Végre átment a törésteszten a Williams új orra

írta: M4Sport
2016. március 18. 05:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Végre átment a törésteszteken a Williams új, minden eddiginél rövidebb orrkúpja, a Bahreini Nagydíjon tehát ez az elem is felkerül az autóra. Igaz, egyelőre csak az egyik pilóta kapja meg az újítást – Felipe Massa elárulta, mi alapján dönt a csapat!

A Williams 2015-ben elsőként mutattatta be az új szabályok szerint készült rövid, széles orrkúpját, aminek fejlesztésében azóta is úttörőnek számít. 2016-ra például egy minden eddiginél rövidebb elemmel készültek, amit az eredeti tervek szerint már a felkészülési időszakban, de legkésőbb a szezonnyitón pályára akartak vinni, az új orrkúp azonban megbukott a törésteszteken.

Éppen ezért legutóbb már a Bahreini Nagydíjat célozták meg, ezúttal pedig sikerült tartaniuk a tervet, az alkatrész ugyanis – ami 85 centiméteres hosszával épphogy megfelel a 2016-os technikai előírásoknak – nemrég teljesítette a „vizsgát”. „Összesen 10-12 alkalommal próbálkoztunk” – utalt a csapat technikai igazgatója, Pat Symonds az FIA és a Williams saját töréstesztjeire.

De nem ez lesz az egyetlen újítás, amit a Williams a szezon második versenyén vet be. A rövid orrkúp mellett egy új első szárnyat is magukkal visznek Bahreinbe. A vezetőség egyébként sokat reméli az újításoktól, melyek Symonds ígérete szerint „az elmúlt évek legnagyobb előrelépéseinek egyikét eredményezhetik a csapaton belül”.

Az új csomagból azonban Bahreinben még csak egy áll majd a versenyzők rendelkezésére, a csapatnak tehát választania kell Valtteri Bottas és Felipe Massa között, az elv pedig, ami alapján kijelölik a „szerencsést” meglehetősen egyszerű – legalábbis a tapasztalt brazil elmondása szerint. „Az a versenyző kapja meg, aki több pontot gyűjt Ausztráliában” – mondta az Auto Motor und Sportnak.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt