Vandoorne lesben áll: Jók az esélyeim!

írta: M4Sport
2016. május 20. 16:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren tesztversenyzője, Stoffel Vandoorne úgy véli, jók az esélyei arra, hogy 2017-ben ő legyen a csapat egyik állandó pilótája. Előléptetését érzése szerint Max Verstappen múlt heti sikere is segítheti, hiszen a holland bizonyította, a fiatalok is képesek a győzelemre.

Vandoorne 2013 óta élvezi a brit alakulat támogatását, ez alatt az idő alatt pedig többször bizonyította, rászolgált a csapat bizalmára. Legutóbb a Bahreini Nagydíjon, ahol Fernando Alonso helyetteseként szerzett pontot, végleg eloszlatva ezzel a rátermettsége körüli kételyeket. Célja már a sikeres bemutatkozás előtt is egyértelmű volt: 2017-ben a McLaren versenyzője akar lenni! Most úgy érzi, jó eséllyel pályázik az áhított versenyzői ülésre.

„Ami engem illet, én remélem, hogy a döntés minél hamarabb megszületik” – mondta az F1i-nek, amikor a Forma–1-es szerződésről kérdezték. „Szerintem mindenkinek így lenne a legjobb. Egyelőre még nem tárgyaltunk túl sokat a dologról, a versenyeken viszont gyakran szóba hoztuk, és az irodában is beszéltem már erről a vezetőkkel. Azt hiszem, teljesen normális az, hogy egyeztetünk a következő szezonról. Keményen dolgozom, és tudom, hogy jók az esélyeim. Remélem, jövőre már én ülök az egyik autóban. Ez a célom! Most az a prioritás, hogy a McLarennél legyek” – tette hozzá.

Bár a 24 éves Vandoorne a jelenlegi mezőny 7 tagjánál is idősebb, Forma–1-es viszonylatban továbbra is rutintalannak számít (csak egy futamon, és néhány évközi teszten vett részt), éppen ezért örült Verstappen spanyolországi sikerének, ami véleménye szerint rámutatott arra, hogy a tehetséges versenyzők rutin nélkül is sikeresek lehetnek. Éppen ezért bízik abban, hogy a holland sikere az ő pályafutásán is lendíthet.

„Max álomszerűen debütált a Red Bull-lal” – kezdte, amikor a múlt hét végi verseny győzteséről kérdezték. „Szerintem ez az egész mindenki számára váratlan volt egy kicsit. Egyértelmű, hogy jól teljesített, hiszen Daniel Ricciardo mögé kvalifikált, majd a verseny elején is nagyon jól teljesített, amikor folyamatosan ott maradt mögötte. Nem hibázott, és az autók közötti stratégiai különbségből, valamint az abból adódó kedvező pozícióból ki tudta hozni a futamgyőzelmet” – folytatta gondolatmenetét, majd hozzátette, ő nagyon örült a 18 éves pilóta sikerének.

„Ez a siker tényleg megmutatta, mire képesek a fiatal versenyzők komolyabb tapasztalatok nélkül. Azt hiszem, az én eredményem is jó volt Bahreinben, ahol úgy ültem autóba, hogy előtte nem is teszteltem azt. Szerintem jó az, hogy a fiatal versenyzők ott vannak az élmezőny közelében, hogy bekerülhetnek a nagycsapatokhoz, és harcolhatnak a futamgyőzelmekért. Nagyon jó ezt látni, és azt hiszem, mindez az én esélyeimen is javíthat” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#2 GreenHonda 2016. május 22. 21:29  
albutr:
:-) neki ha itt versenyezne,viszont akkor sajna Buttonnak kell távoznia a csapattól.

Megnézném futamgyőzelemre esélyes autóban egymás ellen Buttont és Alonsot még:D

albutr
#1 albutr 2016. május 22. 20:00  

:-) neki ha itt versenyezne,viszont akkor sajna Buttonnak kell távoznia a csapattól.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.23. 22:56

Hülkenberg bosszús Vettel miatt

"Nem tudom, akarta-e egyáltalán használni azt a helyet"

4072016.10.23. 22:44

Életbevágó rajt-cél győzelem: Hamilton ismét meghódította Texast!

Verstappen és Räikkönen is kiesett