Van még tartalék a Red Bullban

írta: M4Sport
2016. november 25. 17:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a pénteki szabadedzéseken elmaradtak tőlük, a Red Bull versenyzői még reménykednek abban, hogy megnehezíthetik a Mercedes dolgát. A Ferrari legyőzésével kapcsolatban egyelőre magabiztosak: úgy érzik, maradt még tartalék a versenyautójukban.

Mindkét edzést a Mercedes uralta, a Red Bull kettőse pedig a fontosabbnak tartott második gyakorláson a ferraris Sebastian Vetteltől is elmaradt. Noha több, mint fél másodperc volt a lemaradásuk az ezüstnyilakkal szemben, Daniel Ricciardo a leintést követően úgy nyilatkozott, még bízik abban, hogy a hétvége további szakaszában nekik is okozhatnak még fejfájást.

„Ha a kirakós minden darabját sikerül a helyére tennünk, befűthetünk a Ferrarinak” – kezdte az ausztrál. „Vettel ma gyors kört futott, de erre mi is képesek vagyunk. Még gyorsabbak leszünk. Ez azt is jelenti, hogy kacérkodhatunk a dobogó gondolatával. A Mercedes elöl van, de nem mérföldekre. Egy kis szerencsével akár az ő kihívóik is lehetünk vasárnap. Tudjuk, hogy szombaton mindig kicsit többet képesek rátenni, de nem gondolnám, hogy ma visszafogták volna magukat” – folytatta.

„Ha egy körön hiányzik is valamennyi a Mercedeshez képest, a hosszú etapok alapján bizakodó vagyok. Ott is tudunk még javítani, de az időeredményeink már most egészen biztatóak. Bizakodom a szombat kapcsán, de a vasárnap kapcsán egyenest izgatott vagyok. A leginkább az volt ma a zavaró, hogy a szél iránya folyton változott. Ha ez a verseny alatt történik meg, akkor az autó vezethetősége is jelentős mértékben változni fog. Muszáj olyan beállítást találni, amellyel lehet ezt kezelni. Jól éreztem magam az autóban ma, és úgy gondolom, holnap is így lesz” – magyarázta az edzés kapcsán.

Az eddig látottak alapján Max Verstappen is úgy érzi, hogy bár a Ferrari közel lesz hozzájuk az év utolsó versenyhétvégéjén, a csapatnak még vannak tartalékai. „Most szoros lesz a csata, mert a Ferrari igazán erős ezen a hétvégén, de úgy érzem, mi még erősebbek lehetünk. Majd meglátjuk, mi történik” – jelezte a holland, akinek a második edzés végén hirtelen elment az erő a versenygépéből. „Ez a probléma az edzés végén jelentkezett, előtte azonban minden rendben volt. Valami történt, de nem tudom, egészen pontosan micsoda, de már vizsgáljuk az ügyet” – mondta.

Felvetették neki, hogy vasárnap a Red Bull jó versenytempójával és taktikájával akár a Mercedes is elérhető lehet. „Igen, de ők sem hülyék. Ha megpróbálunk eléjük vágni, és a kiállás után visszatérünk a pályára, ahol beragadunk a forgalomba, akkor nem működik a dolog. Nagyon sok tényezőnek kell stimmelnie. Az a legfontosabb most a csapat számára, hogy olyan közel legyünk hozzájuk az időmérőn, amilyen közel csak tudunk. Viszont tudjuk, hogy fel fogják tekerni a motorjaikat. Most várnunk kell, és majd meglátjuk, mi történik” – zárta gondolatát az egyszeres futamgyőztes.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#1 Jadeite 2016. november 25. 19:01  

Jó lenne egy erős eredménnyel búcsúztatni az évet, a Ferrari verhető. Ha meg a 2 mercedeses valahogy összeakadna... na de az túl szép lenne :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”