Vegyes érzelmek a Minardinál

írta: Motorsportal
2003. augusztus 01. 08:24
A Minardi versenyzői számára nem alakultak kedvezően a Német Nagydíj első időmérő edzés eseményei, a csapat azonban mégis elégedett. A csapat új pilótája, Nicolas Kiesa nem tudta teljesíteni gyors körét, mivel az autója megadta magát, így holnap ő nyitja majd a kvalifikációs edzést. Jos Verstappen a tizennyolcadik leggyorsabb időt autózta.

Jos Verstappen:
„Ha a Ferrarihoz hasonlítjuk a teljesítményüket, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy jó munkát végeztünk, mivel csak két másodperccel voltunk lassabbak, mint ők. Úgy is interpretálhatjuk, hogy az évad kezdete óta sokat fejlődtünk. Ami a mai időmérő edzést illeti, az autóm egyensúlya megfelelő volt, és véleményem szerint jól sikerült a mért köröm. A körülményeket figyelembe véve az időeredményem is rendben volt, így számomra jól kezdődött a hétvége. Örülök Justin teljesítményének is. Ez is azt támasztja alá, hogy a Minardi pilótái is versenyképesek.”

Nicolas Kiesa:
„Csalódott vagyok, hogy az autóm megállt amikor kiértem a boxutcából, hogy nekivágjak a küzdelemnek. Nagyon vártam már az időmérő edzést, és meg szerettem volna közelíteni Jos köridejét. Korábban semmi probléma nem merült fel az autómmal, és amikor már élesben mentek a dolgok, megadta magát. Ettől eltekintve ma nagyon sok feladatot elvégeztünk, és el kell felejtenünk a mai napot.”

Paul Stoddart:
„A nap igazán jól kezdődött a számunkra, a két új pilóta, Justin és Jimmy, Jossal karöltve egy problémamentes tesztek teljesítettek a dléelőtt folyamán. Ezt követően Jos és Nicolas is teljesítették a technikára vonatkozó teszteket, és Jos a kvalifikáció során a maximumot hozta ki az autóból. Sajnos Nicholas nem tudott mért kört autózni, de összességében fantasztikus munkát végzett. Biztos vagyok benne, hogy holnap majd megmutatja mit tud. Jimmy is nagyszerűen szerepelt, holott korábban soha nem ment még Formula-1-es autóval. Az időeredményei figyelemre méltóak. Meg kell hogy említsem, hogy a csapatnál mindenki örül Justin hetedik helyezésének. Ez is azt bizonyítja, hogy nem véletlenül érdemelte ki a bizalmunkat.”
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Moped
#1 Moped 2006. március 12. 16:23  

HAJRÁ

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Carlos Sainz

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa

32016.10.24. 15:48

Arrivabene: Hülyeség változtatni

Inog a talaj a csapatfőnök alatt – a Ferrari barátkozhat a bronzérem gondolatával?