Van még tartalék a McLarenben

írta: M4Sport
2016. július 02. 10:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

A folytatásban jobb teljesítmény várható a McLaren-Hondától, a csapat ugyanis nem fedte fel lapjait a pénteki szabadedzéseken – jelentette ki Fernando Alonso, aki továbbra is bízik az istálló új fejlesztéseiben.

A wokingiak Kanadában és Azerbajdzsánban is lecsúsztak a pontszerzésről (igaz, mindkét alkalommal csak egy pozíció hiányzott a legjobb 10 közé jutáshoz), ezt a rossz „sorozatot” pedig ezen a hétvégén szándékoznak megszakítani. A második szabadedzésen egyelőre a már jól ismert 11. helyezés volt a legjobb eredményük, az azt elérő Alonso szerint azonban még vannak tartalékok az autóban.

„Jobbak leszünk, hiszen a pénteki csak egy tesztnap volt számunkra” – kezdte pozitívan a kétszeres világbajnok, majd megindokolta, miért vár előrelépést. „Több új alkatrészt is kipróbáltunk; voltak olyanok, melyek nagyon jól működtek, és voltak olyanok is, melyek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Szóval, ha feltesszük a legjobbakat, akkor szombaton versenyképesek lehetünk. Eddig elégedett vagyok azzal, ahogyan a hétvége alakul” – magyarázta.

Noha a második szabadedzésen viszonylag sok időt veszítettek az özönvízszerű esőzés miatt, Alonso szerint a történtek nem zavarták meg a csapatot. „Kevesebbet tanultunk, mint egy átlagos pénteken, hiszen kevesebb időt töltöttünk a pályán, de a szituáció mindenki számára azonos volt. Így is elvégeztük az új elemek aerodinamikai tesztjét és a gumikról is gyűjtöttünk információkat, szóval ki tudjuk elemezni az adatokat a folytatás előtt. Az ultralágy keverékekkel teljesített hosszú etap kivételével teljesítettük azt a programot, amit teljesíteni akartunk” – jelezte.

A legtöbb pilótához hasonlóan a spanyol klasszis is véleményezte a Red Bull Ring új aszfaltját, ami szinte azonnal elnyerte tetszését, azt pedig külön kiemelte, hogy az esőzés után roppant gyorsan felszáradt a pálya – ez pedig egy fontos információ lehet vasárnapra, ha a futam alatt is leszakad az ég. „Szeretem az új aszfaltot, hiszen nagyon sima és a tapadás is eléggé jó volt. Azt is leellenőrizhettük, milyen gyorsan szárad az eső után; fél óra elteltével már a száraz gumikat használtuk, ami egyébként nagyon jó hír” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