Versenyzői nyilatkozatok a 2. tesztnap végén

írta: Motorsportal
2016. május 18. 19:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen ismét az élre kormányozta a Red Bullt Barcelonában – igaz, ezúttal csak az idei első évközi teszt második napján. A holland Kevin Magnussennel együtt az új Renault-motort tesztelte. Stoffel Vandoorne Bahrein óta először ült a McLarenbe – nagy előrelépésről számolt be; Danyiil Kvjat tovább ismerkedett a Toro Rossóval. Így értékeltek a nap főszereplői!

Max Verstappen, Red Bull-TAG Heuer – 1. hely

„Az új motor előrelépés. Ma főként az adatokat és a megbízhatóságát akartuk ellenőrizni, és minden jól ment ezen a téren. Nem voltak problémáink, egész nap körözhettünk. Hogy bevetjük-e Monacóban? Mindig jobbra és többre vágysz, de majd meglátjuk. Szerintem jó esély van rá, de előbb fő, hogy fokozatosan haladjunk. Én eközben jobban hozzászoktam az autóhoz, így jó napnak ítélem a mait. Kipróbáltam pár új dolgot a kormányon, és tökéletesen működött. Sok mindent teszteltünk, és nagyon pozitív volt.

Stoffel Vandoorne, McLaren-Honda – 2. hely

„Az autó minden területen jobbnak érződik, mint Bahreinhez képest sokkal nagyobb a leszorítóereje. Barcelona eleve egy nagy leszorítóerőt igénylő pálya, de voltak újítások is a hétvége óta. Jó érzés volt vezetni, nagyon jó volt az egyensúly, magabiztos voltam a volán mögött. Most határozottan könnyebb helyzetben voltam, hiszen már tudtam, mire számíthatok, mert részt vettem egy versenyhétvégén. De még mindig furcsa volt kicsit az első kör, mert a japán Super Formulában is versenyzem, így kellett pár kör, hogy hozzászokjak. De gyorsan ment, és nem is nem is volt ezzel különösebb problémám.”

Pascal Wehrlein, Mercedes – 3. hely

„Nagyon-nagyon jó nap volt. Sok kört tettem meg, több mint 130-at. Nagyon örülök ennek. Befejeztük a tesztprogramot, és jó volt az autóban, igazán élveztem. Fél éve vezettem utoljára az autót, és a W07-es sokat fejlődött a korábbi verzióhoz képest. Érzésre más volt, így kicsit hozzá kellett szoknom, mert idén nem töltöttem túl sok időt a szimulátorban sem. Meg kellett változtatni a kormányt, minden gomb más helyen van már. De élveztem ezt a napot, hozzászoktam az autóhoz, és nagyszerű teszt volt.”

Esteban Gutiérrez, Haas-Ferrari – 4. hely

„Nagyon érdekes nap volt. Szinte minden feladatot elvégeztünk, amit akartunk, így elégedettek lehetünk. Nagyon pozitív volt. Sokféle programot futottunk, így már alig várom Monacót.”

Antonio Fuoco, Ferrari – 5. hely

„Jó munkát végeztünk, sok kört futottunk, jó nap volt. Az F1-es autók elég bonyolultak a GP3-asokhoz képest, ráadásul az extra leszorítóerő fizikálisan is megterhelőbbé teszi a vezetésüket. Ilyenkor hasznosak bizonyos edzések. Főként a beállításokon dolgoztunk, melyek kicsit Sebastianéhoz hasonlítottak. Pár új elemet is próbára tettem. A múlt évhez képest nehéz viszonyítani, tavaly Ausztriában teljesen mások voltak a körülmények a 2015-ös autóval. Az idei autó előrelépést jelent, remekül megy. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak a lehetőségért!”

Danyiil Kvjat, Toro Rosso-Ferrari – 6. hely

„Fontos teszt volt ez. Minél több kört mész az új autóval, annál jobban megszokod. Most sikerült jobban összeszoknom vele, már sokkal jobban hozzáigazítottuk az autót a vezetési stílusomhoz, így egyre jobb párost alkotunk. Ez nagyon fontos. Sok kört teljesítettünk, 116-ot – talán ez volt a leghosszabb napom az F1-ben. Elégedett vagyok, sok információt nyertem, sok mindent kipróbáltunk, ami remélhetőleg jövő héten Monacóban is működni fog. Jó lehetőség volt ez, mert Monacóban sokat számít, mennyire bízol az autóban. Általában jól megy ott, remélem, most is minden rendben lesz. Ami a piros zászlót illeti, még nem tudom, mi történt, a csapat most is vizsgálja. Holnapra kiderül. De inkább csak elővigyázatosság volt, mert veszítettem a motorerőből, ezért azt mondták, inkább álljak meg.”

Alfonso Celis, Force India-Mercedes – 7. hely

„Nagyon elégedett vagyok a két nap során elvégzett munkával. Elég változatos programunk volt, nagyon élveztem. Különösen azt, hogy megtapasztalhattam, milyen az autó a hosszú etapokon. Egyre jobban érzem magam az autóban, tudtam segíteni a csapatnak az adatgyűjtésben. A tempóm is egyre közelebb kerül ahhoz, amit elvárok magamtól, és minden egyes etappal egyre jobban merem nyomni a gázt.”

Kevin Magnussen, Renault – 8. hely

„Produktív volt az egész nap. Az egyetlen problémát egész nap az jelentette, hogy le akartam venni egy rövid időre a sisakomat… Az autóm jó volt, átfogó programot futottunk, és egyértelműen felismerhető az előrelépés. Nemcsak nekem volt mozgalmas a napom, az egész csapat teljes gőzzel dolgozott, sok mindent megváltoztattak, leszerelték a mérőkereteket – nagyon hálás vagyok a munkájukért. Jó kis teszt volt ez, az új motor erősebb, jobb a vezethetősége, és még más jó fejlesztéseink is vannak.”

Felipe Massa, Williams-Mercedes – 9. hely

„Ez a két nap az aerodinamikai tesztekről szólt nálunk, ami látható is volt: elég furcsa dolgok kerültek fel a kocsira. De ezek a jövőbeni fejlesztéseinkhez kellettek, és ennélfogva igen érdekes teszt volt ez. Mint látható, a köridők nem számítottak számunkra, csak a jövőbeni fejlesztéseken dolgoztunk. Remélem, hogy a nem túl távoli jövőről beszélünk. Bizonyos dolgokat felhasználhatunk arra, hogy gyorsabbá tegyük a mostani autónkat. Sok mindent ki próbáltunk, nem minden vált be, de összességében elégedettek lehetünk, hiszen a mostani tapasztalatok irányt mutatnak a jövőbeni fejlesztésekhez. Ez egy hosszú távú projekt, szó sincs arról, hogy holnap valami teljesen mással állunk majd elő. Remélem, előreléphetünk, és szerintem már tudjuk, hogy tehetnénk jobbá az autót.”

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Enveblo
#4 Enveblo 2016. május 19. 12:15  
trialboj:
Engem is ki akaszt ha véletlen ül nincs pont a mondat végén. :))

az teljesen más kategória, főleg kommentelésnél

trialboj
#3 trialboj 2016. május 19. 11:18  
Enveblo:
"Sok mindent ki próbáltunk" Ha valamire allergiás vagyok helyesírás terén, az ez. Most komolyan....

Engem is ki akaszt ha véletlen ül nincs pont a mondat végén. :))

Utoljára módosítva: 2016. május 19. 11:19

Enveblo
#2 Enveblo 2016. május 18. 19:35  

"Sok mindent ki próbáltunk"

Ha valamire allergiás vagyok helyesírás terén, az ez. Most komolyan....

albutr
#1 albutr 2016. május 18. 19:29  

:-) Vandoorne 2. helyének.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája