Váratlan debütálás: erre még Ocon sem számított

írta: M4Sport
2016. augusztus 17. 11:50
FOTÓ: ©Manor

A Mercedes védence, Esteban Ocon a német túraautó-bajnokságban (DTM) kezdte az évet, befejezni azonban már a királykategóriában fogja – arra, hogy ilyen hamar bemutatkozhat a Forma–1-ben, korábban még gondolni sem mert!

Bár jó ideje ott van már a tűz közelében (az elmúlt két és fél évben négy különböző Forma–1-es csapattal is tesztelt és két rangos nevelőszériában is bajnoki címet szerzett), Ocon nem hitte, hogy már 2016-ban sor kerül F1-es debütálására, a Manor – a Mercedes és a Renault közbenjárásának köszönhetően – azonban megadta a várva-várt lehetőséget: őt ülteti Rio Haryanto helyére.

„Nem gondoltam, hogy ilyen hamar sor kerül rá” – nyilatkozta a bemutatkozás kapcsán a Mercedes oldalának. „Ám az edzéseknek és a teszteknek köszönhetően, melyeket ebben az évben végeztem, úgy érzem, felkészültem rá. Ezek a gyakorlások nagyon sokat segítettek, de nem hittem, hogy ilyen gyorsan lehetőséget kapok a bizonyításra. Persze nagyon boldog vagyok, és már várom, hogy Belgiumban részt vegyek az első F1-es versenyemen” – tette hozzá.

Az, hogy a Belga Nagydíjtól Forma–1-es pilótaként folytatja pályafutását egyet jelent azzal, hogy néhány versenyhétvége után el kell hagynia a DTM-et, aminek még csak most kezdte felvenni a ritmusát. „Picit szomorú vagyok, hogy nem tudom befejezni ezt a kalandot. A szezon során folyamatosan javítottam a teljesítményemen, és rengeteg tapasztalatot szereztem. Javult a tempóm, ebből a szempontból tehát sajnálom, hogy nem fejezhetem be az évet a csapatommal. Ám nem versenyezhetek mindkét bajnokságban. Döntenem kellett, és az F1 mellett voksoltam” – jelezte.

Ocon riválisaihoz hasonlóan pihenéssel töltötte az elmúlt heteket, a Manor bejelentése miatt azonban változtatnia kellett „eredeti tervein”. „Jó volt nyaralni egy kicsit a barátokkal, a bejelentés óta viszont keményen edzek. Maga az edzés nem különbözik sokban a DTM-re való felkészüléstől. A lehető legalaposabb programot teljesítem, hogy valóban készen álljak az első F1-es hétvégére. Mielőtt elutazom Belgiumba, természetesen ismét ellátogatok az új csapatomhoz, és közösen átnézzük az összes adatot” – magyarázta lelkesen.

A Manor nemrég bejelentette, Ocon a 31-es rajtszámmal versenyez majd a királykategóriában, a fiatal francia pedig közösségi oldalán azt is megindokolta, miért ezt választotta debütálása előtt. Az ok meglehetősen egyszerű: gokartversenyzőként ezzel nyerte első nemzetközi bajnokságát, így a szám hamar a szívéhez nőtt.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt