Van visszaút Haryanto számára?

írta: M4Sport
2016. szeptember 12. 18:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az indonéz szurkolókat sokkolta a hír, miszerint kedvencük, Rio Haryanto nem tudja befejezni a 2016-os évet – árulta el a pilóta menedzsere Piers Hunnisett, majd elhintette a történetnek még nincs vége, hiszen új támogatók kerültek a képbe.

A hazájában roppant népszerű Haryanto idén került a királykategóriába, támogatói azonban csak az év feléig tudták állni versenyzését, így a Manor a nyári szünet alatt megvált tőle és (a Mercedes közbenjárásának köszönhetően) Esteban Ocont ültette a helyére. Bár Haryanto a Manor kötelékében maradt (hivatalosan most ő a tesztpilóta), a futamokon idén már nem vehet részt.

„Indonéziát sokkolták a történtek” – nyilatkozta Hunnisett a pilóta lefokozásáról. „Az emberek azt kérdezgetik, miért nem versenyez már az ő fiuk. Néhányan még engem is felkerestek, és megkérdezték, hogyan tudnának segíteni. Ez a döntés felébresztette őket. A pénz végül már rendelkezésre állt, de Ocon már aláírta a szerződését. Egy héttel csúsztunk le a határidőről. Ígértek támogatást a kormánytól, és volt néhány problémánk” – magyarázta a menedzser.

Noha néhány hete úgy tűnt, az indonéz szurkolóknak bele kell törődniük abban, hogy kedvencük számára véget ért az F1-es kaland, Hunnisett most elárulta, új támogatók érkeztek hozzájuk, ezek segítségével pedig Haryanto 2017-ben akár vissza is térhet a mezőnybe. A menedzsment célja most az, hogy egy állami pénzek nélküli támogatói csomagot állítson össze.

„Érkeztek kereskedelmi támogatók, és nemcsak Indonéziából, hanem Ázsia több pontjáról is. Az egyik például Japánból, egy másik pedig Thaiföldről. Összeálltak a dolgok, csak már késő volt. Most a következő szezonon dolgozunk. Mos, hogy mindenki felébredt, eléggé magabiztosak vagyunk. Egyelőre reális a dolog. Mindig is tudtuk, hogy először meg kell ismertetni az F1-et az ázsiai piaccal, és ez egy kicsit több időt vesz igénybe” – jelezte a szakember.

Haryanto feltehetően a Manornál térhetne vissza a királykategóriába (persze abban az esetben, ha a csapat igényt tart a szolgálataira, és a támogatói csomag is összeáll), egyelőre azonban még csak tapogatóznak menedzserével. „Vannak tárgyalások a következő évről, de egyelőre semmi komoly. Most Szingapúrba megyünk, és ezzel visszatérünk Ázsiába. Beszélünk néhány befektetővel és lehetséges szponzorral, hogy lássuk, miként állnak a dolgok” – mondta Hunnisett.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához