2016. március 07. 13:05  

Tehát magyarul az idei autón nagyon nem is terveznek már fejleszteni, mert az erőforrásra koncentrálnak, illetve az alapján, ahogy a vezetők fogalmaznak a pilótákról, erős a gyanú, hogy a párbaj vesztese nem fog velük maradni túl sokáig.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa