Versenyzői nyilatkozatok a negyedik tesztnapról

írta: Motorsportal
2016. február 25. 18:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Máris eltelt a téli felkészülési időszak fele: lezárult a 2016-os év első teszthete. A negyedik napon harmadik alkalommal került egy Ferrari-versenyző neve mellé a legjobb időeredmény – Kimi Räikkönen ultralágyas körével utasította maga mögé a délután szintén lila Pirellikkel másodiknak feljövő Danyiil Kvjatot. A Mercedes két versenyzője ma 175 kört pakolt az új autóba, mely továbbra is hiba nélkül üzemel. Nem úgy a McLaren, melyet pár reggeli próbakört leszámítva nem is láthattuk ma a versenypályán. Így értékeltek a tesztnap résztvevői!

Kimi Räikkönen, Ferrari – 1. hely: 1:23,477: (80 kör)

„Jobbnak érzem a kocsit, mint tavaly, és ez volt a cél. Még nagyon az év elején járunk, és nem dolgoztunk túl sokat a beállításokon. Biztosan tudunk még javítani rajta, úgyhogy most csak a szokásos dolgunkat végezzük. Miért aggódnék amiatt, hogy a Mercedes sokat futott? Néhányan biztosan aggódnak, de mi csak a saját munkánkkal foglalkozunk. Persze szerettünk volna több kört megtenni; két napból gyakorlatilag majdnem egy egészet a pálya mellett töltöttem. De ez benne van a dologban a teszteken, és mi éppen próbálunk felkészülni a szezonra – ha valami baj van valamivel, vagy van valami, amit ki szeretnénk cserélni, vagy ki szeretnénk próbálni, akkor megcsináljuk. Csak tőlünk függ, hogy biztosan megfelelő állapotban legyünk, mire elkezdődik a szezon.”

Danyiil Kvjat, Red Bull-TAG Heuer – 2. hely: 1:24,293 (96 kör)

„Egészen jó volt ez a két tesztnap. Szívesebben futottam volna több kört ennél, de jövő héten még lesz két napom erre. Az ultralágy gumi bizonyos körülmények között a leggyorsabb. Két-három pályán nagyon jó lesz majd. Sokkal másabbul viselkedik, mint a szuperlágy. Az utcai pályákon jó lesz, hogy ezt is választhatjuk majd. Most a lehető legjobban kell kihasználnunk a hátralévő időt az autónk javításához és első versenyre való felkészítéséhez. A helyzetünk a tavalyihoz képest nem változott meg teljesen, de úgyis mindenki Melbourne-ben fogja felfedni a lapjait – addig nem sok mindent mondhatok.”

Alfonso Celis, Force India-Mercedes – 3. hely: 1:24,840 (75 kör)

„A mai is egy dolgos nap volt; nagyon sok aerodinamikai tesztet végeztünk és a különböző eljárásokat is gyakoroltuk. Az autó ismét megbízhatónak tűnt, hiszen komolyabb problémák nélkül teljesíthettük a tervezett programot. Délelőtt főként a közepes abroncsot használtuk, majd áttértünk a lágyakra. Minden nap nagyon sokat tanultam, most pedig sokkal jobban érzem már magam a versenyautó volánja mögött. A héten jobban megismertem a mérnököket, ami nagyon fontos volt az idei munkám szempontjából.”

Kevin Magnussen, Renault – 4. hely: 1:25,263 (153 kör)

„Az biztos, hogy komoly edzés volt az elmúlt két nap számomra: összesen 260 kört teljesítettem! Nagyon jó érzés visszatérni a Forma–1-es autóba, végigmenni a programon, érezni a fejlődést. A versenyszimulációnk jól ment, és kezdek egészen összeszokni a csapattal. Megtiszteltetés itt vezetni, már alig várom, hogy a jövő héten visszaülhessek az autóba!”

Max Verstappen, Toro Rosso-Ferrari – 5. hely: 1:25,393 (110 kör)

„A mai nap is jól ment, sikerült jó sok kört futni, különösen délelőtt. Egyre jobban megismerjük az autót, és azt hiszem, ma minden rendben ment. A kocsi jól viselkedik, úgyhogy elégedettek lehetünk. Ez az első teszt mindenképpen nagy önbizalom-növelőként hatott rám a kocsiban. Fontos volt, hogy annyi kört fussunk, amennyit csak lehet, és bizton állíthatom, hogy elértük ezt a célt! Már nagyon várom a jövő heti tesztet, ahol továbbra is olyan keményen dolgozunk majd, mint ezen a héten.”

Felipe Nasr, Sauber-Ferrari – 6. hely: 1:26,053 (121 kör)

„Ez a nap is roppant intenzív volt. Rengeteg kilométert teljesítettünk, miközben utoljára vittük pályára a C34-est. Reggel a gumiabroncsok viselkedésének tanulmányozására koncentráltunk. Több rövidebb etapot teljesítettem a lágy keverékkel. Az ebédszünet után főként a beállításokon dolgoztunk, a nap végén pedig teljesíthettem egy hosszabb etapot. Már várom, hogy a jövő héten végre kipróbáljam az új C35-öst.”

Nico Rosberg, Mercedes – 7. hely: 1:26,187 (86 kör)

„Érezhető a változás. Folyamatosan apróbb előrelépéseket teszünk. Az autó gyors, és ráadásul nagyszerűen néz ki. Van rajta néhány igazán innovatív megoldás, le vagyok nyűgözve! Jó látni, milyen messzire juthat egy csapat, öt évvel ezelőtt ugyanis még nem tudtunk előállni ilyen innovatív megoldásokkal. Nem mondom, hogy mi vagyunk a leggyorsabbak, de tényleg van néhány lenyűgöző dolog ezen a gépen. Vannak stratégáink, akik már elvégeztek néhány számítást, szóval nagyjából tudjuk, hol állunk. Figyelik, ki ment teli tankkal, és ki könnyű autóval, hogy folyamatosan tisztábbá tegyék a képet. Nagyon érdekes megfigyelni a munkájukat.”

Lewis Hamilton, Mercedes – 8. hely: 1:26,295 (99 kör):

„Nagyon izgalmas időszak ez számunkra. Eddig soha nem volt ilyen hetem, amelyen az autó folyamatosan bírta! Fizikálisan elég megterhelő volt. De hihetetlen is! Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Két sikeres év után nagyon könnyű leengedni, hátradőlni. De nálunk mindenki keményebben dolgozott, mint valaha. Pedig azt hittük, ennél keményebben már nem lehet.”

Felipe Massa, Williams-Mercedes – 9. hely: 1:26,483 (54 kör)

„Nem vagyok túlzottan elégett – a mai nap nem volt igazán hasznos. A legfontosabb az, hogy reggel elvégezhettük az aerodinamikai teszteket, hogy jobban megértsük az autónkat. Délután sajnos nem tudtunk pályán lenni. Remélem, hogy ennél sokkal több kört teljesíthetek majd.”

Esteban Gutiérrez, Haas-Ferrari – 10. hely: 1:27,802 (89 kör)

„Nagyon jó volt újra egy teljes versenytávot teljesíteni, újra ráérezni az autóra, kitapogatni a határokat – csakis így tudhatod meg, mennyire mehetsz gyorsan és milyen a megbízhatóság. Hasznos nap volt ez a csapat számára, sok kört és adatot gyűjtöttünk. Ideális esetben persze többet mentünk volna, de a mi helyzetünkben, új csapatként számíthattunk is erre. Voltak bizonyos problémáink, de ezek nem voltak súlyosak. És biztosra veszem, hogy jövő héten jó formában leszünk, többet is kihozunk majd az autóból. A csapat tapasztalatlan és nagyon tapasztalt emberektől áll össze, és jó volt megismerkedni egymással. Fontos lesz leülni és kielemezni mindent a jövő hétre való felkészüléshez. Melbourne-ig még sokat javulhatunk.”

Rio Haryanto, Manor-Mercedes – 11. hely: 1:28,266 (51 kör)

„Már kezdtem megszokni az autót, érezni a határait, ezért kicsit túl keményen mentem bele a négyes kanyarba. Sajnos meg is sérült az autóm, emiatt be kellett fejeznünk a délutáni munkát. A délelőttünk jó volt, sikerült teljesítenünk a programunkat, és sokat is fejlődtünk. Remélhetőleg még többet tanulunk majd a következő teszten. Kezdem egyre jobban megszokni a csapatot, napról napra jobb lesz. Még tanulok, és van még két tesztnapom a jövő héten, szóval minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megfelelően felkészüljek az Ausztrál Nagydíjra. Azért vagyok itt, hogy keményen nyomjam, mindent kihozzak magamból és az autómból. Ma láthattuk, hogy hibáztam, és tanulni fogok belőle, hogy ne ismétlődhessen meg még egyszer. Még mindig szoknom kell a kocsit, de már haladok.”

Fernando Alonso, McLaren-Honda – 12. hely: idő nélkül (3 kör)

„A mai nap nagy csalódás volt, miután a teszt első néhány napja olyan pozitívan alakult számunkra. Akárhogy is, a jó hír az, hogy bár az autó hibája azt jelentette, hogy ma nagyon sok tesztkilométertől elestünk, maga a probléma nem túl nagy, és a következő heti tesztre ki tudjuk majd javítani. Ami ezt a tesztet illeti, összességében azért elég sok kört mentünk, ami azt jelenti, hogy jó sok adatunk van, amit kielemezhetünk, és amiből tanulhatunk. A hétvégén keményen dolgozunk majd, hogy minden készen álljon a jövő hétre, ahol az lesz a cél, hogy annyi időt töltsünk a pályán, amennyit csak lehetséges.”

Oszd meg!

61 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Zasalamel
#61 Zasalamel 2016. február 27. 01:20  

Ti is tudjátok jól h a mercit nem kedvelem egy picit sem, de viszont az én meglátásom szerint nem igen van sorrend náluk jelenleg, amúgy se szorulnak arra h csak egy pilótára építsenek. Nyilván ha szorul a hurok akkor Hamira építenek, mert ő már bizonyította h kevésbé versenyképes géppel is tud nyerni, míg Rosbiról nem igen mondható ezt el.

Az meg felesleges vitatni h ki mennyi keres, Hamilton, Alonso, Vettel és Kimi az F1 sztárjai, felesleges az ő fizujukat hasonlítani a többiekéhez, kb olyan mintha Christiano Ronaldó vagy Messi fizuját hasonlítanánk a többi focistákéhoz.

guide
#60 guide 2016. február 26. 20:03  
Balrog:
Ha így vesszük, a te hozzászólásaidban is ott az igazságtalanság, mert a Hamilton által kifelé mutatott kép miatt meg automatikusan elkönyveled, hogy ő nem dolgozik meg eléggé keményen a sikereiért és két éve keresed az érveket arra, hogy a jelenlegi eredményei miért nem annyira elismerésre méltóak, mint anno Vettelé. Szerintem messze nincs közöttük akkora képességbeli különbség, hogy annyira feldolgozhatatlan legyen, hogy most egy időre Hamilton ült bele a tutiba. Szerintem Hamilton letett az asztalra eleget akkor is, amikor éppen Vettel halomra nyerte a címeket.

LOL Ezen jót nevettem!
Dehogy keresem az érveket.Kedvelem Hamiltont még a hülyeségeivel együtt is!Alonsoval különlegesen tehetségesnek tartom őket!Nagy versenyzők,akik megérdemlik a sikert!

