Vége az óvatoskodásnak!

írta: M4Sport
2016. február 11. 12:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault újonca, Jolyon Palmer idén több kockázatot vállalhat, mint az előző szezonban, amikor tesztpilótaként vett részt a pénteki szabadedzéseken, és sokkal óvatosabbnak kellett lennie a Forma–1-es autó volánja mögött.

Bár a brit pilóta egy királykategóriás futamon sem indult, nem állíthatjuk, hogy tapasztalatlanul készül első szezonjára, 2015-ben ugyanis a Lotus tartalékversenyzőjeként 13 szabadedzésen vett részt. Ezeken azonban nagyon oda kellett figyelnie, hiszen Romain Grosjean autóját vezetette, egy hiba pedig nemcsak a francia dolgát nehezítette volna meg, hanem a csapatét is, hiszen a szezon végén az anyagi gondok miatt már az alkatrészekkel is spórolni kellett.

Palmer tehát nem hozhatta ki a maximumot autójából, mert „tojáshéjakon kellett lépkednie”, 2016-ban viszont változik a helyzet, lévén állandó pilótaként sokszor tövig kell nyomnia a gázt. Erre nemrég a csapat pályamérnöke, Alan Permane is felhívta a figyelmét; a szakember reméli, idén „kicsivel agresszívebb lesz a versenypályán”. „Mielőtt nyilatkozott, személyesen is beszéltünk erről” – mondta a fiatal pilóta az Autosportnak. „Ha csak az edzéseken vezetsz, akkor az autó nem lesz tökéletesen hozzád igazítva, és ha elkövetsz egy hibát, akkor tönkreteszed a csapattársad hétvégéjét!”

„Szóval, ilyenkor nem nyomhatod tövid a gázt! Ha mégis ezt teszed, és elkövetsz egy hibát, akkor te leszel a főellenség. Minden teljesen más, ha pénteki versenyező vagy, mintha igazolt pilóta. Megértettem, amit Permane mondott, és elfogadom az ő saját véleményét, viszont idén minden más lesz, hiszen a saját autómmal dolgozhatok és az edzések során a saját versenyemre készülhetek” – magyarázta a korábbi GP2-es bajnok.

Később megkérték árulja el, érzése szerint lehetett volna-e agresszívebb a szabadedzéseken. „Vállalhattam volna több kockázatot, de én csak annyit akartam, amennyivel bizonyítom, mire vagyok képes. Nem törheted össze az autót és csak 90 perced van a bizonyításra. Ha túl óvatos vagy, semmire sem jutsz. Már várom, hogy ismét versenyezhessek, és tudom, hogy amikor legutóbb erre lehetőségem nyílt, a GP2-ben, akkor nem voltam óvatos. Azt is várom, hogy az első edzés után végre készülhessek a másodikra. Ez komoly változás lesz!”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”