Van még tartalék a Red Bullban!

írta: M4Sport
2016. június 10. 22:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull pilótái elégedetten nyilatkoztak a második szabadedzés után, és mindketten kiemelték, túlléptek a csalódást keltő monacói hétvégén, majd azt is elhintették, maradtak még tartalékok versenyautójukban…

Daniel Ricciardo egy futamgyőzelmet bukott a csapat hibája miatt, Max Verstappen pedig be sem fejezhette a futamot (igaz, ő csak magát okolhatta kiesésért), nem a Monacói Nagydíj volt tehát a Red Bull legjobb futama. A versenyzők azóta többször jelezték, túlléptek a történteken a legjobb gyógyír azonban egy versenyző „fájdalmaira” a vezetés lehet!

„Jó volt visszaülni az autóba. A harmadik-negyedik körömben volt egy jó kis koccanásom… talán megpróbáltam kiengedni a fáradt gőzt” – kezdte jókedvűen az ausztrál, majd komolyabbra fordította a szót. „Nem-nem, minden rendben volt. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét ott ülhettem a volán mögött. Mindig is szerettem ezt a pályát, élvezem, hogy ismét itt vezethetek. Szórakoztató a határokat feszegetni, és átdobni az autót a rázóköveken” – tette hozzá.

„Őszintén mondom, könnyű volt visszaülni a volán mögé” – nyilatkozta Verstappen. „Amikor gokartoztam, akkor is történtek hasonló dolgok, most az a különbség, hogy sokkal több ember néz… de igazából ez nem számít. Erős karakterrel kell rendelkezned, hogy újra kezd, hiszen nagyon sok hétvége van még hátra. Élveztem a mai edzéseket! Szeretem a pályán, és az autó is jól viselkedett, ilyenkor pedig mindig sokkal szórakoztatóbb a dolog” – folytatta a fiatal holland.

A csapat számára egyébként vízválasztó lehet a kanadai hétvége, hiszen először használja mindkét versenyzőjük a Renault továbbfejlesztett erőforrásait, ráadásul ezúttal egy klasszikus erőpályán kell helyt állniuk a hajtóegység tekintetében továbbra is előnyben lévő vetélytársakkal szemben. Ha a fejlesztések Montrealban is hozzák a várt előrelépést (nagyjából fél másodpercet), a bikások megérkezhetnek a Ferrari nyakára. A szabadedzéseken egyelőre Sebastian Vettel mögött voltak, ám a leintés után elhintették, még vannak tartalékok a versenygépben!

„Nem hiszem, hogy mindent kihoztunk az autóból, de ez még csak egy pénteki edzésnap. Ez a nap a tanulásról szólt, és ha este jól dolgozunk majd, akkor holnap közel lehetünk a Ferrarihoz” – magyarázta Ricciardo. „Egy megfelelő körrel még akár eléjük is kerülhetünk. A Mercedesnek van egy kis előnye, de úgy érzem, holnap többet kihozhatunk magunkból. Ha fél másodpercen belül lennénk az időmérőn, az tisztességes eredmény lenne, és onnan már bármi megtörténhet a futamon. Boldog vagyok az autómmal, azt hiszem, rendben leszünk…”

„A Ferrari erősebbnek tűnik, jobb a tempójuk” – ismerte el Verstappen, amikor a Sky Sports az erősorrendről érdeklődött, később azonban valamivel magabiztosabban hozzátette: „Sokat kell még dolgoznunk, de igazából ilyenkor mindenki fejlődni akar. Holnap meglátjuk, mire leszünk képesek. Még javulnunk kell, de összességében ez egy pozitív nap volt.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

22016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!