Van gyógyír Verstappen rossz rajtjaira?

írta: M4Sport
2016. szeptember 29. 13:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen reméli, a Red Bull megoldotta a problémákat, melyek miatt az előző versenyeken rendre pozíciókat veszített a rajtnál. Egy biztos, a bikások alaposan átvizsgálták autójának kuplungját, és tettek is azért, hogy orvosolják a gondot.

Belgiumban, Olaszországban és Szingapúrban is gyengén sikerült a fiatal holland rajtja, ezzel pedig hamar elveszítette dobogós esélyeit, noha a csapattárs teljesítménye igazolta, a Red Bull továbbra is ott lohol a Mercedes nyomában. A bikások természetesen alaposan kivizsgálták a versenyautót, pontosabban annak kuplungját, Verstappen pedig jelezte, úgy tűnik a hiba okát is felfedezték.

„Próbáltunk mindent leellenőrizni, és azt hiszem, van válaszunk a kérdésre” – nyilatkozta a Maláj Nagydíj sajtónapján. „Persze a pályán is le kell még ellenőriznünk, jó úton haladunk-e ezzel a stabilabb kuplunggal. Az okok minden alkalommal különböztek egymástól. Természetesen nagyon sokat dolgoztunk az ügyön, különösen Szingapúr után. Egy rossz rajt rendben van, kettővel már a határon vagy, a három egyértelműen rossz. De remélhetőleg a csapat megoldotta a gondokat.”

Verstappen kiemelte, neki nem kell változtatnia, hiszen a problémák nem állnak összefüggésben a rajt előtti feladataival. „Itt elsősorban az apró részletekről van szó, viszont az ellentmondások megnehezítik a dolgunkat, hiszen így nem egyszerű kitalálni, pontosan mit kellene tennünk. Nem egyszerű összekapcsolni ezeket a dolgokat” – magyarázta.

Szingapúrban már a futam előtt tudta, hogy rosszul fog rajtolni, a Red Bull ugyanis már szombat este felfedezte, hogy valami nincs rendben a kuplunggal, cserét azonban nem hajthattak végre, hiszen az FIA nem fedezte fel a problémát. Ezzel pedig igazából már a kezdés előtt megpecsételődött a pilóta sorsa, a városi pályán ugyanis nehéz visszanyerni a pozíciókat. Ez egy kicsit azért bosszantotta.

„Próbáltuk kijavítani, de nem ment. Ha a futam előtt senki sem szól, hogy gond van a kuplungoddal, akkor a szokásos procedúrára készülsz, de ha két rossz rajt után közlik, hogy ismét kemény lesz az indulás, akkor eléggé nehéz helyzetbe kerülsz. És ez az egész futamodra rányomja a bélyegét. Monzában még sikerült menteni, mert lehetett előzni az egyenesben, de Szingapúrban nehéz. Ez egy kicsit olyan, mint Monaco. Az időmérő nagyon fontos” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

khristiank
#2 khristiank 2016. szeptember 29. 16:39  
kulcsarb:
"Monzában még sikerült menteni, mert lehetett előzni az egyenesben, de Szingapúrban nehéz." Vettelnek meg Alonsonak azért egész jól ment :D

+1

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. szeptember 29. 15:09  

"Monzában még sikerült menteni, mert lehetett előzni az egyenesben, de Szingapúrban nehéz."

Vettelnek meg Alonsonak azért egész jól ment :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba