Versenyzői nyilatkozatok a második tesztnapról

írta: M4Sport
2016. február 23. 18:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Túl vagyunk az év első kollektív tesztjének második napján, melynek ismét a két legnagyobb gyári csapat, a Mercedes és a Ferrari volt a főszereplője: Nico Rosberg mindenkinél több kört teljesített, Sebastian Vettel pedig az eredménylista élén maradt. A vörösök német klasszisa már az ultralágy abroncsokat is kipróbálta, akárcsak Daniel Ricciardo; a McLaren-Hondába 100 körnél is több került; a Haas folytatta ismerkedését a királykategóriával; a Renault-t ismét problémák hátráltatták.

Sebastian Vettel, Ferrari – 1. hely: 1:22,810 (126 kör)

„Az a legfontosabb, hogy az autó úgy viselkedik, ahogyan szeretném. Remélem, Kiminek holnap hasonló benyomásai lesznek. A motor hangja egész jó, kicsivel hangosabb, mint tavaly, de még mindig nem az igazi, viszont már sokkal jobban hasonlít egy Forma–1-es autóhoz. Nagyon sokat dolgoztunk ma, hiszen ez egy új autó, az pedig egyet jelent azzal, hogy több dolgot is ki kell próbálnunk. Próbáljuk megérteni az autó viselkedését, amiről persze van elképzelésünk, de amikor a pályán vagy, akkor mindig más a helyzet. Összességében elégedettek vagyunk, de tudjuk, hogy nagyon sok munka vár még ránk.”

Daniel Ricciardo, Red Bull-TAG Heuer – 2. hely: 1:23,525 (112 kör)

„Elégedettnek kell lennünk azzal, ahol az első két nap után tartunk. A megbízhatóság rendben van; igaz voltak kisebb gondok, de semmi komoly, és ez azért eléggé pozitív. A két kap alatt nagyjából 200 kört teljesítettünk, ezzel pedig boldogok vagyunk. Jól éreztem magam az autóban, jó volt ismét beülni a volán mögé. Hamar fel tudtam venni a ritmust, és meg is tartottam a nap folyamán. Az ultralágy keverék jó volt; következetesen viselkedett és jó tapadást biztosított. Olyan, mint az autónk. Semmi különös probléma nincs vele, és nem aggódunk miatta. Ez egy jó lépés volt.”

Sergio Pérez, Force India-Mercedes – 3. hely: 1:23,650 (101 kör)

„Nagyon elégedett vagyok az első napommal! Minden a tervek szerint alakult, és rengeteg kört tudtunk teljesíteni. Jól éreztem magam az autóban, amiben komoly lehetőségek rejlenek. Rengeteg vizsgálatot végre kell még hajtanunk, mind az aerodinamikai, mind a mechanikai oldalon, de ma teljesítettünk a programunkat, szóval a jó irányba haladunk.”

Nico Rosberg, Mercedes – 4. hely: 1:24,867 (172 kör)

„Jó látni, hogy ilyen sok kört teljesíthettünk műszaki hiba nélkül. Ez egészen hihetetlen! Boldog vagyok, és büszke arra, amit a fiúk és a lányok felépítettek Brackley-ben és Brixworthben a téli hónapok során. Nagyon jól éreztem magam az autóban. Annyira jó, hogy mindenki keményen dolgozik, hiszen így az összes területen fejlődhetünk és hozhatunk új fejlesztéseket, mint például a padlólemezt, amit ma vittünk pályára. A riválisok itt vannak a sarkunkban, szóval innovatívnak kell maradnunk. A következő teszten talán már többet tudunk, a tiszta képet azonban csak Melbourne-ben látjuk majd. A kezdés mindenesetre jó volt, és várom, hogy újra autóba ülhessek!”

Marcus Ericsson, Sauber-Ferrari – 5. hely: 1:25,237 (108 kör)

„Ismét pozitív napot zártunk! Rengeteg kört teljesíthettem, és be tudtam fejezni a tervezett programot, ami egyébként a tegnapi folytatása volt. Reggel aerodinamikai teszteket végeztünk, ami nem túl élvezetes egy pilóta számára, viszont roppant fontos a csapatnak. Délután a beállításokat próbálgattuk. Elégedett vagyok az első két napommal, és már várom, hogy a jövő héten pályára vigyem a 2015-ös versenyautót!”

Esteban Gutiérrez, Haas-Ferrari – 6. hely: 1:25,524 (79 kör)

„Különleges nap a mai; hihetetlen érzés volt teljesíteni az első installációs kört. Az autó jobb, mint vártam! Már az első körön le voltam nyűgözve. Az első teszthéten annyi kört szeretnénk teljesíteni, amennyit csak teljesíthetünk, és el akarjuk kerülni a komolyabb problémákat. A teljesítménnyel majd a következő teszten foglalkozunk. Lenyűgöző, hogy egy új csapat már a második napon 79 kört futott. Az a legfontosabb, hogy jól érzem magam az autóban. Újoncként elégedettek lehetünk a mai körmennyiséggel, holnap és csütörtökön pedig még többet teljesíthetünk.”

Valtteri Bottas, Williams-Mercedes – 7. hely: 1:25,648 (134 kör)

„Teljesítettük a mai programot – ez jó. A srácok nagyon keményen dolgoztak a garázsban, én pedig örülök, hogy ilyen sok kört teljesítettünk; az autó egyelőre megbízhatónak tűnik. Akárcsak tegnap, ma is csak és kizárólag a tesztprogramunkkal foglalkoztunk, azaz még nem figyeltünk a teljesítményre, tehát továbbra sem tudjuk, hol állunk a többiekhez képest. Holnap érdekes lesz figyelemmel követni, ahogyan Felipe pályára viszi az autót. Persze, már várom, hogy én is visszatérjek a volán mögé és egy kicsivel többet hozhassak ki belőle.”

Pascal Wehrlein, Manor-Mercedes – 8. hely: 1:25,925 (71 kör)

„Nagyon elégedett vagyok ezzel a teszttel, hiszen sokat javítottunk az autón a tegnapihoz képest. Persze, ha még többet dolgozunk rajta, akkor még jobb lehet, viszont boldog vagyok az első két nappal. Nem hoztunk ki mindent az autóból, szóval vannak még tartalékaink. Tavaly a srácok egy régi autót használtak egy régi erőforrással, és viszonylag keveset fejlesztettek. Az egyensúly rengeteget javult, a Mercedes-motor sokkal jobb, mint a 2014-es volt, ami tavaly teljesített szolgálatot. Remélem, én is hozzájárultam ahhoz, hogy a Manor most jobb. Nem állunk rosszul a többiekhez képest, persze az üzemanyagszintek és a gumik miatt elég nehéz jósolni.”

Fernando Alonso, McLaren-Honda – 9. hely: 1:26,082 (119 kör)

„Minden területen javítani tudtunk! Aerodinamikai szempontból vannak olyan elemek, melyek teljesen újak, és eléggé innovatívak. Lehet, hogy a többiek már használták ezeket a megoldásokat a múltban, számunkra azonban mindegyik teljesen új. Szükség van egy kis időre, hogy megtudjuk, mennyire érett a csomag, és ez a projekt; ez a motorok esetében is igaz. A tavalyi év fájdalmas volt, de nagyon sokat tanultunk. Most egy teljesen új dizájnt, egy teljesen más filozófiát követtünk a motorral kapcsolatban, szóval kell egy kis idő, hogy megértsük és kihozzuk belőle a maximumot.”

Jolyon Palmer, Renault – 10. hely: 1:26,189 (42 kör)

„A motorral volt gond; füstölt egy kicsit és már véget is ért a napunk. Ki kell cserélnünk. Legalább megtettünk pár kört, ez a 79 azonban nem túl sok a programom felénél. A jövő héten mindenképpen többre lesz szükségünk. Ma nem voltak komolyabb problémáink, csak ez a nagy, ami véget vetett a napnak. Kár érte. Remélem, megoldjuk a problémát és Kevin jó sok kört teljesíthet. Szerettem volna minden nap 100 kört futni. Ez sajnos nem jött össze, 79-nél pedig mindenképpen többet terveztünk.”

Max Verstappen, Toro Rosso-Ferrari – 11. hely: 1:26,539 (121 kör)

„Végre autóba ülhettem; három hónapja csak erre a pillanatra vártam. Az első körök nagyon izgalmasak voltak az új motor miatt. Jó volt végre kipróbálni, és az érzéseim azonnal pozitívak voltak. Sok kört teljesítettünk, és ez nemcsak a csapatnak, hanem nekem is fontos, ha jól akarom érezni magam az autóban. Összességében azt mondanám, hogy pozitív volt a mai nap. Lehet, hogy az eredménylista nem ezt mutatja, viszont nem foglalkoztunk a köridőkkel…”

Oszd meg!

