Versappen megtanulta a leckét?

írta: M4Sport
2016. július 30. 13:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen megértette – legalábbis a mezőny legrutinosabb tagja szerint. Manővereiről is vitáztak Jenson Buttonék a versenyzői eligazításon, az FIA a jövőben szigorúbban járhat el.

Nem úgy készült Max Verstappen a versenyzők pénteki megbeszélésére, mint akit hamarosan pellengérre állítanak kollégái. A holland továbbra is a Kimi Räikkönen ellen Magyarországon bemutatott védekező manőverei miatt áll a fókuszpontban, s bár társainak döntő többsége úgy véli, büntetést érdemelt volna irányváltásai miatt, ő még a második szabadedzés után is magabiztos mosollyal nyilatkozta: kicsit sem fél a vitától, mert tudja, hogy neki van igaza.

Azt is elárulta, nem beszélt az esetről Kimi Räikkönennel. „Nem, erre szerintem nem volt szükség. Ötödik lettem, sok pontot szereztem. Semmi rosszat nem tettem, a versenybíróság is ezen az állásponton volt. Egyszer váltottam csak irányt, és bőven az ellenfelem előtt tettem mindezt. Én elégedett vagyok ezzel. Versenyezni vagyunk itt, nem lehetünk kedvesek az ellenfelekkel” – fogalmazott a Speedweeknek.

Péntek délután aztán jött a vita, melynek során a társak egyetértettek abban, hogy a hasonló megmozdulások igenis veszélyesek, ezért a jövőben nem megismétlendőek. Verstappen korábbi Toro Rossó-s csapattársa, Carlos Sainz elmondta: „Mindenki egyetértett abban, hogy a féktávon történő irányváltás talán a legveszélyesebb, amit csak csinálhatunk, valamint hogy az FIA-nak kicsit keményebbnek kell lennie legközelebb.”

A kérdésre, a megbeszélés után hasonló esetekben vajon büntetni is fog-e a szövetség, a spanyol hozzátette: „Jó esély van rá. Mint mindig, most is azt mondták, hogy megvizsgálják majd az esetet, aztán döntenek a büntetésről, de az világos, hogy a fékezésnél mozogni a legveszélyesebb. Korábban én magam is csináltam, és tudom, hogy veszélyes. Egy bizonyos pont után túlzásba viszed a védekezést, és az nehéz helyzetet eredményezhet.”

A Verstappent legkeményebben bíráló rutinos róka, Jenson Button úgy érzi, a pénteki vitájuk során sikerült jobb belátásra bírniuk a hollandot. „Nem szeretnék beszélni róla, miről is volt szó a versenyzői megbeszélésen, de abban biztos vagyok, hogy Max most már jobban megérti a helyzetet, mint előtte.”

Verstappen Red Bull-os elődje, a kemény manővereket már szintén bemutató Danyiil Kvjat ugyanakkor amondó, az egész problémát túlságosan felnagyították. „Mindenki túlreagálta ezt egy kicsit. Igen, kemény dolog lehet így védekezni. De ha nincs nagy baleset, az emberek nem foglalkoznak vele. Mivel nem volt, szerintem rendben volt. Nem akarunk sok irányváltást a féktávokon, elvégre a szabályok sem engedik. Talán hamarosan új szabályunk lesz, de addig nincs értelme vitatkozni erről” – fogalmazott.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt