Verstappen – „az évszázad tehetsége” vagy csak mázlista győztes?

írta: M4Sport
2016. május 18. 17:08
FOTÓ: ©xpbimages.com

Van, aki máris a korszak legnagyobb tehetségének nevezte, mások szerint most inkább csak szerencséje volt – egy biztos, Max Verstappen teljesítménye mellett győzelme után már semmiképp sem lehet csak úgy szó nélkül elmenni.

Öt nagyobb esélyese is volt a vasárnapi Spanyol Nagydíjnak, a futamot mégis Max Verstappen nyerte. A győzelem legfőbb várományosai, Nico Rosberg és Lewis Hamilton már a rajt után kiütötték egymást a küzdelemből; Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel egymást hajszolta bele a hátrányosabb stratégiába, míg Kimi Räikkönennek hiába volt gyorsabb a Ferrarija, egyszerűen képtelen volt a Red Bull elé kerülni.

A versenyt követően Christian Horner csapatfőnök a higgadtságot és magabiztosságot nevezte Verstappen legfőbb és egyben legmegdöbbentőbb fegyverének, mely végül a győzelmet hozta meg számára.

De vajon kivívta, vagy inkább az ölébe hullt?

Így is, úgy is lehet szemlélni, egyvalamit azonban nehéz elvitatni: az ifjú holland felkészültségből jelesre vizsgázott, hibátlan teljesítményt nyújtott, ráadásul újfent bizonyította, elképesztő gyorsasággal képes alkalmazkodni az egyes autók közti különbségekhez – legyen szó akár F3 és F1 átmenetéről vagy a Toro Rossóról a Red Bullra váltásról. Aztán hogy ez most éppen győzelmet, s nem mondjuk egy 3. vagy 5. helyet hozott számára, már csak abban eredményezett különbséget, mekkorát szólt Red Bull-os bemutatkozása.

A kalapemelést ugyanakkor így is, úgy is megérdemli.

Hollandiában persze nem álltak meg ennyinél. A fapapucsos nemzet először ünnepelhetett Forma–1-es győzelmet, s emiatt az eufória határtalanná vált náluk. Még futballmeccseken is Verstappen nevét skandálta a közönség, írtak hozzá már a nagy tettet dicsőítő himnuszt is, sokan pedig egyszerűen sírva fakadtak a nagy győzelem pillanataiban.

Max Verstappen

„Ilyen még nem volt, és soha nem is lesz”

Niki Lauda, a Mercedes tanácsadója sem fogta vissza magát, amikor dicséretről volt szó. „A motorsportban még soha nem láttam olyat, hogy valaki egyik pillanatról a másikra átüljön egy autóba, és máris megnyerje vele a versenyt. Ilyen még nem volt, és soha nem is lesz” – nyilatkozta a német RTL-nek.

Azt is kiemelte, hogy a fiából érett versenyzőt faragó édesapának, Josnak legalább akkora elismerés jár, mint a friss futamgyőztesnek. „Alapvetően én ellenzője vagyok annak, hogy az apák ott legyenek a fiukkal a garázsban, mivel így nem tudnak alkalmazkodni, nem fejlődhet a saját személyiségük. De Jos mindent jól csinál, és ez hihetetlen teljesítmény részéről. Ő tette olyan stabillá, hogy ennyire könnyedén vezetni tudjon egy versenyt. Ez az apa érdeme. Ez a fiú egy szenzáció!”

Lauda persze a fölfedező Helmut Markónak bókolt egy sort. „Helmut megérdemli ezt a sikert. Ő hozta a juniorcsapatba Verstappent, és a legjobb időben vitte tovább. Ezzel a győzelemmel Max most mindent visszaadott neki.”

Max Verstappen

Szerencsefaktor

Persze vannak, akik a nagy ünneplés közepette arra figyelmeztetnek, nem szabad elmenni pár részlet mellett, mely ezúttal igencsak nagy szerepet játszott Verstappen mennybe menetelében. „Minden tökéletesen összejött, ő pedig kihasználta a helyzetet. Mindent jól csinált” – nyilatkozta a Motorsport-Totalnak Jacques Villeneuve. Majd felhívta a figyelmet: „Az időmérő utolsó körében nem tudott mindent kihozni az autóból. A csapattársánál fél másodperccel lassabb volt. Ezúttal ez csupán egyetlen helyezést jelentett közöttük, de normál esetben jóval hátrébb végezhetett volna. Szóval valóban minden összejött neki.”

Villeneuve szerint Ricciardo is nyerhetett volna, ha csapata nem rontja el a taktikáját. „Miért kapott Ricciardo a Red Bulltól egy másfajta stratégiát, mi volt ennek az oka? Miért vették el tőle a győzelmet?” – tette föl a kérdést.

Ettől függetlenül azt persze ő is elismeri, a holland személyében Daniel Ricciardo emberére talált. Az ausztrálnak most csipkednie kell magát, mert hasonló helyzet kezd kibontakozni, mint 2014-ben, amikor ő tréfálta meg Sebastian Vettelt. „Most fordított helyzet alakulhat ki. És a mosolya már nem sokat fog segíteni neki” – figyelmeztette a háromszoros futamgyőztest.

Daniel Ricciardo

A gyors siker még nem örök siker

A Verstappent a múlt évben monacói balesete kapcsán többször is bíráló Felipe Massa mindeközben ugyancsak elismerően szólt a 18 esztendős tehetségről. „Max Verstappen mindig is bizonyította, hogy gyors – még amikor csak úton volt a Forma–1-be, majd megérkezése után is. Néha láthattuk rajta a 18 évesek túllelkesedését, ami hibákhoz vezetetett, de a pályán nyújtott teljesítménye kapcsán sosem lehettek kétségeink. És most, amikor először ülhetett a Red Bullba, amely autó dobogóra esélyes, máris nyerni tudott. Nyilvánvaló, hogy szerencséje volt, hiszen jobb volt a stratégiája, mint Daniel Ricciardóé, de még így is nagyszerűen versenyzett” – értékelte a brazil a Motorsport hasábjain ellenfele teljesítményét.

Majd azért hozzátette, érdemes óvatossággal kezelni a gyorsan jött sikert – az még akár vissza is üthet. „A nagy bajnokok is hasonló teljesítményt nyújtottak a múltban, de Maxnak most egy újabb meghatározó időszak következik a karrierjében: bizonyítania kell, hogy amit Spanyolországban nyújtott, arra rendszeresen képes. Verstappen sikere most egy szép történet az F1-ben, de ha mondjuk jön három verseny, amelyeken hibázik, máris visszaüthet a nagy felhajtás. Nem kívánom neki, hogy ez történjen, de ebben a sportban gyorsan változhatnak a dolgok.”

A Red Bull F1-be még be nem került utánpótlás-versenyzője, Pierre Gasly eközben rámutatott, más szemszögből is fontos volt Verstappen győzelme. „Én köszönetet mondtam neki, mert jó az ifjú versenyzők számára, ha valaki megmutatja, hogy már a korábbinál jóval fiatalabban is nyújthatunk jó teljesítményt. Számunkra fontos, hogy a kevés tapasztalattal rendelkezők is bizonyítják ezt” – magyarázta a francia.

Max Verstappen

És mivé válhat még?

Akárhogy is, Verstappen már bizonyította, nagyon is van helye az F1 egyik élcsapatánál. De az útnak még mindig csak az elején jár. Így látja ezt egykori pártfogója, Frits van Amersfoort is, aki szerint nem is kérdés, hogy honfitársa nagyon messzire jut még a királykategóriában. „Kivételes srác, az elmúlt évtized egyik legnagyobb tehetsége. A bennfentesek számára már tíz évvel ezelőtt nyilvánvaló volt ez, amikor még csak gokartozott” – nyilatkozta a holland 2014-es F3-as csapatfőnöke a BBC-nek. „Mindenki tudta, hogy egy briliáns tehetség érkezik, és csak az idő kérdése, mikor lesz belőle bajnok. Nekem semmi kétségem efelől.”

„Már akkor képes volt beszámolni az autó viselkedéséről, mielőtt még megérkezett volna hozzánk. Max briliánsan irányítja az autót, és nagyon jól érzi, mikor gyors és mikor nem. Ez versenyzőként rendkívül nehéz, mert itt csupán tizedekről beszélünk körönként. És emiatt nehéz megmondani, gyors vagy-e vagy sem.”

Nos, kívülállóként már egyáltalán nem ilyen nehéz: Max Verstappen gyors, ahogy pályafutása is.

Oszd meg!

30 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#30 albutr 2016. május 22. 20:36  

egy biztos hogy ezt a rekordot nehéz lesz megdönteni.

Utoljára módosítva: 2016. május 22. 20:37

guide
#29 guide 2016. május 19. 14:05  

Milyen lesz az f1 jövője,ha Verstappen valóban különleges?Ha kiderül,hogy 2-3 tizeddel gyorsabb a mai top pilótáknál,kellően agresszív,kiválóan előz,nagyszerűen védekezik,megfelelően kezeli a gumikat és Newey készít számára egy rakétát? És a srác még vagy 20 évig itt lesz!:D

Bocsánat a Schumi fanoktól,de megkönnyebbültem,amikor szögre akasztotta a lantot.Jelenleg van pár kiemelkedő képességű pilóta,akiknek a szurkolói jókat vitatkozgatnak arról,hogy melyikük a jobb.Tudom,hogy még túl korai erről beszélni,de ijesztő belegondolni,mi lenne,ha egy pilóta dominálna hosszú-hosszú éveken keresztül.

Zasalamel
#28 Zasalamel 2016. május 19. 08:16  
trialboj:
Már előttem leírták, de én is azt mondanám hogy megőrülni még nem kellene, mert volt egy igazán látványtalan, de magabiztos győzelme, az első futamán az új autóval. Minden szerencsekártyát kijátszott ezen a futamon, és be is jöttek, persze a végén stabilan kellett autózzon és nem ingott meg egyszer sem, szóval aki ezek után becsmérli a tehetségét az nem akarja látni ami nyilvánvaló. DE, nem ártana várni még jó pár futamot, amíg egyáltalán felmerül a késztetés, hogy meggondoljuk, érdemes-e a valaha volt legnagyobbakhoz hasonlítani. Továbbá az tényleg fura hogy ő idén a második pilóta aki átült egy elvileg ismeretlen autóba, kitolta a szemét és megverte a csapattársát, aki már évek óta ismeri és versenyez abban az autóban.... Annak ellenére hogy rengeteg kapcsoló meg beállítási mód van amit tudniuk kell, az autók vezetése nem tűnik túl komoly feladatnak, pedig ez az egész cirkusz arról kellene szóljon hogy ki tud/mert elmenni a határokig anélkül hogy túltolja.

Látványtalan? Nem tom te mit néztél, de ez a győzelem többet ér, mintha egy merci 40 sec előnnyel behúz egy futamot. Végig határon kellett autóznia, végig figyelnie kellett a kigyorsításra, h maga mögött tartson egy gyorsabb autót. Megnézném hány fiatal pilóta tudta volna kezelni ezt a fajta nyomást.

Persze ettől függetlenül még bizonyítania kell, de első RB-os versenyén eddig ez profi munka.

trialboj
#27 trialboj 2016. május 19. 08:09  

Már előttem leírták, de én is azt mondanám hogy megőrülni még nem kellene, mert volt egy igazán látványtalan, de magabiztos győzelme, az első futamán az új autóval.

Minden szerencsekártyát kijátszott ezen a futamon, és be is jöttek, persze a végén stabilan kellett autózzon és nem ingott meg egyszer sem, szóval aki ezek után becsmérli a tehetségét az nem akarja látni ami nyilvánvaló.

DE, nem ártana várni még jó pár futamot, amíg egyáltalán felmerül a késztetés, hogy meggondoljuk, érdemes-e a valaha volt legnagyobbakhoz hasonlítani.

Továbbá az tényleg fura hogy ő idén a második pilóta aki átült egy elvileg ismeretlen autóba, kitolta a szemét és megverte a csapattársát, aki már évek óta ismeri és versenyez abban az autóban.... Annak ellenére hogy rengeteg kapcsoló meg beállítási mód van amit tudniuk kell, az autók vezetése nem tűnik túl komoly feladatnak, pedig ez az egész cirkusz arról kellene szóljon hogy ki tud/mert elmenni a határokig anélkül hogy túltolja.

G0007
#26 G0007 2016. május 18. 23:48  
_JuSuF_:
amikor az F1-be került akkor talán Marko nyilatkozta, hogy volt egy gokart verseny amit megnézett. Iszonyatos eső volt, MAX meg mindenki másnál 2 mp-el jobb időt ment esőben. Akkor azt mondta, hogy ez a gyerek kell neki. És itt van. :)

hm... jól hangzik, remélem esik majd monacóban:)

Utoljára módosítva: 2016. május 18. 23:48

_JuSuF_
#25 _JuSuF_ 2016. május 18. 23:34  
Lewisthebest:
Az ilyen alkalmazkodás most is egyedülálló. Kvyat pl 35 mp-t kapott Sainztól a futam végére.

A nick neved mellé elég fura az új avatarod. :D

_JuSuF_
#24 _JuSuF_ 2016. május 18. 23:22  
G0007:
esőben leszek kíváncsi mire képes mivel a valódi tehetség ott mutatkozik meg . most h nyert egyet és kihasználta a futam elején történteket majd az ebből adódó kínálkozó lehetőséget valóban elismerésre méltó főleg annak tükrében hogy legyőzte a csapattársát és a mezőny legöregebbjét is maga mögött tudta tartani. viszont ennyi alapján túlzásokba nem szabad esni vele kapcsolatban. lehet felejtős, közepes, top, világbajnoki vagy legenda szint a srác ,de ez majd úgyis kiderül . egyelőre annyi h igéretes érdemes rá figyelni és nagyon jót tesz a sportnak végre valami történés

amikor az F1-be került akkor talán Marko nyilatkozta, hogy volt egy gokart verseny amit megnézett. Iszonyatos eső volt, MAX meg mindenki másnál 2 mp-el jobb időt ment esőben. Akkor azt mondta, hogy ez a gyerek kell neki. És itt van. :)

Lewisthebest
#23 Lewisthebest 2016. május 18. 22:24  
sly0007:
Nagyon szerencsés volt, de szerencse nem elég, ha nem tudsz vezetni, szóval jó a srác, de nem örülök, hogy ennyire egyszerű egy mai F1 autót elvezetni, hogy valaki beül egybe, és simán lehagy bárkit. (Függetlenül, hogy valószínűleg tehetsége megvan hozzá, de akkor is...)

Az ilyen alkalmazkodás most is egyedülálló. Kvyat pl 35 mp-t kapott Sainztól a futam végére.

Lewisthebest
#22 Lewisthebest 2016. május 18. 22:21  
G0007:
esőben leszek kíváncsi mire képes mivel a valódi tehetség ott mutatkozik meg . most h nyert egyet és kihasználta a futam elején történteket majd az ebből adódó kínálkozó lehetőséget valóban elismerésre méltó főleg annak tükrében hogy legyőzte a csapattársát és a mezőny legöregebbjét is maga mögött tudta tartani. viszont ennyi alapján túlzásokba nem szabad esni vele kapcsolatban. lehet felejtős, közepes, top, világbajnoki vagy legenda szint a srác ,de ez majd úgyis kiderül . egyelőre annyi h igéretes érdemes rá figyelni és nagyon jót tesz a sportnak végre valami történés

https://www.youtube.com/watch?v=LE_zZp6uoic
Nem egy extrém eső, de azért az intermediate ott van.

Lewisthebest
#21 Lewisthebest 2016. május 18. 22:18  
F1890:
abban igaza van h másként szocializálódnak, érdems elolvasni tom coronel nyilatkozatát erről. mindjár linkelem amint megtalálom

Hát a megszállottságtól szerintem csak professzionálisabban néz ki a sportág szóval nem gondolom, hogy ez probléma lenne.

albutr
#20 albutr 2016. május 18. 22:00  
G0007:
ez az "f1" (amit én nem is szívesen nevezek már annak) rengeteg szempontból elvesztette a varázsát, de az nem ennek a srácnak a hibája, hogy sajnos itt tart a sportág. ő ezen csak javítani tud ha így folytatja, ami úgy kellett már mint egy falat kenyér

+ jönne még Ocon és Vandoorne.

albutr
#19 albutr 2016. május 18. 21:59  
F1890:
senna 83-ban pályacsúcsot ment az akkori williamssel megdöntve az akkori pilóták rekordját, hamilton egyből versenyképes volt, verstappen is. vettel is villogott 07ben.ezek után eléggé buta dolog azzal érvelni h egyszerű alkotni...

+Vandoorne is.

G0007
#18 G0007 2016. május 18. 21:53  
sly0007:
Nagyon szerencsés volt, de szerencse nem elég, ha nem tudsz vezetni, szóval jó a srác, de nem örülök, hogy ennyire egyszerű egy mai F1 autót elvezetni, hogy valaki beül egybe, és simán lehagy bárkit. (Függetlenül, hogy valószínűleg tehetsége megvan hozzá, de akkor is...)

ez az "f1" (amit én nem is szívesen nevezek már annak) rengeteg szempontból elvesztette a varázsát, de az nem ennek a srácnak a hibája, hogy sajnos itt tart a sportág. ő ezen csak javítani tud ha így folytatja, ami úgy kellett már mint egy falat kenyér

F1890
#17 F1890 2016. május 18. 21:52  
sly0007:
Nagyon szerencsés volt, de szerencse nem elég, ha nem tudsz vezetni, szóval jó a srác, de nem örülök, hogy ennyire egyszerű egy mai F1 autót elvezetni, hogy valaki beül egybe, és simán lehagy bárkit. (Függetlenül, hogy valószínűleg tehetsége megvan hozzá, de akkor is...)

senna 83-ban pályacsúcsot ment az akkori williamssel megdöntve az akkori pilóták rekordját, hamilton egyből versenyképes volt, verstappen is. vettel is villogott 07ben.ezek után eléggé buta dolog azzal érvelni h egyszerű alkotni...

F1890
#16 F1890 2016. május 18. 21:51  
G0007:
esőben leszek kíváncsi mire képes mivel a valódi tehetség ott mutatkozik meg . most h nyert egyet és kihasználta a futam elején történteket majd az ebből adódó kínálkozó lehetőséget valóban elismerésre méltó főleg annak tükrében hogy legyőzte a csapattársát és a mezőny legöregebbjét is maga mögött tudta tartani. viszont ennyi alapján túlzásokba nem szabad esni vele kapcsolatban. lehet felejtős, közepes, top, világbajnoki vagy legenda szint a srác ,de ez majd úgyis kiderül . egyelőre annyi h igéretes érdemes rá figyelni és nagyon jót tesz a sportnak végre valami történés

nézz rá tavalyi malájra ahol ösztönösen elég jó időt ment

albutr
#15 albutr 2016. május 18. 21:50  

mondjuk én hiányolom a nemzeti sajtót hogy mit írtak a vasárnapi futamról.

Utoljára módosítva: 2016. május 18. 21:51

Mr. Répatorta balneológus
#14 Mr. Répatorta balneológus 2016. május 18. 21:49  
G0007:
esőben leszek kíváncsi mire képes mivel a valódi tehetség ott mutatkozik meg . most h nyert egyet és kihasználta a futam elején történteket majd az ebből adódó kínálkozó lehetőséget valóban elismerésre méltó főleg annak tükrében hogy legyőzte a csapattársát és a mezőny legöregebbjét is maga mögött tudta tartani. viszont ennyi alapján túlzásokba nem szabad esni vele kapcsolatban. lehet felejtős, közepes, top, világbajnoki vagy legenda szint a srác ,de ez majd úgyis kiderül . egyelőre annyi h igéretes érdemes rá figyelni és nagyon jót tesz a sportnak végre valami történés

Ez a srác nem lesz felejtős. Lehet, hogy nem az évszázad tehetsége (azért ott vannak a jelenlegi mezőnyben olyanok, akik már sokkal többet tettek le az asztalra), de az biztos, hogy egy versenyképes autóval azok kihívója lehet.

Mr. Répatorta balneológus
#13 Mr. Répatorta balneológus 2016. május 18. 21:46  
csikde:
Az biztos, hogy tehetseges, de nekem pont mas jut erröl eszembe. Ennek a sracnak se gyerek, se fiatalkora nem volt. Meg a feje is bukosisak alaku. Tenyleg rossz iranyba tart a F1. Annak idejen a pilotaknak meg kihivas volt egy versenyt vegigcsinalni, most meg 17-18 eves gyerekek lazan levezetik.

Mondj egy olyan versenysportot, ahol nem 5-10 éves korban kezdenek. Miért pont a forma-a maradna kivétel?

sly0007
#12 sly0007 2016. május 18. 21:45  

Nagyon szerencsés volt, de szerencse nem elég, ha nem tudsz vezetni, szóval jó a srác, de nem örülök, hogy ennyire egyszerű egy mai F1 autót elvezetni, hogy valaki beül egybe, és simán lehagy bárkit. (Függetlenül, hogy valószínűleg tehetsége megvan hozzá, de akkor is...)

G0007
#11 G0007 2016. május 18. 21:42  

esőben leszek kíváncsi mire képes mivel a valódi tehetség ott mutatkozik meg . most h nyert egyet és kihasználta a futam elején történteket majd az ebből adódó kínálkozó lehetőséget valóban elismerésre méltó főleg annak tükrében hogy legyőzte a csapattársát és a mezőny legöregebbjét is maga mögött tudta tartani. viszont ennyi alapján túlzásokba nem szabad esni vele kapcsolatban. lehet felejtős, közepes, top, világbajnoki vagy legenda szint a srác ,de ez majd úgyis kiderül . egyelőre annyi h igéretes érdemes rá figyelni és nagyon jót tesz a sportnak végre valami történés

F1890
#10 F1890 2016. május 18. 21:35  
Lewisthebest:
Akkor most azért könnyű az F1 mert Max az egész eddigi életét a versenypályán töltötte? :D

abban igaza van h másként szocializálódnak, érdems elolvasni tom coronel nyilatkozatát erről. mindjár linkelem amint megtalálom

Lewisthebest
#9 Lewisthebest 2016. május 18. 21:08  
csikde:
Az biztos, hogy tehetseges, de nekem pont mas jut erröl eszembe. Ennek a sracnak se gyerek, se fiatalkora nem volt. Meg a feje is bukosisak alaku. Tenyleg rossz iranyba tart a F1. Annak idejen a pilotaknak meg kihivas volt egy versenyt vegigcsinalni, most meg 17-18 eves gyerekek lazan levezetik.

Akkor most azért könnyű az F1 mert Max az egész eddigi életét a versenypályán töltötte? :D

F1890
#8 F1890 2016. május 18. 21:04  
successboy:
Közben utánanéztem és találtam egy cikket erről. https://www.hungaroinfo.com/formel1/news_58480_hu.htm?p=news&l=hu&c=58480 Ez a Ricardo Rodriguez nem volt egy kutyaütő..

na látod. néha nem kéne meggondolatlanul fröcsögni és basztatni vkit csak a kora miatt . mert nem ezen múlik a dolog

successboy
#7 successboy 2016. május 18. 20:47  
F1890:
sokkal profibb a sportág kitenyésztik őket hamarabb kapnak jobb autót. button alonso 19 évesen debütált. ha top autóban teszik hamarabb nyernek

Közben utánanéztem és találtam egy cikket erről.

https://www.hungaroinfo.com/formel1/news_58480_hu.htm?p=news&l=hu&c=58480

Ez a Ricardo Rodriguez nem volt egy kutyaütő..

Utoljára módosítva: 2016. május 18. 20:49

albutr
#6 albutr 2016. május 18. 20:46  
csikde:
Az biztos, hogy tehetseges, de nekem pont mas jut erröl eszembe. Ennek a sracnak se gyerek, se fiatalkora nem volt. Meg a feje is bukosisak alaku. Tenyleg rossz iranyba tart a F1. Annak idejen a pilotaknak meg kihivas volt egy versenyt vegigcsinalni, most meg 17-18 eves gyerekek lazan levezetik.

bukósisak alaku?melyik versenyzőnek volt gyerek ill fiatalkora?

F1890
#5 F1890 2016. május 18. 20:37  
successboy:
Tényleg 76-ban is ilyen lazán nyertek a 19-évesek az F1-ben?Kik voltak azok?

sokkal profibb a sportág kitenyésztik őket hamarabb kapnak jobb autót. button alonso 19 évesen debütált. ha top autóban teszik hamarabb nyernek

F1890
#4 F1890 2016. május 18. 20:18  
csikde:
Az biztos, hogy tehetseges, de nekem pont mas jut erröl eszembe. Ennek a sracnak se gyerek, se fiatalkora nem volt. Meg a feje is bukosisak alaku. Tenyleg rossz iranyba tart a F1. Annak idejen a pilotaknak meg kihivas volt egy versenyt vegigcsinalni, most meg 17-18 eves gyerekek lazan levezetik.

40 éve 19 évesen indultak hagyjuk a mellébeszélst

csikde
#3 csikde 2016. május 18. 20:15  

Az biztos, hogy tehetseges, de nekem pont mas jut erröl eszembe. Ennek a sracnak se gyerek, se fiatalkora nem volt. Meg a feje is bukosisak alaku. Tenyleg rossz iranyba tart a F1. Annak idejen a pilotaknak meg kihivas volt egy versenyt vegigcsinalni, most meg 17-18 eves gyerekek lazan levezetik.

albutr
#2 albutr 2016. május 18. 19:31  
Hombre B:
Szerintem az előbbi, vagyis az évszázad egyik tehetsége, azért egyik, mert Vandoorne-t és Ocon-t is ide sorolnám.

van rá esély hogy ők lesznek a jövő bajnokai.

Hombre B
#1 Hombre B 2016. május 18. 17:27  

Szerintem az előbbi, vagyis az évszázad egyik tehetsége, azért egyik, mert Vandoorne-t és Ocon-t is ide sorolnám.

HairHungary