Végre összejött a Renault-nak!

írta: M4Sport
2016. szeptember 19. 16:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nagyszerű volt a rajt, a taktika, az autó egyensúlya és a szerelők is hibátlanul dolgoztak a kerékcserék során. Kevin Magnussen végül már csak azt „furcsállta”, miért nem nyerte meg a futamot, amin minden „tökéletesen” összeállt. Persze, az év második pontszerzésének is örül…

Az Orosz Nagydíj óta – ahol Magnussen megszerezte a Renault idei első pontjait – nem jött ki a lépés a franciáknak, Szocsi pedig egyre „távolibb emléknek” tűnt. Igazság szerint a sárga autóknak azóta néhány kivételes esetet leszámítva nem is volt komoly esélyük a pontszerzésre. Szingapúrban viszont véget ért a hosszú várakozás, miután Magnussen tizedikként ért célba.

A továbbfejlesztett erőforrással versenyző dán pilóta egy remek rajt után szinte végig a pontzónában autózott, tehát nem egy „szerencsés véletlen” folytán került a legjobb 10 közé. „Örülök ennek az eredménynek, nemcsak magam, hanem az egész csapat miatt” – kezdte értékelését a leintést követően. „Ez most lökést adhat a srácoknak. Egy hihetetlenül megterhelő szezon áll mögöttünk, melyben folyamatosan pontokat szereztünk volna, de ez nem volt lehetséges” – tette hozzá.

„Ennek ellenére folyamatosan harcoltunk az eredményekért, ez a futam pedig megmutatta, miért küzdöttünk, és miért nem adtuk fel. A srácok nagyon odatették magukat a stratégiával, a rajt nagyszerű volt, akárcsak az autó egyensúlya. Eléggé furcsa, hogy nem nyersz meg egy ilyen versenyt, hiszen minden tökéletes volt” – jegyezte meg elégedetten a dán.

Bár az ő versenye balszerencsésebben alakult (nem sokkal a start után lassú defektet kapott, majd beragadt a lassabb autók mögé) és a pontszerzés sem jött össze neki, a Renault szingapúri tempóját Jolyon Palmer is biztatónak találta. „Elég sok akadály állt az utunkba ezen a futamon, de inkább a pozitívumokat néztem” – mondta. „Az pedig mindenképpen pozitív, hogy ha tiszta verseny futunk, és kapunk egy lehetőséget, ott lehetünk a pontszerzők között. Malajziában ez lesz a cél” – tette hozzá.

Magnussenhez hasonlóan a csapatvezető, Frédéric Vasseur is kiemelte, hogy az év második pontszerzéséhez (a jó rajton, a kedvező körülményeken és az új fejlesztéseken kívül) a remek csapatmunkára is szükség volt. „Kevin remek teljesítménye, egy jó stratégia és a kiváló boxutcai munka segített hozzá bennünket ehhez az eredményhez. Ismét láthattuk, hogy a csapatból mindenki keményen dolgozik, legyen szó az utazó csoportról, vagy a gyárak munkatársairól. Rámenősek vagyunk, és a folytatásban is azok leszünk, nem számít, mennyire nehéz a feladat” – nyilatkozta.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ryanmckane
#7 ryanmckane 2016. szeptember 20. 21:52  

Megérdemelték. Kev és a Renault is.

Agressor
#6 Agressor 2016. szeptember 20. 11:58  
Thibczy:
Nagyon nehéz helyzetből indultak, de szerintem jól csinálják. Szerintem kb. felérhetnek arra a szintre jövőre, ahol most a McLaren van.

Nézd!! Nekem, aki Renault-fanatikus, nekem nagyon rosszul hangzik, hogy jövőre felérnek az idei MCLaren szintjére...
Nagyjából év elején elengedték az idei autót, akkor viszont a 2017-esre készüljenek fel tisztességesen!! Bízom benne, hogy stabil pontszerzők, és akár néha dobogósok lesznek...

Thibczy
#5 Thibczy 2016. szeptember 20. 08:35  
Agressor:
Ez valami hihetetlenül szomorú... Méltatlan eredmények, de ha az az ígéret, hogy jövőre ugranak egyet, akkor legyen...

Nagyon nehéz helyzetből indultak, de szerintem jól csinálják. Szerintem kb. felérhetnek arra a szintre jövőre, ahol most a McLaren van.

Agressor
#4 Agressor 2016. szeptember 20. 06:24  

Ez valami hihetetlenül szomorú... Méltatlan eredmények, de ha az az ígéret, hogy jövőre ugranak egyet, akkor legyen...

Denis Hunter
#3 Denis Hunter 2016. szeptember 19. 20:48  

nekik az a cel gondolom, hogy a Manor es a Sauber verve legyen, elore nem lephetnek iden, szoval jol csinaljak, amit csinalnak es az 1 pont is nagy dolog ebben a csataban. Azert ahhoz kaoszfutam kell, hogy a masik ket csapat osszekukazzon 5 pontot fejenkent.

albutr
#2 albutr 2016. szeptember 19. 19:48  

nem hittem volna hogy pontszerző lesz.

GreenHonda
#1 GreenHonda 2016. szeptember 19. 17:19  

Meglepő, hogy futamtempóban most itt voltak, és a Haas előtt végeztek, ez tényleg biztató. Viszont sok csodát nem várok. Év végéig talán még lesz egy sansz a pontszerzésre.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend