Vandoorne-t motiválja, hogy Alonso mellett debütálhat

írta: M4Sport
2016. október 12. 17:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az első teljes évére készülő Stoffel Vandoorne már izgatottan várja, hogy a McLaren-Honda versenyzője legyen, türelmetlenségét pedig csak fokozza az a tény, hogy egy kétszeres világbajnok mellett debütálhat. A cél természetesen a márkatárs legyőzése lesz!

Jó ideje a fiatal belgát tartják a jövő egyik legnagyobb ígéretének, tehetségét pedig már első F1-es szezonjában igazolhatja, hiszen a mezőny egyik legeredményesebb és legtapasztaltabb pilótája mellett kell bizonyítania. Ez könnyen plusz teher is lehetne egy fiatal pilótának, Vandoorne azonban kijelentette, őt inkább motiválja, hogy Fernando Alonso lesz a csapattársa.

„Számomra egyfajta pozitívum az, hogy Fernando mellett versenyezhetek” – nyilatkozta. „Mindenki tisztában van a képességeivel. Kétszeres világbajnok, és sokak szerint az egyik legnehezebben legyőzhető csapattárs. Szóval szerintem pozitív, hogy megérkezem, és az ő márkatársa leszek. Egyértelmű, hogy megpróbáljuk legyőzni egymást, elvégre autóversenyzők vagyunk. Meg kell bizonyosodni arról, hogy jövőre ketten előrevihetjük a csapatot. Idén komoly előrelépést tettünk, és 2017-ben remélhetőleg ismét fejlődünk majd” – tette hozzá.

Miután idén rengeteg időt töltött a McLaren szimulátorában (persze a versenyzést sem mellőzte, hiszen teljes évet fut a japán superformula-bajnokságban), Vandoorne már türelmetlenül várja az éles F1-es bevetéseket. „Eléggé lassan történnek a dolgok. Mostanában nagyon sokat beszélek a mérnökökkel és a menedzsment tagjaival. Van egy csomó dolog, amin ők is agyalnak, és én is agyalok. Azt hiszem, ez még intenzívebb lesz, ha véget ért a szezon, és 2017-re figyelünk majd.”

„Való igaz, már nagyon türelmetlen vagyok, viszont most jó lehetőségem van arra, hogy alaposan felkészüljek a következő szezonra. A döntés elég hamar megszületett, és egy héttel később már elkezdődtek az előkészületek, most pedig minden nap ezeken a dolgokon gondolkodom, és beszélek a mérnökökkel és a menedzsmenttel. Nagyon jó, hogy ott lehetek a versenyhétvégéken. Így kényelmesebben érzem magam. Amikor van egy kérdésem, akkor csak fel kell tennem a srácoknak, és már beszélgetünk is” – zárta gondolatát.

Idén egyébként még két futam vár a McLaren fiatal pilótájára a superformula szuzukai szezonzáróján, ahol még neki is lesz némi esélye a bajnoki cím megszerzésére, hiszen csak 9 ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a listavezető, Szekigucsi Juhi, az utolsó két futamon pedig 8-8 egység jár majd a győztesnek, és a rajteső is kap majd egyet.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. október 12. 19:21  

kíváncsi leszek rá hogy-hogy fog boldogulni Alonsoval.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást