„Versenyzünk vagy pingpongozunk?”

írta: M4Sport
2016. május 19. 20:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull örömmámorban úszott, Romain Grosjean ismét autójára, Sebastian Vettel pedig az egyik vetélytárs agresszív stílusára panaszkodott – az ESPN és a Fomula1.com segítségével ismét összegyűjtöttük a hétvége legjobb rádiós üzeneteit.

„Ez egyszerűen vezethetetlen. Azt csinálsz, amit akarsz, de szerintem valamit itt elb***tunk” – újabb szabadedzés, újabb megjegyzés Grosjeantól. Mivel a francia hosszú ideje panaszkodik már, a csapat pedig küzd a beállításokkal, a futam utáni teszten egy új karosszériát is kipróbáltak bízva abban, hogy megoldódnak a problémák, melyek hetek óta hátráltatják munkájukat.

„Ez nagyszerű volt haver, harmadik hely. Kiváló kör.” – „Ha-ha-ha-haaaaaa. Húúúúúúúúú!!!” – „Ez egyszerűen varázslatos volt.” – Daniel Ricciardo a Ferrari kettősét és az első két szakaszban remeklő csapattársát is leelőzte az időmérő utolsó szakaszában, mégpedig pályafutása egyik legjobb körével. Nem meglepő tehát, hogy azonnal kitört belőle az öröm, és az sem, hogy a csapat vezetősége is elhalmozta dicsérettel.

„Ez nagyszerű, nem? Ha-ha! Épp most előzött le Haryanto. Takarítsátok el azt az autót az útból, mert időt fogunk veszíteni. Tudom, hogy ő azt hiszi, gyors, de nem az” – a verseny felénél furcsa élményben volt része Jenson Buttonnak, aki finoman jelezte az FIA versenyigazgatójának, Charlie Whitingnak, hogy a Manor indonéz újonca bizony akadályozza haladását, ezért nem ártana, ha szólnának neki, hogy álljon félre az útból.

„Kék zászlóznak, mert Ricciardo van mögöttem. Ő vezeti a versenyt, de alig látom a tükrömben” – ismét a lekörözés problémája; a Renault újonca, Jolyon Palmer nem értette, hogyan engedhetne el autót, amit nem is lát a pályán…

Jenson Button„A fékponton össze-vissza mozog, és ez veszélyes!” – „Értettük, Marcus” – „Csapattársak vagyunk, gyerünk már!” – a Spanyol Nagydíj nem a csapattársak közötti egyetértésről szól. A Mercedes pilótái ütköztek, akárcsak a Renault kettőse, de a Haas és a Sauber is átélt legalább egy ijesztő pillanatot. Az utóbbi miatt Marcus Ericsson is felemelte hangját, aki egy cseppet sem volt elégedett a márkatárs, Felipe Nasr védekezésével, amikor az első kanyarban próbált előzni.

„B*** meg! Ha nem tudom elkerülni, akkor egyenesen belerohant volna az autómba. Most komolyan, versenyzünk vagy pingpongozunk?” – úgy tűnik, nem telik el úgy versenyhétvége, hogy Vettel ne „találkozna” valamelyik Red Bull-os versenyzővel. Ezúttal a korábbi csapattárs, Daniel Ricciardo (az első kanyarban akart előzni) manővere dühítette fel a négyszeres világbajnokot.

„Igen, igen!” – „Hihetetlen, Max. Hihetetlen! Max Verstappen, futamgyőztes vagy! Fantasztikus. Micsoda debütálás. Fantasztikus. Remek, remek munka!” – „Köszönöm szépen, Christian” – „Max, fantasztikusan óvtad ezt a szett gumit. Minden elismerésem.” – „Az utolsó tíz körben már olyan volt, mintha jégen vezetnék. Hihetetlen” – így köszöntötte a Red Bull a Forma–1 történetének legfiatalabb futamgyőztesét a befutó után, Verstappen pedig alig hitte el, hogy ő ért célba elsőként…

Max Verstappen

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

12016.10.22. 13:58

Wolff reagált Brawn kijelentésére

Nem haragszik a korábbi technikai igazgatóra

02016.10.22. 13:47

Vettelről lepereg a kritika

Montezemolo szerint a Ferrarinak nagyon is rá van szüksége