15 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

cybergyerek
#15 cybergyerek 2016. február 24. 01:29  
GreenHonda:
Nekem is így van. De hát gázul nézett ki már mert sok volt az elálló szál, sőt összeért középen. Férfiaknál is kell figyelni az ilyenekre, ez csak igényesség, nincs benne rossz, így jobb közérzettel is megyek valahova. Amúgy meg akartam már írni, be van gyulladva Rosberg szeme?

csak sokat sír, mert Hamilton jobb nála :DDDD

Ba Ricky
#14 Ba Ricky 2016. február 23. 22:48  

:D:D:D

guide
#13 guide 2016. február 23. 22:27  
GreenHonda:
Nekem is így van. De hát gázul nézett ki már mert sok volt az elálló szál, sőt összeért középen. Férfiaknál is kell figyelni az ilyenekre, ez csak igényesség, nincs benne rossz, így jobb közérzettel is megyek valahova. Amúgy meg akartam már írni, be van gyulladva Rosberg szeme?

Jól teszed!Biztos értékelik a lányok is!:))

Rosberg szeme már nekem is feltűnt,úgy rémlik,hogy még a télen készült fotókon is vörös volt.A szőkék általában érzékenyebbek.Lehet,hogy megpattant egy ér a szemében.Egy ismerősöm egyszer nekiment az ajtónak és bevérzett a szeme,beletelt vagy 5-6 hétbe,amíg letisztult.Elég ijesztően nézett ki szegény.

GreenHonda
#12 GreenHonda 2016. február 23. 21:49  
Balrog:
Pont ezt akartam én is, hogy viszont milyen durván bevérzik mindig a szeme, tavaly már a Sky meg is említette neki, mert a futamok után az egyik oldal mindig nagyon durván nézett ki, állítólag megnézette, de semmi komoly. Viszont tegnap is nagyon vörös volt a bal szeme a képeken, pedig még nem is ült autóba.

Nekem ez csak most tűnt fel azt hiszem, de ez viszont nem tudom mai kép-e, már csak elmúlt neki. Az biztos, hogy tegnap, mikor lerántották a leplet az autóról, nagyon látszott.

Balrog
#11 Balrog 2016. február 23. 21:47  
GreenHonda:
Nekem is így van. De hát gázul nézett ki már mert sok volt az elálló szál, sőt összeért középen. Férfiaknál is kell figyelni az ilyenekre, ez csak igényesség, nincs benne rossz, így jobb közérzettel is megyek valahova. Amúgy meg akartam már írni, be van gyulladva Rosberg szeme?

Pont ezt akartam én is, hogy viszont milyen durván bevérzik mindig a szeme, tavaly már a Sky meg is említette neki, mert a futamok után az egyik oldal mindig nagyon durván nézett ki, állítólag megnézette, de semmi komoly. Viszont tegnap is nagyon vörös volt a bal szeme a képeken, pedig még nem is ült autóba.

GreenHonda
#10 GreenHonda 2016. február 23. 21:45  
guide:
Milyen szépen ki van szedve Rosberg szemöldöke.

Nekem is így van. De hát gázul nézett ki már mert sok volt az elálló szál, sőt összeért középen. Férfiaknál is kell figyelni az ilyenekre, ez csak igényesség, nincs benne rossz, így jobb közérzettel is megyek valahova.

Amúgy meg akartam már írni, be van gyulladva Rosberg szeme?

Lali
#9 Lali 2016. február 23. 21:42  

Ebből az évből akkora alázás lesz! A Merci hülyét fog csinálni az F-1 világából, Ne m ultra lágyaznak . Amit felraknak az megy, ha kicserélik az elemet megy, stabil körök megbízhatóság. Félek a többiekből ,de legfőképpen a Ferrariból majmot fognak csinálni.

Zasalamel
#8 Zasalamel 2016. február 23. 21:32  
guide:
Milyen szépen ki van szedve Rosberg szemöldöke.

Lool

guide
#7 guide 2016. február 23. 21:09  

Milyen szépen ki van szedve Rosberg szemöldöke.

andrea1
#6 andrea1 2016. február 23. 20:50  

126 kör ma, szép. Az meg külön pozitívum, hogy továbbra is elégedett nyilatkozatok jönnek felőle.

frontember
#5 frontember 2016. február 23. 20:38  

Haastól szép ez a mennyiség mindenképpen. Ezek profi gyerekek. Jol van.

khristiank
#4 khristiank 2016. február 23. 20:15  
Bruum:
Lehet a Renault is jobban járna ha Tag Heuer-el mennének megbizhatóbbnak tűnik :D

:D

Tasi-r
#3 Tasi-r 2016. február 23. 19:36  
zsolt13:
Na mivan csak 4 pilota nyilatkozott???

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

zsolt13
#2 zsolt13 2016. február 23. 19:32  

Na mivan csak 4 pilota nyilatkozott???

Bruum
#1 Bruum 2016. február 23. 19:27  

Lehet a Renault is jobban járna ha Tag Heuer-el mennének megbizhatóbbnak tűnik :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat