Változtat a Red Bull

írta: M4Sport
2016. június 02. 11:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull mindent megtesz azért, hogy elkerülje a Monacói Nagydíjon látott boxutcai baki megismétlődését – jelezte a csapatvezető, Christian Horner, majd kiemelte: bár egy győzelem úszott el a hibán, az istálló dolgozói senkire sem „mutogattak” miatta.

Daniel Ricciardo egész hétvégén remek tempót diktált, és a futamot is meggyőzően kezdte, 13 másodperces kerékcseréje (mely során egy „félreértés miatt” nem álltak rendelkezésre a választott gumiabroncsok) azonban semmissé tette addigi erőfeszítéseit, hiszen visszaesett Lewis Hamilton mögé. Christian Horner nemrég megerősítette, a csapat a napokban alaposan kivizsgálta a történteket, a jövőben pedig változtat a procedúrán, hogy elkerülje a hiba megismétlődését.

„Kiábrándító, hogy egy boxutcai hiba miatt veszítettük el a monacói győzelmet, amihez egyébként oly közel kerültünk” – nyilatkozta a Red Bull honlapjának. „Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy a csapat komoly elemzést végezzen a történtek kapcsán és megelőző intézkedéseket tegyen annak biztosítására, hogy a folytatásban mindez ne történjen meg újra. Ezeknek a dolgoknak a kiváltó okát sohasem lehet csak egy bizonyos esetre visszavezetni. Itt is több tényező játszott szerepet a történtekben: Max kiállása, egy megszakított kiállás, a keverékek cseréje…” – folytatta.

„Ezek a dolgok mind közrejátszottak abban, hogy az abroncsok, melyekről azt hittük, elérhetők lesznek a garázsban, végül nem álltak rendelkezésre, hanem egy nehezebben megközelíthető helyen voltak” – magyarázta, majd egyértelművé tette, egyik csapattagot sem vonták felelősségre a történtek miatt. „Való igaz, a helyzet roppant frusztráló volt, de senkire sem mutogattunk a csapaton belül. Ahogyan azt a verseny után is mondtam, együtt nyerünk, együtt veszítünk. Csak azt akartuk megérteni, mi ment rosszul. Most együtt kell megoldanunk ezt a problémát, és biztosítanunk, hogy a hiba nem ismétlődhet meg a jövőben” – jelezte.

„Amikor ilyen komoly a versengés, az embernek mindig a határokat kell feszegetnie; Monacóban is ez történt. Most csak arról kell megbizonyosodnunk, hogy egy megbízható procedúrát léptetünk életbe, és minden eshetőségre fel leszünk készülve” – nyomatékosította a tapasztalat szakember, kinek elmondása szerint az alakulat nem roppant össze az elveszített győzelem miatt, sőt! „A csapatot feltüzelte, hogy versenyképes autóval rendelkezünk, hogy megszereztük a rajtelsőséget és vasárnap is versenyben voltunk. Megverhettük volna a Mercedes tisztességes küzdelemben, ebből pedig rengeteg erőt, energiát és önbizalmat meríthetünk” – mondta.

Horner kiemelte, a Renault továbbfejlesztett erőforrása (ami az eredeti tervekkel ellentétben már Monte-Carlóban bekerült az egyik autóba) is megfelelően működött, vagyis pont akkora előrelépést hozott, amekkorát a gyár ígért, és ez is pozitív jel a jövőre nézve. „Pont annyit hozott, amennyiről szó volt – Monacóban nagyjából két tizedmásodpercet. Ez minden bizonnyal segített abban, hogy megszerezzük a rajtelsőséget, szóval kalapot emelek a Viry-ben dolgozó szakemberek előtt. A motor egyre jobban és jobban teljesít. Az elmúlt 6-9 hónapban nagyon keményen dolgoztak, a szerkezeti átalakítások pedig most kezdik éreztetni a hatásukat. Szóval, megérte meghosszabbítani az együttműködésünket, ami remélhetőleg a következő két évben is eredményes lesz.”

Ricciardo a leintés után le sem tagadhatta volna, hogy csalódott és bosszús a történtek miatt, később pedig több nyilatkozatban is utalt arra, hogy a sokat emlegetett hiba miatt talán idei legjobb esélyét veszítette el. Horner megérti az ausztrál, ugyanakkor biztosra veszi, hogy hamarosan ő is túllép a történteken, és csak a következő versenyre fog összpontosítani. „Nem lehet visszatekerni az idő kerekét; azzal kell foglalkoznod, ami előtted áll. Jelenleg harmadik a bajnokságban és most egy olyan pálya jön, melyhez néhány fantasztikus emléke társul, és remélhetőleg ismét győzelemre esélyes autót biztosíthatunk neki” – zárta mondandóját egy pozitív gondolattal.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#1 trialboj 2016. június 02. 14:34  

Én annak kimondottan örülök, hogy a Rönyó sikeresen fejlesztett, és tényleg elérhetővé vált az a többleterő amit ígértek. Megoldották a megbízhatósági problémákat is, tehát akkor sem kotlik meg ha végig limiten használják.
Hej a Honda mikor éri be őket :( Sosem bocsájtom meg nekik, hogy nem tesztelték végig pofátlan módon 2014-et.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