Balrog
#59 Balrog 2016. február 26. 19:44  
guide:
Én nem keresgéltem,de amit Vettel kapott,azt utólag,a végelszámolásnál kapta,Hamilton meg alapból.A mercisek már eleve úgy számoltak,hogy Ham lesz a bajnok? Majd az idén meglátjuk mennyit harcol ki Rosberg,de nem tagadhatod, hogy kissé furcsa ez a nagy különbség és láttuk már más csapatoknál mit szokott ez jelenteni. Egyébként engem kicsit sem érdekel a fizetésük,csupán az zavar,hogy vannak olyanok,akik a másik szemében a szálkát,a sajátjukéban meg a gerendát sem veszik észre.Amíg Vettelnek volt világverő autója,folyamatosan azt hallottuk,hogy ezzel mindenki nyerne,Webber béna,el van nyomva.Most,hogy Hamilton jár ugyanabban a cipőben,egy még dominánsabb kocsiban ülve,hirtelen már így minden oké,Rosberg ugyanolyan fontos a csapatnak és hű de nagy csatában dől el a bajnoki cím sorsa.

Ha így vesszük, a te hozzászólásaidban is ott az igazságtalanság, mert a Hamilton által kifelé mutatott kép miatt meg automatikusan elkönyveled, hogy ő nem dolgozik meg eléggé keményen a sikereiért és két éve keresed az érveket arra, hogy a jelenlegi eredményei miért nem annyira elismerésre méltóak, mint anno Vettelé. Szerintem messze nincs közöttük akkora képességbeli különbség, hogy annyira feldolgozhatatlan legyen, hogy most egy időre Hamilton ült bele a tutiba. Szerintem Hamilton letett az asztalra eleget akkor is, amikor éppen Vettel halomra nyerte a címeket.

guide
#58 guide 2016. február 26. 18:41  
Balrog:
Direkt visszakerestem, 500.000 € volt a győzelmi bónusz, 4 millió az első bajnoki cím és utána mindegyik következő kettővel több, tehát például 13-ban kapott 12 milla alapfizetést, 6 milliót a győzelmeiért és 10-et a negyedik címéért. Simán kapott annyit, amennyit jelenleg Ham.

Én nem keresgéltem,de amit Vettel kapott,azt utólag,a végelszámolásnál kapta,Hamilton meg alapból.A mercisek már eleve úgy számoltak,hogy Ham lesz a bajnok?
Majd az idén meglátjuk mennyit harcol ki Rosberg,de nem tagadhatod, hogy kissé furcsa ez a nagy különbség és láttuk már más csapatoknál mit szokott ez jelenteni.

Egyébként engem kicsit sem érdekel a fizetésük,csupán az zavar,hogy vannak olyanok,akik a másik szemében a szálkát,a sajátjukéban meg a gerendát sem veszik észre.Amíg Vettelnek volt világverő autója,folyamatosan azt hallottuk,hogy ezzel mindenki nyerne,Webber béna,el van nyomva.Most,hogy Hamilton jár ugyanabban a cipőben,egy még dominánsabb kocsiban ülve,hirtelen már így minden oké,Rosberg ugyanolyan fontos a csapatnak és hű de nagy csatában dől el a bajnoki cím sorsa.

f1m12
#57 f1m12 2016. február 26. 16:55  
Zasalamel:
A fizetésükből nem kéne következtetni, Hamiltont átakarták csábítani a mercihez még 2013-ban onnantól már megvolt a különösen magas fizu, aztán rátett még lapáttal h 2 vb címet húzott be velük.

de amit a műszaki hibákról írt, az igaz

Balrog
#56 Balrog 2016. február 26. 16:26  
guide:
Nekem az dereng,hogy 2011-2012 körül mind a ketten ugyanannyit kerestek.A futamgyőzelemért járt plusz pénz,amit azért nem lehet évi 20-25 milliónak venni.

Direkt visszakerestem, 500.000 € volt a győzelmi bónusz, 4 millió az első bajnoki cím és utána mindegyik következő kettővel több, tehát például 13-ban kapott 12 milla alapfizetést, 6 milliót a győzelmeiért és 10-et a negyedik címéért. Simán kapott annyit, amennyit jelenleg Ham.

guide
#55 guide 2016. február 26. 13:28  
Balrog:
Ezt azért kár felhozni, mert a Red Bull eleve más filozófiát követ a bérezésnél, a pilóták teljesítménybónuszokat kapnak a relatíve alacsony alapfizetésükhöz, az eredményeik alapján. A végeredmény valószínűleg náluk is ugyanolyan aránytalan volt Seb - Webbo viszonylatban is.

Nekem az dereng,hogy 2011-2012 körül mind a ketten ugyanannyit kerestek.A futamgyőzelemért járt plusz pénz,amit azért nem lehet évi 20-25 milliónak venni.

guide
#54 guide 2016. február 26. 13:16  
Zasalamel:
Egyébként nem az a feltűnő h milyen magas fizuja van Haminak, hanem sokkal inkább az h Rosbinak van ilyen alacsony. Még Kimi is majdnem duplaannyit kap még ilyen gyatra teljesítrménye mellett is. Erre próbállak rávilágítani h Rosbi pr értéke konvergál a nullához, egyszerűen alig van ember aki kíváncsi rá.

Kimi különleges,őt nagyon sokan szeretik!Egyébként én bízok benne,szerintem az idén sokkal jobb lesz,mert a kocsi eleje még inkább a kedvére van.Eltudom képzelni,hogy veri Sebet,mert neki az autó hátsó része fontosabb,arról meg egyenlőre hallgatnak.

Szerintem Rosberget is feltudták volna építeni piárszempontból.Csak hát ott volt előtte a 4 évig tartó Vettel időszak.Még egy német,aki dominál nem lett volna túl szerencsés.

Balrog
#53 Balrog 2016. február 26. 09:49  
guide:
Elismerem,hogy a Red Bullnál történtek érdekes dolgok.Vettel volt a kedvenc,majd kiesett a kosárból.De azért a helyedben elgondolkoznék azon,hogy ha olyan nagy az egyenlőség a Mercinél,akkor miért keres Hamilton 31+10 millió bónuszt,Rosberg meg 15,5 milliót. Az RB-nél talán csak az utolsó évben keresett többet Vetttel,mint Webber és az a "minden második futamon felgyullad" a kettes számú pilóta autója sem igaz.2013-tól eltekintve kb egálban voltak a műszaki hibák szempontjából.

Ezt azért kár felhozni, mert a Red Bull eleve más filozófiát követ a bérezésnél, a pilóták teljesítménybónuszokat kapnak a relatíve alacsony alapfizetésükhöz, az eredményeik alapján. A végeredmény valószínűleg náluk is ugyanolyan aránytalan volt Seb - Webbo viszonylatban is.

Zasalamel
#52 Zasalamel 2016. február 26. 09:06  
guide:
Szerintem meg kell.Ha egy csapat ugyanazért a munkáért az egyik pilótának majdnem háromszor annyit fizet,mint a másiknak,akkor az kérdéseket vet fel. Hamilton hozza a hírnevet,szponzorokat,szurkolókat a Mercinek,vele akarnak nyerni,rá alapoznak!Ne érts félre,őt tartom a jobb pilótának,mint ahogy Vettel is jobb volt Webbernél.A különbség az,hogy Rosberg rendkívül intelligens és nem csinál nyilvános balhét,mint Webber.Sőt pont Hamilton az,aki hajlamos a vádaskodásra!Igaz, Rosberg mellett nem is állna a közvélemény és a sajtó támogatására sem számíthat úgy,mint Ham.Az is tény,hogy a Mercinél is sokkal okosabban kezelik a helyzetet. Nekem eddig ez volt a benyomásom.Várom,hogy az idén meggyőzzenek az ellenkezőjéről.

Egyébként nem az a feltűnő h milyen magas fizuja van Haminak, hanem sokkal inkább az h Rosbinak van ilyen alacsony. Még Kimi is majdnem duplaannyit kap még ilyen gyatra teljesítrménye mellett is. Erre próbállak rávilágítani h Rosbi pr értéke konvergál a nullához, egyszerűen alig van ember aki kíváncsi rá.

Utoljára módosítva: 2016. február 26. 09:09

guide
#51 guide 2016. február 26. 08:47  
Zasalamel:
A fizetésükből nem kéne következtetni, Hamiltont átakarták csábítani a mercihez még 2013-ban onnantól már megvolt a különösen magas fizu, aztán rátett még lapáttal h 2 vb címet húzott be velük.

Szerintem meg kell.Ha egy csapat ugyanazért a munkáért az egyik pilótának majdnem háromszor annyit fizet,mint a másiknak,akkor az kérdéseket vet fel.

Hamilton hozza a hírnevet,szponzorokat,szurkolókat a Mercinek,vele akarnak nyerni,rá alapoznak!Ne érts félre,őt tartom a jobb pilótának,mint ahogy Vettel is jobb volt Webbernél.A különbség az,hogy Rosberg rendkívül intelligens és nem csinál nyilvános balhét,mint Webber.Sőt pont Hamilton az,aki hajlamos a vádaskodásra!Igaz, Rosberg mellett nem is állna a közvélemény és a sajtó támogatására sem számíthat úgy,mint Ham.Az is tény,hogy a Mercinél is sokkal okosabban kezelik a helyzetet.

Nekem eddig ez volt a benyomásom.Várom,hogy az idén meggyőzzenek az ellenkezőjéről.

Utoljára módosítva: 2016. február 26. 08:49

hammertime
#50 hammertime 2016. február 26. 08:21  
Zasalamel:
A fizetésükből nem kéne következtetni, Hamiltont átakarták csábítani a mercihez még 2013-ban onnantól már megvolt a különösen magas fizu, aztán rátett még lapáttal h 2 vb címet húzott be velük.

Igen, plusz sokkal nagyobb a marketing értéke -> nem csak többe kerül, többet is hoz a csapatnak. A sztárfocisták sem azért kerülnek annyiba, mert annyival jobban fociznak.

Zasalamel
#49 Zasalamel 2016. február 26. 07:25  
guide:
Elismerem,hogy a Red Bullnál történtek érdekes dolgok.Vettel volt a kedvenc,majd kiesett a kosárból.De azért a helyedben elgondolkoznék azon,hogy ha olyan nagy az egyenlőség a Mercinél,akkor miért keres Hamilton 31+10 millió bónuszt,Rosberg meg 15,5 milliót. Az RB-nél talán csak az utolsó évben keresett többet Vetttel,mint Webber és az a "minden második futamon felgyullad" a kettes számú pilóta autója sem igaz.2013-tól eltekintve kb egálban voltak a műszaki hibák szempontjából.

A fizetésükből nem kéne következtetni, Hamiltont átakarták csábítani a mercihez még 2013-ban onnantól már megvolt a különösen magas fizu, aztán rátett még lapáttal h 2 vb címet húzott be velük.

Utoljára módosítva: 2016. február 26. 07:26

guide
#48 guide 2016. február 25. 23:37  
Masters_Of_Hardcore:
Nyilván valóan változatosabb dobogók voltak, de nem is voltak olyan bonyolult Power Unit-ok mint most. így nehezebb megoldani azt hogy néha mások is odaférjenek. Egyébként sose mondtam hogy kellemes a Mercedes taktikája, de az hótziher hogy a Red Bull pár futam kivételével szinte mindíg valami szart adott a második pilótája alá. volt is kitől tanulniuk. Sőt tovább megyek, 14-ben pont az alá a pilóta alá raktak állandóan szar autót. Hol itt a fair play? 1 autóval 4 éven át győzni tudni hogy ugyanaz fog nyerni, sehol nem izgalmasabb mint amikor egy csapat mindkét versenyzőjét hagyja egymás nyakába akaszkodni. Persze a taktika az egy dolog, de nem is látsz olyat hogy mindem második futamon felgyullad és mindíg ugyanaz a Mercedes... ügye?

Elismerem,hogy a Red Bullnál történtek érdekes dolgok.Vettel volt a kedvenc,majd kiesett a kosárból.De azért a helyedben elgondolkoznék azon,hogy ha olyan nagy az egyenlőség a Mercinél,akkor miért keres Hamilton 31+10 millió bónuszt,Rosberg meg 15,5 milliót.
Az RB-nél talán csak az utolsó évben keresett többet Vetttel,mint Webber és az a "minden második futamon felgyullad" a kettes számú pilóta autója sem igaz.2013-tól eltekintve kb egálban voltak a műszaki hibák szempontjából.

Utoljára módosítva: 2016. február 25. 23:45

f1m12
#47 f1m12 2016. február 25. 21:39  
Masters_Of_Hardcore:
Nyilván valóan változatosabb dobogók voltak, de nem is voltak olyan bonyolult Power Unit-ok mint most. így nehezebb megoldani azt hogy néha mások is odaférjenek. Egyébként sose mondtam hogy kellemes a Mercedes taktikája, de az hótziher hogy a Red Bull pár futam kivételével szinte mindíg valami szart adott a második pilótája alá. volt is kitől tanulniuk. Sőt tovább megyek, 14-ben pont az alá a pilóta alá raktak állandóan szar autót. Hol itt a fair play? 1 autóval 4 éven át győzni tudni hogy ugyanaz fog nyerni, sehol nem izgalmasabb mint amikor egy csapat mindkét versenyzőjét hagyja egymás nyakába akaszkodni. Persze a taktika az egy dolog, de nem is látsz olyat hogy mindem második futamon felgyullad és mindíg ugyanaz a Mercedes... ügye?

nem látok, sőt, egyenlően állnak problémák terén, de eleget olvasom. Hamiltonnak belegázolnak a lelkébe, máris feltámad a világ. le se kell, h fulladjon. megy a rinya ezerrel. hogy Rosberget tolják

azt meg te sem gondoltad komolyan, h a két mercis egymás nyakába akaszkodik....nevetséges. de élek egy hasonlattal, amit tőled vettem: ha egymáshoz netalán közel kerülnek, pont úgy lehet tudni, ki győz, ma RB éra alatt tudtad/tudtuk, ki fog

f1m12
#46 f1m12 2016. február 25. 21:34  
Masters_Of_Hardcore:
Engem sem érdekelt volna, hogy 4x egymás után Vettel hogy sétagaloppozik, mégis megetetik az emberrel. Akkor most viseld szó nélkül, hogy a te kedvenced is veszít. Vagy olyanoknak írj kívánságokat, akik tudnak is tenni ez ellen. Ecclestone stb... Sajna amúgy tényleg jobb lenne egy változatos F1 ahol minden évben más nyer.. dehát a háttérpolitika úgy látszik nem igazán veszi ezt figyelembe.

nem annyira érdekel, h Vettel veszít. nagyon jónak találtam a tavalyi szezonját, bárki bármit mond. ha vettel sétagaloppozik, akkor a behozhatatlan, egyértelmű mostani dominanciát mire véled? akkor hányan nyertek időmérőt? és futamot? össze sem hasonlítható a kettő, ezt te is tudod, de a legkönnyebb az, ha úgy teszel, mintha....
nincs harc. nem az a gond, h nem nyer minden évben más. sőt, nem is az, hanem a lehetőség rá sincs meg. és ha a nagyon okosak nem tudják megoldani, pont én fogom, ha írok xy nak :))))

F1890
#45 F1890 2016. február 25. 21:23  
Masters_Of_Hardcore:
savanyú a szőlő... legalább érzed te is mennyire. :)

én mért érezném? engem mondtam nem izgat a merci 234234 vb címe, már 2 éve beletörődtem. jobban zavar az h az egyetlen méltó riválisukat visszafogják (rb) és az h a honda tönkrevágja a mclarent. úgyh ne magadból indulj ki légyszíve

Masters_Of_Hardcore
#44 Masters_Of_Hardcore 2016. február 25. 21:17  
F1890:
ne fárassz. pont a te "fajtád" volt a legnagyobb rinyagép a vettel korszakban, a kedvenceddel együtt.igaz h 2 kurvaizgalmas évet nyert meg vettel a másik 2 sétagalopp volt. merci éra alatt ilyenről sztem nem beszélhetünk még h izgalmas év

savanyú a szőlő... legalább érzed te is mennyire. :)

Masters_Of_Hardcore
#43 Masters_Of_Hardcore 2016. február 25. 21:16  
f1m12:
de így legalább volt esélye a többinek, mert gyakorlatilag csak egy RB kellett legyőzni, és a dobogó is jobban kiadó volt. tehát még jól is jártunk. az impotens taktikáról nem is beszélve....ja nem, bocs, az a Merci, gondoskodik arról, h a pilótái nehogy találkozzanak a versenypályán

Nyilván valóan változatosabb dobogók voltak, de nem is voltak olyan bonyolult Power Unit-ok mint most. így nehezebb megoldani azt hogy néha mások is odaférjenek.
Egyébként sose mondtam hogy kellemes a Mercedes taktikája, de az hótziher hogy a Red Bull pár futam kivételével szinte mindíg valami szart adott a második pilótája alá. volt is kitől tanulniuk. Sőt tovább megyek, 14-ben pont az alá a pilóta alá raktak állandóan szar autót. Hol itt a fair play? 1 autóval 4 éven át győzni tudni hogy ugyanaz fog nyerni, sehol nem izgalmasabb mint amikor egy csapat mindkét versenyzőjét hagyja egymás nyakába akaszkodni. Persze a taktika az egy dolog, de nem is látsz olyat hogy mindem második futamon felgyullad és mindíg ugyanaz a Mercedes... ügye?

F1890
#42 F1890 2016. február 25. 21:15  
Masters_Of_Hardcore:
Engem sem érdekelt volna, hogy 4x egymás után Vettel hogy sétagaloppozik, mégis megetetik az emberrel. Akkor most viseld szó nélkül, hogy a te kedvenced is veszít. Vagy olyanoknak írj kívánságokat, akik tudnak is tenni ez ellen. Ecclestone stb... Sajna amúgy tényleg jobb lenne egy változatos F1 ahol minden évben más nyer.. dehát a háttérpolitika úgy látszik nem igazán veszi ezt figyelembe.

ne fárassz. pont a te "fajtád" volt a legnagyobb rinyagép a vettel korszakban, a kedvenceddel együtt.igaz h 2 kurvaizgalmas évet nyert meg vettel a másik 2 sétagalopp volt. merci éra alatt ilyenről sztem nem beszélhetünk még h izgalmas év

guide
#41 guide 2016. február 25. 21:14  
Masters_Of_Hardcore:
Engem sem érdekelt volna, hogy 4x egymás után Vettel hogy sétagaloppozik, mégis megetetik az emberrel. Akkor most viseld szó nélkül, hogy a te kedvenced is veszít. Vagy olyanoknak írj kívánságokat, akik tudnak is tenni ez ellen. Ecclestone stb... Sajna amúgy tényleg jobb lenne egy változatos F1 ahol minden évben más nyer.. dehát a háttérpolitika úgy látszik nem igazán veszi ezt figyelembe.

Mit etettek meg??:D

guide
#40 guide 2016. február 25. 21:13  
f1m12:
de így legalább volt esélye a többinek, mert gyakorlatilag csak egy RB kellett legyőzni, és a dobogó is jobban kiadó volt. tehát még jól is jártunk. az impotens taktikáról nem is beszélve....ja nem, bocs, az a Merci, gondoskodik arról, h a pilótái nehogy találkozzanak a versenypályán

Az RB 1,5 évig volt "legyőzhetetlen",ez már a Mercinél túl is van teljesítve.Nyerhetnek,de legalább szoros küzdelemben,ne úgy,hogy mindenkit megaláznak.

Masters_Of_Hardcore
#39 Masters_Of_Hardcore 2016. február 25. 21:11  
f1m12:
hol érdekel engem, mi volt? az a múlt. nem azt kell átélni, hanem ami jön. és ami jön, hát, tömény izgalom.....

Engem sem érdekelt volna, hogy 4x egymás után Vettel hogy sétagaloppozik, mégis megetetik az emberrel. Akkor most viseld szó nélkül, hogy a te kedvenced is veszít. Vagy olyanoknak írj kívánságokat, akik tudnak is tenni ez ellen. Ecclestone stb...
Sajna amúgy tényleg jobb lenne egy változatos F1 ahol minden évben más nyer.. dehát a háttérpolitika úgy látszik nem igazán veszi ezt figyelembe.

f1m12
#38 f1m12 2016. február 25. 21:07  
Masters_Of_Hardcore:
és van egy csapat akinél rosberg autójában a KERS folyton lerohat.. óóóó nem.. az Webberé volt! bakker.... :DDDDDD

de így legalább volt esélye a többinek, mert gyakorlatilag csak egy RB kellett legyőzni, és a dobogó is jobban kiadó volt. tehát még jól is jártunk. az impotens taktikáról nem is beszélve....ja nem, bocs, az a Merci, gondoskodik arról, h a pilótái nehogy találkozzanak a versenypályán

f1m12
#37 f1m12 2016. február 25. 21:04  
Masters_Of_Hardcore:
Persze ilyen még sosem volt a csúnya gonosz mercedes dominancia előtt..

hol érdekel engem, mi volt? az a múlt. nem azt kell átélni, hanem ami jön. és ami jön, hát, tömény izgalom.....

Enveblo
#36 Enveblo 2016. február 25. 20:50  
Lewisthebest:
2010-ben pl Vettelnek sokkal több technikai gondja volt mégis ő lett a vb :D Ezek az összeesküvéses elméletek általában minden domináns csapatnál előjönnek, hogy a retardáltak tudjanak min csámcsogni. A Mercinél is ugyanez megy 2014-ben a Lewis drukkerek már felakarták gyújtani a Mercedes garázst mert az évad első felében 2x is 30 pontról kellett visszajöjjön technikai gondok miatt. Tavaly meg már az ellendrukkerek háborogtak, hogy Rosberg EGYEL(!) többször kiesett.. : D

ki beszélt itt 2010-ről? 4 év volt

Enveblo
#35 Enveblo 2016. február 25. 20:49  
Masters_Of_Hardcore:
és van egy csapat akinél rosberg autójában a KERS folyton lerohat.. óóóó nem.. az Webberé volt! bakker.... :DDDDDD

hehe

Lewisthebest
#34 Lewisthebest 2016. február 25. 20:49  
Masters_Of_Hardcore:
és van egy csapat akinél rosberg autójában a KERS folyton lerohat.. óóóó nem.. az Webberé volt! bakker.... :DDDDDD

2010-ben pl Vettelnek sokkal több technikai gondja volt mégis ő lett a vb :D Ezek az összeesküvéses elméletek általában minden domináns csapatnál előjönnek, hogy a retardáltak tudjanak min csámcsogni. A Mercinél is ugyanez megy 2014-ben a Lewis drukkerek már felakarták gyújtani a Mercedes garázst mert az évad első felében 2x is 30 pontról kellett visszajöjjön technikai gondok miatt. Tavaly meg már az ellendrukkerek háborogtak, hogy Rosberg EGYEL(!) többször kiesett.. : D

guide
#33 guide 2016. február 25. 20:48  
F1890:
nemtom egyesek mért lepődnek meg h idén is a merci nyer :D 2014-ben lehetett számítani h ez 3-4 évig kifog tartani

Most már lassan közbeléphetne a FIA,mint az RB-nél.Például kicserélhetnék a Mercedes motorját egy Hondara:D

Masters_Of_Hardcore
#32 Masters_Of_Hardcore 2016. február 25. 20:42  
f1m12:
legalább lenne egy tökös csapattársa, de még az sem. vívhatnának harcot egymással, legalább ennyi legyen.a többinek kár a gőzért

és van egy csapat akinél rosberg autójában a KERS folyton lerohat..
óóóó nem.. az Webberé volt! bakker.... :DDDDDD

F1890
#31 F1890 2016. február 25. 20:41  

nemtom egyesek mért lepődnek meg h idén is a merci nyer :D 2014-ben lehetett számítani h ez 3-4 évig kifog tartani

Masters_Of_Hardcore
#30 Masters_Of_Hardcore 2016. február 25. 20:41  
f1m12:
már most tudjuk, ki lesz a világbajnok. semmi értelme a 2016-os idénynek

Persze ilyen még sosem volt a csúnya gonosz mercedes dominancia előtt..

Zasalamel
#29 Zasalamel 2016. február 25. 20:39  
ernike:
Nem a Sky becsülte elvileg mérnökök és tőlük tudja.

Jó akkor azok a mérnökök h becsülték meg azt az értéket.

ernike
#28 ernike 2016. február 25. 20:38  
Zasalamel:
Valahogy ezt a becslést érzem inkább reálisabbnak mint a sky számítását, bár érdekelne náluk h jöhetett ki ez a 2-3 tized.

Nem a Sky becsülte elvileg mérnökök és tőlük tudja.

Zasalamel
#27 Zasalamel 2016. február 25. 20:37  
guide:
A BBC-nél más számok jöttek ki.:D "Vettel az ultralágy gumival zárt az élen 1:22.810-zel, Rosberg a közepessel futott 1:24.867-et. A Pirelli szerint a két keverék között körönként 1,8-2,3 másodperces különbség lehet Barcelonában, és ha 2 másodperccel számolunk, a köridők pont azonosak. A Ferrari pilótája viszont egy háromkörös etapot teljesített, így valószínűleg csak annyi üzemanyagot vitt, amennyi ehhez szükséges volt, míg Rosberg összesen 17 kört töltött a pályán, ez 14 kör különbséget jelent. Az ebből adódó különbség átlagosan körülbelül 0,0525 másodperc körönként vagyis összesen nagyságrendileg 0,74 másodperc. A Mercedes valós előnye tehát akár 0,8 másodperc is lehet. A BBC által is kiszámított eredmény természetesen csupán becslés, és ennek egyik alapja a vélt üzemanyagmennyiség az autókban, amiről semmit sem tudunk, de nem valószínű, hogy bármelyikük is értelmetlenül sok benzint cipelt volna magával."

Valahogy ezt a becslést érzem inkább reálisabbnak mint a sky számítását, bár érdekelne náluk h jöhetett ki ez a 2-3 tized.

guide
#26 guide 2016. február 25. 20:36  
ernike:
"de nem valószínű, hogy bármelyikük is értelmetlenül sok benzint cipelt volna magával." Fogadjunk gplájv :D Pont az a lényege a plusz benzin cipelésnek hogy ők tudják mit mehetnének majdnem üres tankkal, de a többiek nem tudják mennyi benyával mented a kört. A RB is ment 1 vagy 2 körös időmérőszimet és 100% hogy nem annyira voltak tankolva.

Nem,ez az Origóról van,de külföldi oldalakon is olvastam.
Mondjuk az ultralággyal sokkal több kört nem is lett volna értelme kinn maradni,mert biztos nagyon elkoptak.

IcemanBen
#25 IcemanBen 2016. február 25. 20:35  
guide:
A BBC-nél más számok jöttek ki.:D "Vettel az ultralágy gumival zárt az élen 1:22.810-zel, Rosberg a közepessel futott 1:24.867-et. A Pirelli szerint a két keverék között körönként 1,8-2,3 másodperces különbség lehet Barcelonában, és ha 2 másodperccel számolunk, a köridők pont azonosak. A Ferrari pilótája viszont egy háromkörös etapot teljesített, így valószínűleg csak annyi üzemanyagot vitt, amennyi ehhez szükséges volt, míg Rosberg összesen 17 kört töltött a pályán, ez 14 kör különbséget jelent. Az ebből adódó különbség átlagosan körülbelül 0,0525 másodperc körönként vagyis összesen nagyságrendileg 0,74 másodperc. A Mercedes valós előnye tehát akár 0,8 másodperc is lehet. A BBC által is kiszámított eredmény természetesen csupán becslés, és ennek egyik alapja a vélt üzemanyagmennyiség az autókban, amiről semmit sem tudunk, de nem valószínű, hogy bármelyikük is értelmetlenül sok benzint cipelt volna magával."

Vettel is egy hosszabb etapban futott egy 1:24.9-es kört a közepesen. Hulk 1:23.1-et ment tegnap szuperlagyon. Van ott még tartalék bőven. Persze most muszály valamiről írniuk nekik is:D

ernike
#24 ernike 2016. február 25. 20:31  
guide:
A BBC-nél más számok jöttek ki.:D "Vettel az ultralágy gumival zárt az élen 1:22.810-zel, Rosberg a közepessel futott 1:24.867-et. A Pirelli szerint a két keverék között körönként 1,8-2,3 másodperces különbség lehet Barcelonában, és ha 2 másodperccel számolunk, a köridők pont azonosak. A Ferrari pilótája viszont egy háromkörös etapot teljesített, így valószínűleg csak annyi üzemanyagot vitt, amennyi ehhez szükséges volt, míg Rosberg összesen 17 kört töltött a pályán, ez 14 kör különbséget jelent. Az ebből adódó különbség átlagosan körülbelül 0,0525 másodperc körönként vagyis összesen nagyságrendileg 0,74 másodperc. A Mercedes valós előnye tehát akár 0,8 másodperc is lehet. A BBC által is kiszámított eredmény természetesen csupán becslés, és ennek egyik alapja a vélt üzemanyagmennyiség az autókban, amiről semmit sem tudunk, de nem valószínű, hogy bármelyikük is értelmetlenül sok benzint cipelt volna magával."

"de nem valószínű, hogy bármelyikük is értelmetlenül sok benzint cipelt volna magával." Fogadjunk gplájv :D

Pont az a lényege a plusz benzin cipelésnek hogy ők tudják mit mehetnének majdnem üres tankkal, de a többiek nem tudják mennyi benyával mented a kört. A RB is ment 1 vagy 2 körös időmérőszimet és 100% hogy nem annyira voltak tankolva.

Utoljára módosítva: 2016. február 25. 20:37

guide
#23 guide 2016. február 25. 20:26  

A BBC-nél más számok jöttek ki.:D
"Vettel az ultralágy gumival zárt az élen 1:22.810-zel, Rosberg a közepessel futott 1:24.867-et. A Pirelli szerint a két keverék között körönként 1,8-2,3 másodperces különbség lehet Barcelonában, és ha 2 másodperccel számolunk, a köridők pont azonosak.

A Ferrari pilótája viszont egy háromkörös etapot teljesített, így valószínűleg csak annyi üzemanyagot vitt, amennyi ehhez szükséges volt, míg Rosberg összesen 17 kört töltött a pályán, ez 14 kör különbséget jelent. Az ebből adódó különbség átlagosan körülbelül 0,0525 másodperc körönként vagyis összesen nagyságrendileg 0,74 másodperc. A Mercedes valós előnye tehát akár 0,8 másodperc is lehet.

A BBC által is kiszámított eredmény természetesen csupán becslés, és ennek egyik alapja a vélt üzemanyagmennyiség az autókban, amiről semmit sem tudunk, de nem valószínű, hogy bármelyikük is értelmetlenül sok benzint cipelt volna magával."

hammertime
#22 hammertime 2016. február 25. 20:21  
Zasalamel:
Sztem csak szimplán fokozni akarja az izgalmat, ugyanúgy tippel mint mi, nincs semmi amivel alátudná ezt támasztani, vagyis de azt már tudjuk h a merci sima 1 erő lesz. Ráadásul még az se 100% h a ferka lesz a 2 erő.

Nem Ted találta ki, mérnökök mondták neki.

Zasalamel
#21 Zasalamel 2016. február 25. 20:06  
ernike:
Itt van a Tedes videó. http://www.skysports.com/f1/news/12430/10179321/conclusions-from-f1-pre-season-testing-and-lessons-from-barcelona Azt állítja hogy jelenleg mérnökök szerint benzin és gumikorrekcióval a Ferrari lemaradása versenykörülmények között 2 tized, kvalin 3 tized.

Sztem csak szimplán fokozni akarja az izgalmat, ugyanúgy tippel mint mi, nincs semmi amivel alátudná ezt támasztani, vagyis de azt már tudjuk h a merci sima 1 erő lesz. Ráadásul még az se 100% h a ferka lesz a 2 erő.

Utoljára módosítva: 2016. február 25. 20:15

Balrog
#20 Balrog 2016. február 25. 20:05  

Nyilván ezt a jelenlegi idők alapján számolják, tehát az nincs benne, hogy jelenleg ki hány százalékon körözget. Ugyanígy a Force India is a harmadik helyre hozta ki saját magát az erősorrendben az eddigi idők alapján, de azért ez még változhat jövő héten, majd meglátjuk. Williams se mutatott még szokás szerint semmit pl.

ernike
#19 ernike 2016. február 25. 20:03  

Itt van a Tedes videó.

http://www.skysports.com/f1/news/12430/10179321/conclusions-from-f1-pre-season-testing-and-lessons-from-barcelona

Azt állítja hogy jelenleg mérnökök szerint benzin és gumikorrekcióval a Ferrari lemaradása versenykörülmények között 2 tized, kvalin 3 tized.

guide
#18 guide 2016. február 25. 20:00  
IcemanBen:
Az első vagy az utolsó szektorban?:D

.:DDD

Timad
#17 Timad 2016. február 25. 19:53  
Zasalamel:
2-3 tized? Akkro tuti befogok baszni arra a napra... :D

Ebben már benne van Vettel 8 tizede, vagy Raikönnen -4 tizede?

cybergyerek
#16 cybergyerek 2016. február 25. 19:52  
IcemanBen:
Az első vagy az utolsó szektorban?:D

:D

f1m12
#15 f1m12 2016. február 25. 19:49  
ernike:
Akkor a seggemet a földhöz csapkodnám örömömben :D

ebben mind kiegyeznénk, de komolyan mondom, nem láttam, nem érzek semmi olyat, ami ezt alátámaszthatná, v legalább egy kis reményt adna. semmi. lehangoló

IcemanBen
#14 IcemanBen 2016. február 25. 19:48  
Balrog:
Ted azt mondja, a mérnökök szerint 2-3 tized lemaradása lehet a Ferrarinak.

Az első vagy az utolsó szektorban?:D

Zasalamel
#13 Zasalamel 2016. február 25. 19:46  
Balrog:
Ted azt mondja, a mérnökök szerint 2-3 tized lemaradása lehet a Ferrarinak.

2-3 tized? Akkro tuti befogok baszni arra a napra... :D

Wolverine
#12 Wolverine 2016. február 25. 19:44  
Balrog:
Ted azt mondja, a mérnökök szerint 2-3 tized lemaradása lehet a Ferrarinak.

Na hát akkor mire fel ez a pánikhangulat? Tavaly a teszteken 8 tized volt a hátrány. Ha mosttényleg csak 2-3 tized az semmi annak fényében hogy a Merci már egy eléggé tökélyre fejlesztett autó, a Ferrari meg elég kezdetleges lehet.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”